387
Καρέ από το βίντεο «επανεμφάνισης» του Στέφανου Κασσελάκη |

ΣΥΡΙΖΑ: «Είναι ή δεν είναι υποψήφιος ο Κασσελάκης;»

Protagon Team Protagon Team 3 Οκτωβρίου 2024, 22:04
Καρέ από το βίντεο «επανεμφάνισης» του Στέφανου Κασσελάκη
|

ΣΥΡΙΖΑ: «Είναι ή δεν είναι υποψήφιος ο Κασσελάκης;»

Protagon Team Protagon Team 3 Οκτωβρίου 2024, 22:04

Ενταση προκλήθηκε στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ το απόγευμα της Πέμπτης καθώς την ώρα που συνεδρίαζε το όργανο του κόμματος, προκειμένου να συζητηθούν οργανωτικά ζητήματα στον δρόμο προς το συνέδριο (1-3 Νοεμβρίου), ο Στέφανος Κασσελάκης ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένα βίντεο με το οποίο δήλωσε «παρών» στις εσωκομματικές εξελίξεις.

Με την παρέμβασή του αυτή ο διάδοχος του Αλέξη Τσίπρα στο τιμόνι της Κουμουνδούρου δεν διευκρίνισε αν κατεβαίνει υποψήφιος για την προεδρία, ωστόσο συνεργάτες του έλεγαν πως πρόκειται για το βίντεο με το οποίο εκκινεί η προεκλογική του καμπάνια.

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μέλος της ΠΓ από την πλευρά των «87» έθεσε το θέμα αυτό, σημειώνοντας μεταξύ άλλων τα εξής:

«Δεν άκουσα ανακοίνωση υποψηφιότητας από τον Κασσελάκη. Ακουσα κάλεσμα για το συνέδριο. Οφείλει ο Κασσελάκης να το ξεκαθαρίσει. Για να ξέρουμε αν εκλαμβάνεται ή όχι από το κόμμα ως υποψήφιος. Στο βίντεο που έκανε ο Κασσελάκης μιλάει πάλι για ΣΥΡΙΖΑ και διαπλοκή. Το ίδιο είχε κάνει τον Αύγουστο και σε ένα βίντεο εναντίον δεκάδων στελεχών του κόμματος. Αυτό είναι προσβολή της προσωπικότητας των στελεχών, των μελών και του ιδίου του κόμματος».

Ο Κώστας Ζαχαριάδης, επίσης μέλος του κομματικού οργάνου, έκανε ένα σχετικό σχόλιο στην πλατφόρμα X. Εγραψε συγκεκριμένα: «Σε ένα video 232 δευτερολέπτων δεν χώρεσε η φράση “θα είμαι υποψήφιος για Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία”. Πως γίνεται να “είσαι εδώ” και να κρύβεσαι;».

Αντίστοιχες παρεμβάσεις υπήρξαν και από άλλα μέλη της ΠΓ. Σε συνέχεια των συζητήσεων αυτών, ελήφθη απόφαση όλες οι υποψηφιότητες για την ηγεσία –που θα επικυρώσει αργότερα το συνέδριο– να έχουν κατατεθεί έως τις 24 Οκτωβρίου.

Ενδεικτική ενδεχομένως του κλίματος στη συνεδρίαση η αποχώρηση της Θεοδώρας Τζάκρη, η οποία πρόσκειται στην πλευρά Κασσελάκη, προτού ληφθούν οι όποιες αποφάσεις. Είχε προηγηθεί αντιδικία της με τη Γιώτα Μπελώνη για ζητήματα που αφορούν στα οργανωτικά του συνεδρίου (όπου φαίνεται θα υπάρξει «μάχη» ανάμεσα στα αντίπαλα στρατόπεδα).

Θέμα Αντώναρου

Στο πλαίσιο της ίδιας συνεδρίασης ο Κώστας Ζαχαριάδης έθεσε και το θέμα της αντιπαράθεσής του με τον Ευάγγελο Αντώναρο. Ζήτησε από το στέλεχος «ή να ανακαλέσει ή να παραπεμφθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΠΕ ΜΠΕ «η Πολιτική Γραμματεία δεν αποφάσισε για την παραπομπή του κ. Αντώναρο, ωστόσο έδωσε σαν κατεύθυνση ότι παρόμοιες συμπεριφορές δεν γίνονται ανεκτές, δίχως όμως αναφορά σε συγκεκριμένα ονόματα». Θεωρείτο βέβαιο, δε, ότι το ζήτημα θα τεθεί και στην Κεντρική Επιτροπή, το Σάββατο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...