396
H τελευταία φορά που Καραμανλής και Σαμαράς συμμετείχαν σε εκδήλωση με ομιλητή τον Κυριάκο Μητσοτάκη ήταν τον περασμένο Απρίλιο, πριν τις ευρωεκλογές | SOOC

Καραμανλής και Σαμαράς δεν θα δώσουν το «παρών» στη Ρηγίλλης για τα 50χρονα της ΝΔ

Protagon Team Protagon Team 4 Οκτωβρίου 2024, 12:58
H τελευταία φορά που Καραμανλής και Σαμαράς συμμετείχαν σε εκδήλωση με ομιλητή τον Κυριάκο Μητσοτάκη ήταν τον περασμένο Απρίλιο, πριν τις ευρωεκλογές
|SOOC

Καραμανλής και Σαμαράς δεν θα δώσουν το «παρών» στη Ρηγίλλης για τα 50χρονα της ΝΔ

Protagon Team Protagon Team 4 Οκτωβρίου 2024, 12:58

Αυτό που συζητείτο εδώ όλη την εβδομάδα –κυρίως από τη στιγμή που διέρρευσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης τηλεφώνησε στον Κώστα Αλ. Καραμανλή και τον Αντώνη Σαμαρά και τους προσκάλεσε προσωπικά να παρευρευθούν στη γιορτή για τα 50 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας– έλαβε την απάντησή του το μεσημέρι της Παρασκευής, λίγο πριν την εκδήλωση στην οδό Ρηγίλλης: οι δύο πρώην Πρωθυπουργοί και πρώην πρόεδροι της ΝΔ δεν θα δώσουν το «παρών».

Ηταν ένας γρίφος το τι θα έπρατταν οι δύο πρώην πρόεδροι του κόμματος μετά και την πρόσκληση που τους απήθυνε προσωπικά ο νυν πρόεδρος του κόμματος. Η «Καθημερινή» προεξόφλησε στο φύλλο της την Παρασκευή ότι δεν θα συμμετείχε ο κ. Σαμαράς, ο οποίος εδώ και καιρό έχει διαχωρίσει σε πολλά ζητήματα τη θέση του από την ηγεσία της ΝΔ. Ομως το ίδιο διεμήνυσε ότι θα πράξει και ο κ. Καραμανλής, από το γραφείο του οποίου υπήρξε σχετική ενημέρωση προς την Πειραιώς.

Ολα τα παραπάνω αποκτούν ξεχωριστό ενδιαφέρον καθώς πριν την εκδήλωση ο κ. Μητσοτάκης έχει προγραμματιστεί να παραχωρήσει συνέντευξη στην εκπομπή «Live News» στο Mega –είναι απίθανο να μην ρωτηθεί για την απουσία των δύο, οι οποίοι απουσίαζαν και από την ομιλία του Πρωθυπουργού στην 88η ΔΕΘ.

Σύμφωνα εξάλλου με πληροφορίες, της απόφασης του κ. Καραμανλή να απουσιάζει από την εκδήλωση για το κόμμα που ίδρυσε ο θείος του, ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής, είχε προηγηθεί τηλεφωνική του επικοινωνία με τον κ. Σαμαρά, με τον οποίο φαίνεται να συγκροτούν ένα εσωκομματικό μέτωπο απέναντι στον κ. Μητσοτάκη. Είναι εξάλλου ενδεικτικό της συνεννόησης ότι τα τηλεφωνήματα από τα γραφεία των δύο πρώην προέδρων προς τους δημοσιογράφους για να τους ενημερώσουν σχετικά με την απουσία τους, έγιναν την ίδια στιγμή.

Επίσης το θέμα είναι πλέον ποιοι από τους βουλευτές της ΝΔ, που θεωρούνται της άμεσης επιρροής των δύο πρώην προέδρων, θα απουσιάσουν από αυτό το street party για τα 50χρονα της ΝΔ. Ποιοι δηλαδή θα επιλέξουν να μην τιμήσουν τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στην οποία συμμετέχουν.

Δεν υπάρχει κανένα σχόλιο, ανέφερε αρμόδια πηγή μετά την απόφαση των πρώην προέδρων να μην πάνε στη γιορτή της ΝΔ, με την ίδια πηγή να προσθέτει πως «η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη σε όλους τους Νεοδημοκράτες». Είναι χαρακτηριστικό ότι ο υπουργός Επικρατείας Ακης Σκέρτσος δήλωνε, νωρίτερα το πρωί σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, ότι θεωρεί αυτονόητο πως «όλοι οι Νεοδημοκράτες πρέπει να συμμετέχουν σε αυτήν τη χαρά, σε αυτή τη γιορτή».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...