499
Η Χορτοφάγος 128, στα 19 της χρόνια –ηλικία ακμής για τις αρκούδες– έχει ένθερμους υποστηρικτές που σχολιάζουν τη δράση της | Contributor/Washington Post/Getty Images

Αρκούδα με μωρό κερδίζει για δεύτερο χρόνο online διαγωνισμό

Protagon Team Protagon Team 9 Οκτωβρίου 2024, 17:25
Η Χορτοφάγος 128, στα 19 της χρόνια –ηλικία ακμής για τις αρκούδες– έχει ένθερμους υποστηρικτές που σχολιάζουν τη δράση της
|Contributor/Washington Post/Getty Images

Αρκούδα με μωρό κερδίζει για δεύτερο χρόνο online διαγωνισμό

Protagon Team Protagon Team 9 Οκτωβρίου 2024, 17:25

Ηταν σίγουρα ένας τίτλος τιμής για τις απανταχού μητέρες. Η Χορτοφάγος 128 έγραψε ιστορία στον διαγωνισμό «Εβδομάδα Παχιάς Αρκούδας», καθώς έγινε η πρώτη διαγωνιζόμενη που κερδίζει το διάσημο τουρνουά της Αλάσκα την ώρα που φροντίζει το μωρό της, όπως αναφέρει ρεπορτάζ της Washington Post.

Η επικράτησή της απέναντι στην Τσανκ 32 ήταν και μια βαθιά προσωπική νίκη για τις λεγεώνες των διαδικτυακών θαυμαστών της, καθώς νωρίτερα το φετινό καλοκαίρι η ογκώδης αντίπαλός της επιτέθηκε στο δεύτερο αρκουδάκι της Χορτοφάγου, το οποίο αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του.

Η Χορτοφάγος νίκησε την Τσανκ στον τελευταίο γύρο του διαγωνισμού πέρυσι και ο αγώνας ρεβάνς ήταν πανηγυρικός. Η κάτοχος του τίτλου ξέφυγε με ένα σημαντικό προβάδισμα νωρίς την Τρίτη, κατατροπώνοντας την Τσανκ με περισσότερες από 40.000 ψήφους στο ετήσιο διαδικτυακό τουρνουά που τιμά τις αρκούδες του Εθνικού Πάρκου Κατμάι της Αλάσκα, καθώς προετοιμάζονται για τη χειμερία νάρκη τους.

Ο τίτλος της πρωταθλήτριας στο τουρνουά ως… ανύπαντρη μητέρα ήταν κατόρθωμα για τη Χορτοφάγο, δεδομένων των απαιτούμενων θερμίδων για τη διατροφή, την προστασία και την ανατροφή των μωρών της. Παρά το ντεζαβαντάζ της, εμφανίστηκε ρωμαλέα και ακμαιότατη, διατηρώντας τον σκληρό πυρήνα των φανατικών οπαδών της, που την ψηφίζουν σε κάθε διαγωνισμό.

Ο φανατισμός των θαυμαστών της δεν περιορίζεται στη μυϊκή δύναμη, στο όμορφο ξανθό τρίχωμα ή στα πλατινέ φουσκωμένα αυτιά της. Οι οπαδοί της θαύμασαν φέτος και την ικανότητά της να υπερασπίζεται τα μικρά της μπροστά σε μια μεγάλη πρόκληση, όπως αυτό το τουρνουά που διοργανώνεται εδώ και 10 χρόνια.

Το άγριο πνεύμα της μητέρας-αρκούδας ήταν σε πλήρη ισχύ φέτος. Μετά τη χειμερία νάρκη η Χορτοφάγος επέστρεψε στο Μπρουκς Φολς της Αλάσκα με δύο ανοιξιάτικα αρκουδάκια. Μέσα στον Ιούλιο, μπροστά στις κάμερες που μεταδίδουν ζωντανά τις δραστηριότητες των ζώων στο πάρκο Κατμάι, τα δυο μωρά της –ο «Μπίγκι» και ο «Σμολς», όπως τα έχουν βαφτίσει οι διαδικτυακοί θαυμαστές της– παρασύρθηκαν στα νερά του καταρράκτη.

Ο Σμολς, δυστυχώς, βρέθηκε στο μονοπάτι της Τσανκ 32. Οταν εκείνη επιτέθηκε ενστικτωδώς στο μικρό, η Χορτοφάγος ανέλαβε δράση. Επιτέθηκε με όλη της τη δύναμη στην Τσανκ –που έχει τρεις φορές το μέγεθός της– χωρίς δισταγμό. Η γενναία επέμβασή της έσωσε τον Σμολς προσωρινά, αλλά το αρκουδάκι τελικά υπέκυψε στα τραύματά του. Μέρες αργότερα, θλιμμένοι οι θεατές παρακολουθούσαν το πτώμα του μικρού να επιπλέει στον ποταμό, δίπλα από τη μητέρα του.

Η αντιπαράθεση των δυο αρκούδων κυριάρχησε στη διάρκεια του τουρνουά. Και οι δυο τους στα 19 τους –ηλικία ακμής για τις αρκούδες– είχαν ένθερμους υποστηρικτές που σχολίαζαν το περιστατικό μεταξύ τους σε διαδικτυακές εφαρμογές. Πολλοί θαυμαστές της Χορτοφάγου κατηγορούσαν την Τσανκ, αλλά οι περισσότεροι υπερασπίζονταν τη φυσική της αντίδραση όταν το αρκουδάκι βρέθηκε αναπάντεχα μπροστά της. Οι δυο αρκούδες έφθασαν άνετα στον τελικό του τουρνουά.

Η διαδικτυακή στρατιά των οπαδών της Φυτοφάγου επικράτησε, και με τις μαζικές ψήφους τους την ανέδειξαν πρωταθλήτρια. Η Τσανκ μπορεί να έχασε τον τίτλο της «Παχύτερης Αρκούδας», αλλά μετά από μια σεζόν πλήρων δραστηριοτήτων, οι ειδικοί συμφωνούν ότι είναι η μεγαλύτερη αρκούδα του Μπρουκς Φολς – γεγονός ιδιαίτερα ευοίωνο για την προσαρμογή της στις συνθήκες χειμερίας νάρκης που ακολουθεί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...