298
Πυκνός καπνός σκεπάζει τα νότια προάστια της Βηρυτού μετά τους νέους ισραηλινούς βομβαρδισμούς | REUTERS/Amr Abdallah Dalsh

Προώθηση ισραηλινών δυνάμεων στον Λίβανο – 50.000 στρατιώτες στα σύνορα

Protagon Team Protagon Team 6 Οκτωβρίου 2024, 20:02
Πυκνός καπνός σκεπάζει τα νότια προάστια της Βηρυτού μετά τους νέους ισραηλινούς βομβαρδισμούς
|REUTERS/Amr Abdallah Dalsh

Προώθηση ισραηλινών δυνάμεων στον Λίβανο – 50.000 στρατιώτες στα σύνορα

Protagon Team Protagon Team 6 Οκτωβρίου 2024, 20:02

Διαδοχικές αεροπορικές επιθέσεις του Ισραήλ έπληξαν περισσότερους από 150 στόχους τα νότια προάστια της Βηρυτού στη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου, αλλά και κατά τις πρώτες πρωινές ώρες  της Κυριακής.

Διεθνή Μέσα αναφέρουν ότι ήταν οι πιο σφοδροί βομβαρδισμοί από τον προηγούμενο μήνα, οπότε, η πολεμική ένταση κατά της Χεζμπολάχ κλιμακώθηκε δραματικά.

Οι εκρήξεις συντάραξαν όλη τη Βηρυτό, οι φωτιές  ήταν ορατές για περίπου 30 λεπτά σε απόσταση αρκετών χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα του Λιβάνου.

Η Κυριακή ξημέρωσε με ένα γκρίζο νέφος πάνω από τη Βηρυτό και με ερείπια κτιρίων στα νότια προάστια.

Ο,τι απέμεινε από τις νέες επιδρομές στη Βηρυτό. REUTERS/Stringer

Εδώ και μέρες, αναφέρει το Reuters, το Ισραήλ βομβαρδίζει το προάστιο  Dahiyeh της Βηρυτού που θεωρείται προπύργιο της Χεζμπολάχ.

Στο βόρειο μέτωπο βρίσκονται πέντε ισραηλινές μεραρχίες, δηλαδή 50.000 στρατιώτες.

Ο Νετανιάχου στα σύνορα με τον Λίβανο: «Ολος ο κόσμος θαυμάζει όσα καταφέραμε εναντίον των εχθρών μας»

Την Κυριακή, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ βρέθηκε στα σύνορα της χώρας του με τον Λίβανο όπου συναντήθηκε με μέλη των στρατιωτικών μονάδων που επιχειρούν εκεί.

«Πριν από έναν χρόνο, υποστήκαμε ένα φρικτό πλήγμα. Κατά τη διάρκεια των δώδεκα μηνών που ακολούθησαν, ανατρέψαμε την πραγματικότητα από το ένα άκρο στο άλλο. Όλος ο κόσμος θαυμάζει τα πλήγματα που καταφέραμε στους εχθρούς μας. Μαζί θα νικήσουμε», είπε στους στρατιωτικούς ο Νετανιάχου.

Σφοδρό πλήγμα και στη Γάζα

Στη Λωρίδα της Γάζας, τουλάχιστον 24 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν σε νέα ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σε τέμενος και σχολείο.

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι πραγματοποίησε «πλήγματα ακριβείας κατά τρομοκρατών της Χαμάς», που δρούσαν μέσα σε κέντρα διοίκησης και ελέγχου τα οποία βρίσκονταν στο σχολείο Ιμπν Ρουσντ και το τέμενος Σουχάντα αλ-Ακσά στην Ντέιρ αλ Μπάλα, στο κεντρικό τμήμα του θύλακα.

Η Χαμάς αρνείται ότι χρησιμοποιεί μη στρατιωτικές εγκαταστάσεις όπως σχολεία, νοσοκομεία και τεμένη για στρατιωτικούς σκοπούς.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...