370
Ο Τζόρνταν είναι γνωστός για το εκλεπτυσμένο γούστο του - απόδειξη τα αυτοκίνητα που έχει στη συλλογή του. Το Pininfarina Battista είναι η νέα προσθήκη | Automobili Pininfarina

Αυτό είναι το νέο αυτοκίνητο του Μάικλ Τζόρνταν

Ο Τζόρνταν είναι γνωστός για το εκλεπτυσμένο γούστο του - απόδειξη τα αυτοκίνητα που έχει στη συλλογή του. Το Pininfarina Battista είναι η νέα προσθήκη
|Automobili Pininfarina

Αυτό είναι το νέο αυτοκίνητο του Μάικλ Τζόρνταν

Την περασμένη εβδομάδα, κατά τη διάρκεια του Μonterey Car Weeκ, της διοργάνωσης όπου συγκεντρώνεται η αυτοκινητική αφρόκρεμα, ενθουσιώδεις επισκέπτες και εύποροι επενδυτές, κάτω από τον ζεστό καλιφορνέζικο ήλιο, αιωρούνταν ένα ερώτημα: ποιος είχε παραγγείλει το μοναδικό «ανοιχτό» Pininfarina Battista που είχε κάνει την εμφάνισή του εκεί;

Εγκυκλοπαιδικά, μιας και είναι εξαιρετικά απίθανο να δούμε ένα τέτοιο στην Ελλάδα, πρόκειται για το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό υπεραυτοκίνητο της διάσημης ιταλικής Automobili Pininfarina, γνωστής για τη μακρά συνεργασία της με τη Ferrari. Το Battista διαθέτει τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε τροχό, που προσφέρουν συνολική ισχύ 1.900 ίππων και ροπή 2.300 Nm.

Χάρη στην εντυπωσιακή ισχύ του, το αυτοκίνητο μπορεί να επιταχύνει από τα 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 1,9 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 350 χλμ./ώρα. Το δε βαφτιστικό του, Battista, ονομάστηκε προς τιμήν του ιδρυτή της Pininfarina, του Μπατίστα «Πίνιν» Φαρίνα, και θα παραχθεί σε μόνο 150 μονάδες παγκοσμίως, γεγονός που το καθιστά ήδη εξαιρετικά σπάνιο και περιζήτητο στους κύκλους των συλλεκτών.

Η φωτογραφία με τον Τζόρνταν να βγαίνει από τη Ferrari Testarossa το 1992, στον χώρο στάθμευσης του γηπέδου ενόψει των ημιτελικών του NBA, έχει γίνει cult (John  Biever/Sports Illustrated)

Ωστόσο, αυτό που βλέπετε είναι σε αμάξωμα targa (δηλαδή με αφαιρούμενη οροφή, ενώ ένα τμήμα της παραμένει ως μέρος του σασί). Την περασμένη εβδομάδα, λοιπόν, κυκλοφορούσαν διάφορα ονόματα και χρειάστηκε μια ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό της Pininfarina στο Facebook για να ηρεμήσει η κοινωνική περιέργεια.

Το ποστ της εταιρείας αποκάλυψε ότι τελικά ο «πολύς» Μάικλ Τζόρνταν είναι ο άνθρωπος πίσω από το «αίνιγμα» στο Μοντερέι. Οχι φυσικά ότι είναι το μόνο αυτοκίνητο του «Εμ-Τζέι». Ο διασημότερος –και κατά πολλούς ο καλύτερος έβερ– μπασκετμπολίστας ξεκίνησε να συλλέγει αυτοκίνητα εδώ και πολλά χρόνια. Τα δε περισσότερα από 2 εκατομμύρια δολάρια που του κόστισε η νέα προσθήκη, μάλλον δεν θα τον ζορίσουν οικονομικά, αφού σύμφωνα με το περιοδικό Forbes η προσωπική περιουσία του εκτιμάται σε πάνω από 3 δισ. δολάρια.

Αρκεί, δε, να φανταστούμε πόσο θα ανεβεί η αξία αυτού του Pininfarina Battista των 1.900 PS εάν και όταν αλλάξει κάποτε ιδιοκτήτη, σε μια πιθανή μελλοντική δημοπρασία με «λεζάντα»: Σε αυτό εδώ καθόταν ο Τζόρνταν. Himself.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...