492
Πυρκαγιά σε ρωσική αποθήκη μετά από ουκρανικό πλήγμα (φωτογραφία αρχείου) | Twitter

Ρωσία: Αποθήκη με πυρομαχικά του Κιμ Γιονγκ Ουν χτύπησαν οι Ουκρανοί

Protagon Team Protagon Team 9 Οκτωβρίου 2024, 15:57
Πυρκαγιά σε ρωσική αποθήκη μετά από ουκρανικό πλήγμα (φωτογραφία αρχείου)
|Twitter

Ρωσία: Αποθήκη με πυρομαχικά του Κιμ Γιονγκ Ουν χτύπησαν οι Ουκρανοί

Protagon Team Protagon Team 9 Οκτωβρίου 2024, 15:57

Ο ουκρανικός στρατός έπληξε αποθήκη πυρομαχικών που προμήθευσε η Βόρεια Κορέα στη ρωσική περιφέρεια του Μπριάνσκ, στα σύνορα με την Ουκρανία, έπειτα από άλλη μια νύχτα επιθέσεων με drones ανάμεσα στις δύο εμπόλεμες πλευρές.

Συγκεκριμένα, το ουκρανικό γενικό επιτελείο ανέφερε πως οι δυνάμεις του Κιέβου έπληξαν μια αποθήκη στην περιφέρεια του Μπριάνσκ (στα δυτικά) όπου είχαν αποθηκευτεί «πυρομαχικά για συστήματα πυραύλων, πυροβολικού, που είχαν παραδοθεί κυρίως από τη Βόρεια Κορέα, και τηλεκατευθυνόμενες βόμβες».

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους κατηγορούν τη Βόρεια Κορέα ότι παρέχει πυρομαχικά και πυραύλους στη Ρωσία για τον πόλεμό της στην Ουκρανία.

Το Κίεβο χαρακτήρισε πρόσφατα τη Βόρεια Κορέα «το μεγαλύτερο πρόβλημα» από τους συμμάχους της Μόσχας λόγω των μαζικών παραδόσεων βλημάτων πυροβολικού στη Ρωσία.

Η τοπική υπηρεσία του ρωσικού υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων επιβεβαίωσε, σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπό της, «πυροδοτήσεις εκρηκτικών μηχανισμών» σήμερα στον τομέα Καρατσέφσκι, στην περιφέρεια του Μπριάνσκ, χωρίς καμία αναφορά σε επίθεση.

Ενημερωτικός ιστότοπος του Μπριάνσκ έκανε λόγο για νυχτερινές εκρήξεις σε μια αποθήκη στα προάστια της πόλης Καράτσεφ έπειτα από επίθεση με ουκρανικά drones.

Τις τελευταίες εβδομάδες η Ουκρανία έχει πει πώς έπληξε και άλλες δύο ρωσικές αποθήκες στις περιφέρειες του Τβερ (δυτικά) και του Κρασνοντάρ (νότια) που βρίσκονται σε απόσταση εκατοντάδων χιλιομέτρων από τα ουκρανικά σύνορα.

Σήμερα ο δήμαρχος της Φεοντόσια, ο Ιγκόρ Τκατσένκο, δήλωσε πως ένας τερματικός σταθμός πετρελαίου που βρίσκεται σε αυτή την πόλη της προσαρτημένης Κριμαίας εξακολουθεί να φλέγεται, τρεις ημέρες αφότου επλήγη από ουκρανική επίθεση.

Η πυρκαγιά στην αποθήκη πετρελαίου στη Φεοντόσια, όπως φαίνεται σε δορυφορική φωτογραφία – 2024 Planet Labs Inc./Handout via REUTERS

Η Ρωσία ανακοινώνει σχεδόν καθημερινά την καταστροφή ουκρανικών drones που εκτοξεύονται εναντίον του ρωσικού εδάφους.

Στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας, το ρωσικό υπουργείο Αμυνας δήλωσε ότι κατέρριψε 47 ουκρανικά drones, 24 από τα οποία πάνω από την περιφέρεια του Μπριάνσκ.

Παράλληλα, η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι εξουδετέρωσε 21 ρωσικά drones τα οποία εκτοξεύθηκαν εναντίον του ουκρανικού εδάφους στη διάρκεια της νύχτας και πως τρεις ρωσικοί πύραυλοι έθεσαν στο στόχαστρο και προκάλεσαν ζημιές σε βιομηχανικές υποδομές στην περιφέρεια της Πολτάβα.

Την ίδια στιγμή, ρωσικές δυνάμεις ανακατέλαβαν από την Ουκρανία τα χωριά Νόβαγια Σορότσινα και Ποκρόφσκι στη δυτική ρωσική περιφέρεια του Κουρσκ, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA επικαλούμενο σημερινή ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Αμυνας.

Ρωσική επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην περιφέρεια της Οδησσού στη νότια Ουκρανία, είχε ως αποτέλεσμα πέντε άνθρωποι να τραυματιστούν και να προκληθούν ζημιές σε πολυκατοικία, δήλωσε σήμερα ο τοπικός κυβερνήτης.

Ο κυβερνήτης Ολεχ Κίπερ δήλωσε ότι η επίθεση προκάλεσε πυρκαγιά σε κτίριο υπό κατασκευή, η οποία κατασβέστηκε, και προκάλεσε ζημιές σε παράθυρα και την πρόσοψη πολυώροφης πολυκατοικίας καθώς και σε παράθυρα ιατρικής μονάδας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...