438
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Ντόναλντ Τραμπ συναντήθηκαν στην Οσάκα, στο περιθώριο της διάσκεψης της G20, το 2019 | PA/RUSSIAN PRES. PRESS OFFICE / HANDOUT

Το Κρεμλίνο διαψεύδει τον Τραμπ: «Ναι, έστειλε στον Πούτιν τεστ για τον κορονοϊό»

Protagon Team Protagon Team 10 Οκτωβρίου 2024, 11:39
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Ντόναλντ Τραμπ συναντήθηκαν στην Οσάκα, στο περιθώριο της διάσκεψης της G20, το 2019
|PA/RUSSIAN PRES. PRESS OFFICE / HANDOUT

Το Κρεμλίνο διαψεύδει τον Τραμπ: «Ναι, έστειλε στον Πούτιν τεστ για τον κορονοϊό»

Protagon Team Protagon Team 10 Οκτωβρίου 2024, 11:39

Οι αποκαλύψεις του Μπομπ Γούντγουορντ για τη σχέση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, που περιλαμβάνονται στο νέο του βιβλίο «War» (Πόλεμος), δεν άρεσαν καθόλου στον πρώην πρόεδρο.

Ο βραβευμένος με Πούλιτζερ δημοσιογράφος έγραψε ότι όταν ο Τραμπ ήταν πρόεδρος, το 2020, και ενώ τα τεστ για τον κορονοϊό ήταν σε τρομακτική έλλειψη τόσο στις ΗΠΑ όσο και στον υπόλοιπο κόσμο, έστειλε κρυφά μεγάλες παρτίδες από αυτά προσωπικά στον Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος του τα ζήτησε και τον παρακάλεσε να το κρατήσει κρυφό.

Ο Γούντγουορντ γράφει επίσης ότι οι δύο άνδρες έχουν συνομιλήσει τουλάχιστον επτά φορές από τότε που ο Τραμπ έφυγε από τον Λευκό Οίκο, τον Ιανουάριο του 2021.

Ο εκπρόσωπος του Τραμπ, Στίβεν Τσουνγκ, εμφανίστηκε ολίγον τι έξαλλος στα σχόλιά του στους δημοσιογράφους λέγοντας ότι είναι όλα ψέματα, επιτέθηκε στον Γούντγουορντ και τον αποκάλεσε «λεχρίτη». «Καμία από αυτές τις ιστορίες του Μπομπ Γούντγουορντ δεν είναι αληθινές και είναι η δουλειά ενός πραγματικά τρελού και διαταραγμένου ανθρώπου. Ο Πρόεδρος Τραμπ δεν του έδωσε καμία πρόσβαση για το σκουπιδοβιβλίο του, η θέση του οποίου είναι στον σκουπιδοτενεκέ ή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για χαρτί τουαλέτας. Ο Γούντγουορντ είναι ένας λεχρίτης που τα έχει χαμένα».

Ελα όμως που το Κρεμλίνο -αυτή τη φορά- κράτησε λίγο περισσότερο την ψυχραιμία του από τον Τσουνγκ και τον διέψευσε, επιβεβαιώνοντας την αποκάλυψη του διάσημου συγγραφέα του βιβλίου, ότι ο Τραμπ έστειλε κρυφά τεστ Covid στον Πούτιν, όταν αυτά ήταν δυσεύρετα.

Σε ερώτηση ρωσικού μέσου αν ο Πούτιν και ο Τραμπ έχουν μιλήσει τηλεφωνικώς από τότε που ο αμερικανός υποψήφιος έχασε τις εκλογές του 2020, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, απάντησε: «Οχι, αυτό δεν είναι αλήθεια».

Απαντώντας στο Bloomberg, ο Πεσκόφ είπε ότι είναι αλήθεια πως ο Τραμπ έστειλε τεστ στον Πούτιν, συμπληρώνοντας ότι και η Ρωσία έστειλε τότε «εξοπλισμό» στις ΗΠΑ.

Μετά τις αποκαλύψεις,  η Κάμαλα Χάρις επιτέθηκε στον Τραμπ λέγοντας: «Οι Αμερικανοί αγωνιούσαν να βρουν τεστ και αυτός ο τύπος τα έστελνε στη Ρωσία, σε έναν δολοφόνο δικτάτορα για προσωπική του χρήση; Αυτό είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα του ποιος είναι ο Τραμπ», είπε σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο.

Η υποψήφια των Δημοκρατικών πρόσθεσε ότι δεν θα είχε ποτέ συνάντηση με τον Πούτιν για να συζητήσουν για τη σύγκρουση στην Ουκρανία χωρίς να παρίσταται εκπρόσωπος του Κιέβου και επεδίωξε να διαφοροποιήσει σαφώς τη θέση της έναντι αυτής του Ρεπουμπλικανού αντιπάλου της στις εκλογές.

«Αν ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν πρόεδρος, ο Πούτιν θα καθόταν στο Κίεβο αυτήν τη στιγμή, ας το ξεκαθαρίσουμε αυτό», σημείωσε η Χάρις και συνέχισε αναφερόμενη στον αντίπαλό της στις εκλογές: «Λέει: “Ω, μπορώ να δώσω τέλος σε αυτό από την πρώτη μέρα”. Ξέρετε τι είναι αυτό; Πρόκειται για συνθηκολόγηση».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...