448
Οι κάλπες είναι προγραμματισμένο να κλείσουν στις 7 το βράδυ, εκτός αν δοθεί παράταση | INTIME NEWS /ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ωρα ΠΑΣΟΚ – άνοιξαν οι εσωκομματικές κάλπες

Protagon Team Protagon Team 6 Οκτωβρίου 2024, 09:31
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 06/10/2024 13:00
Οι κάλπες είναι προγραμματισμένο να κλείσουν στις 7 το βράδυ, εκτός αν δοθεί παράταση
|INTIME NEWS /ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ωρα ΠΑΣΟΚ – άνοιξαν οι εσωκομματικές κάλπες

Protagon Team Protagon Team 6 Οκτωβρίου 2024, 09:31
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 06/10/2024 13:00

Ανοιξαν στις επτά το πρωί της Κυριακής οι 950 κάλπες της εσωκομματικής ψηφοφορίας για την εκλογή νέας ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.

Η προσέλευση κρίνεται ικανοποιητική, με τους επιτελείς να υπολογίζουν οτι ως τις 12 το μεσημέρι της Κυριακής είχαν ψηφίσει πάνω από 100.000 εκλογείς, κατά 20.000 περισσότεροι από το 2021.

Οι κάλπες είναι προγραμματισμένο να κλείσουν στις 7 το βράδυ εκτός κι αν η αρμόδια επιτροπή του κόμματος (ΕΔΕΚΑΠ) αποφασίσει να δώσει παράταση εφόσον διαπιστωθεί ότι υπάρχει ακόμη σημαντική προσέλευση ψηφοφόρων, ιδίως στα μεγάλα εκλογικά κέντρα της Αττικής και της Θεσσαλονίκης.

Δικαίωμα να ψηφίσουν έχουν τα μέλη του κόμματος και επιπλέον όσοι άλλοι άνω των 16 το επιθυμούν δηλώνοντας, σε όποιο εκλογικό κέντρο προσέλθουν, πως θέλουν να εγγραφούν είτε ως μέλη είτε ως φίλοι του κόμματος (πληρώνοντας και τρία ευρώ).

Το ψηφοδέλτιο είναι κοινό με αλφαβητική σειρά των υποψηφίων (Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος, Νάντια Γιαννακοπούλου, Αννα Διαμαντοπούλου, Χάρης Δούκας και Μιχάλης Κατρίνης) και μπαίνει σταυρός προτίμησης.

⇒ Διαβάστε επίσης: Εκλογές στο ΠΑΣΟΚ: «Μάθε που ψηφίζεις» – Αναλυτικά η διαδικασία 

Στο Δημαρχείο Κερατσινίου-Δραπετσώνας άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο Νίκος Ανδρουλάκης. «Σε μόλις δυόμιση χρόνια σπάσαμε τις μυλόπετρες του δικομματισμού» δήλωσε μεταξύ άλλων.

Ο Παύλος Γερουλάνος αφότου ψήφισε είπε πως «η μεγάλη συμμετοχή δίνει νομιμοποίηση στον νέο Πρόεδρο, δίνει δύναμη στο ΠΑΣΟΚ».

Η Νάντια Γιαννακοπούλου ψήφισε μαζί με την μεγάλη της κόρη, στο Περιστέρι «Βλέπω πάρα πολύ κόσμο και αυτό με χαροποιεί. Πιστεύω ότι σήμερα θα ξεπεράσουμε κάθε προσδοκία», δήλωσε.

«Σήμερα πάμε όλοι στις κάλπες. Όλοι οι φίλοι, τα μέλη, οι δημοκρατικοί πολίτες, για να θέσουμε τις βάσεις για το μεγάλο και κυβερνών Πασόκ. Όλοι μαζί θα διαμορφώσουμε ένα καλύτερο μέλλον. Μια ισχυρή Ελλάδα, μια δίκαιη κοινωνία και ένα αποτελεσματικό κράτος. Πάμε κάλπες», δήλωσε η Αννα Διαμαντοπούλου αφότου ψήφισε στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων.

Από την πλευρά του ο Χάρης Δούκας είπε: «Αλλάζουμε το ΠΑΣΟΚ για να αλλάξουμε τη χώρα. Καλώ όλους τους δημοκράτες να ψηφίσουν».

Ο Μιχάλης Κατρίνης ψήφισε στην Ηλεία και μίλησε για την ανάγκη μιας μεγάλης παράταξης, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος για το αποψινό εκλογικό αποτέλεσμα.

Παρόντες στις εκλογές οι Κώστας Σημίτης και Γιώργος Παπανδρέου

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης ψήφισε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων και δήλωσε: «Η σημερινή ψηφοφορία είναι ένα βήμα που μας εξασφαλίζει μια συνέχεια, όπου το κόμμα του ΠΑΣΟΚ θα παίξει έναν σημαντικό ρόλο για την ελληνική εξέλιξη».

Στην Πάτρα ψήφισε ο επίσης πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Σήμερα η μαζική συμμετοχή κάνει πιο ισχυρό το ΠΑΣΟΚ, διαμορφώνει την προοπτική για μια παράταξη ενωμένη, που ανοίγει δρόμους για μία μεγάλη, πράσινη, προοδευτική αλλαγή στη χώρα μας. Μια δημοκρατία όχι μόνο συμμετοχική, αλλά ισότητας, αλληλεγγύης, κοινωνικής δικαιοσύνης και ελευθερίας. Η επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ είναι μία μέρα που πιστεύω ότι ξανά θα δούμε να ανατέλλει ο ήλιος».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...