285
Ο Διονύσης Τεμπονέρας στις δηλώσεις του στο Open για τα διαλυτικά φαινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ | ΥοuTube/Οpen

Τεμπονέρας: Αναστολή τώρα όλων των διαδικασιών εκλογής προέδρου – αλλιώς πάμε για διάλυση

Protagon Team Protagon Team 11 Οκτωβρίου 2024, 11:14
Ο Διονύσης Τεμπονέρας στις δηλώσεις του στο Open για τα διαλυτικά φαινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ
|ΥοuTube/Οpen

Τεμπονέρας: Αναστολή τώρα όλων των διαδικασιών εκλογής προέδρου – αλλιώς πάμε για διάλυση

Protagon Team Protagon Team 11 Οκτωβρίου 2024, 11:14

Την άμεση αναστολή κάθε διαδικασίας εκλογής προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ, μπροστά στον κίνδυνο διάλυσης –όπως χαρακτηριστικά ανέφερε– του κόμματος υπό τις παρούσες συνθήκες αλληλοσπαραγμού,  ζήτησε το πρωί της Παρασκευής σε δηλώσεις στο Open, ο Διονύσης Τεμπονέρας, στην πρώτη του δημόσια παρέμβαση ενόψει της καθοριστικής συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής το Σάββατο.

«Δεν μπορούμε σε αυτό το κλίμα να επιλέξουμε πρόσωπα. Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει μια κρίση διαλυτική», προειδοποίησε κ. Τεμπονέρας, αντιπροτείνοντας τη σύγκληση έκτακτου συνεδρίου στις αρχές του 2025 «για να αποτυπώσει ο ΣΥΡΙΖΑ την ιδεολογική ταυτότητα».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να υπάρξει μπροστάρης σε μια συζήτηση για την κοινωνία για ένα ευρύ δημοκρατικό μέτωπο στη βάση της πρόσκλησης σε προοδευτικές δυνάμεις της κοινωνίας», εκτίμησε, παρά την εσωκομματική τρικυμία και το πολιτικό και ιδεολογικό χάος στο οποίο έχει περιέλθει το κόμμα, μιλώντας για «συμφωνία που θα καταλήξει σε κυβερνητική πρόταση».

Και ερωτηθείς για το κενό ηγεσίας, υποστήριξε ότι μέχρι να γίνουν όλα αυτά, «μπορεί η Πολιτική Γραμματεία και η Κεντρική Επιτροπή να εκτελούν χρέη προέδρου»!

«Θεωρώ ότι είναι η μόνη πρόταση που μπορεί να δώσει διέξοδο γιατί κάθε άλλη πρόταση να γίνουν εκλογές στο πολιτικό κενό καθώς συζητάμε μόνο για την πολιτική κουζίνα, οδηγεί στην διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ. Μπορεί να είναι αντικείμενο του συνεδρίου η έκπτωση του προέδρου; Αυτό αφορά την κοινωνία;» διερωτήθηκε ο κ. Τεμπονέρας.

«Δεν μπορούμε να πάμε με πολεμικούς όρους σε μια εκλογή, οι μεν απέναντι στους δε. Την ίδια πρόταση είχα κατεβάσει και πέρυσι στην Κεντρική Επιτροπή και είχε μειοψηφήσει», υπενθύμισε.

«Εδώ δεν κάνουμε Survivor», παρατήρησε χαρακτηριστικά. «Αν δεν το έχουμε καταλάβει, ευθύνη έχει ο Σtέφανος Κασσελάκης που απαξίωσε τα πολιτικά όργανα», «κανείς όμως δεν πρέπει να αποκλειστεί, αλλά να δεσμεύονται από πολιτικές αποφάσεις», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Διονύσης Τεμπονέρας στη συνέντευξή του στην τηλεόραση του Οpen.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...