679
Η Μαρία Καρυστιανού εξαπέλυσε νέα σφοδρή επίθεση στον επίσης χαροκαμένο γονιό, Νίκο Πλακιά, κατηγορώντας τον ανοικτά ότι προσπάθησε να εμποδίσει μέχρι και την ομιλία της στο Ευρφωπαϊκο΄Κοινοβούλιο | Alexandros Michailidis / SOOC

Τέμπη: 26 οικογένειες θυμάτων κατά Καρυστιανού για τη συναυλία με το εισιτήριο των 15 ευρώ

Protagon Team Protagon Team 3 Οκτωβρίου 2024, 15:24
Η Μαρία Καρυστιανού εξαπέλυσε νέα σφοδρή επίθεση στον επίσης χαροκαμένο γονιό, Νίκο Πλακιά, κατηγορώντας τον ανοικτά ότι προσπάθησε να εμποδίσει μέχρι και την ομιλία της στο Ευρφωπαϊκο΄Κοινοβούλιο
|Alexandros Michailidis / SOOC

Τέμπη: 26 οικογένειες θυμάτων κατά Καρυστιανού για τη συναυλία με το εισιτήριο των 15 ευρώ

Protagon Team Protagon Team 3 Οκτωβρίου 2024, 15:24

Την ώρα που ακόμη και η ίδια η ιδρύτρια και πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών, Μαρία Καρυστιανού, παραδέχθηκε ότι ο Σύλλογος δεν εκπροσωπεί παρά μόνο κάποιους από τους συγγενείς, συνολικά 26 οικογένειες θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη, δηλώνουν με ανακοίνωση που εξέδωσαν, την πλήρη αντίθεσή τους στην πραγματοποίηση της συναυλίας την 11η Οκτωβριόυ, με εισιτήριο εισόδου στο Καλλιμάρμαρο 15 ευρώ.

Ο εισπρακτικός χαρακτήρας της εκδήλωσης, αλλοιώνει το συμβολισμό της, υπογραμμίζουν οι 26 οικογένειες, ανάμεσά τους και εκείνη των αδελφών Πλακιά,  στους οποίους έστειλε εξώδικο η κυρία Καρυστιανού, και ζητούν σεβασμό στη μνήμη των αγαπημένων τους προσώπων.

«Οσοι ενεργούν εξ ονόματος των οικογενειών των θυμάτων και απευθύνονται στο κοινό, επιβάλλεται πρώτα να ενημερώνουν, να λαμβάνουν υπόψη τη γνώμη τους και να έχουν τη συναίνεσή τους όταν αναφέρονται σε αυτές», σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους (δείτε τη ολόκληρη κάτω) «φωτογραφίζοντας» την πρόεδρο του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών που διοργανώνει τη συναυλία, βάζοντας και το εισιτήριο των 15 ευρώ.

 Εμείς οι οικογένειες θυμάτων των Τεμπών είμαστε αντίθετοι με τους όρους προσέλευσης του κοινού στη Συναυλία στο Καλλιμάρμαρο στις 11/10/24. Πιστεύουμε ότι η ευαισθητοποίηση του κόσμου στον αγώνα μας για δικαίωση δεν έχει εισιτήριο. Δεν χρειαζόμαστε την οικονομική στήριξη κανενός. Μας αρκεί η ηθική συμπαράσταση της ελληνικής κοινωνίας. Ο αγώνας μας είτε μεμονωμένα είτε από κοινού είναι τους τελευταίους 19 μήνες δίχως τυμπανοκρουσίες, διαρκής και ουσιαστικός από την πρώτη στιγμή που συντελέστηκε το έγκλημα.

Είμαστε σαφώς αντίθετοι σε οποιοδήποτε εκδήλωση με εισιτήριο που αφορά τους ανθρώπους μας. Ο εισπρακτικός χαρακτήρας της συναυλίας δυστυχώς αλλοιώνει το συμβολισμό της εκδήλωσης ο οποίος δεν πρέπει να είναι άλλος από την αλληλεγγύη για τον αγώνα μας. Όσοι ενεργούν εξ ονόματος των οικογενειών των θυμάτων και απευθύνονται στο κοινό, επιβάλλεται πρώτα να ενημερώνουν, να λαμβάνουν υπόψη την γνώμη τους και να έχουν τη συναίνεσή τους όταν αναφέρονται σε αυτές.

Οι οικογένειες

Νικολάου Πλακιά

Δημητρίου Πλακιά

Βασιλείου Κατσάρα – Νικολάου Ζήση

Δημητρίου Μπέζα

Ελευθεριάδη Θεοδώρου

Ελισάβετ Εγούτ

Χρήστου Βλάχου- Βαίου Βλάχου – Σαμάνθας Βλάχου

Νικολάου Χατζηβασιλείου

Αγγέλου Μασσαλή

Δημήτρης Μπουρνάζης – Αθανασία Μπουρνάζη

Δημητρίου Κουτσόπουλου

Λαζάρου Πορφυρίδη

Διονυσίου Γεωργιάδη

Αναστασίου Ταχμαζίδη

Κωνσταντίνου Τσίντζα – Σεϊτανίδου Θεοδώρας

Σωτηρίου Μήτσκα

Γεωργίου Καρακώστα

Diana’s Bozo

Μαρίας Κυριακίδου

Βασιλικής Χατζηχαραλάμπους – Γκέκα

Ρούλας Τζοβάρα

Ευαγγέλου Τσιώμα

Νικολάου Ναλμπάντη

Αντώνιος Ψαρόπουλος

Ηλίας Παπαγγελής

Αλμα Λάτα.

Σε νέες δηλώσεις της στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, η Μαρία  Καρυστιανού προσπάθησε να εξηγήσει τους λογους που την έκαναν να προχωρήσει στο εξώδικο με αποδέκτες τα αφέλφια Πλακιά, καθώς και τις λεπτομέρειες της διοργάνωσης της συναυλίας.

Αναφερόμενη στο εξώδικο προς τις οικογένειες Πλακιά, η κυρία Καρυστιανού ανέλαβε πλήρως την ευθύνη για αυτήν την ενέργεια, ισχυριζόμενη ότι στόχος της είναι να αποτρέψει περαιτέρω προστριβές…

Κατηγόρησε μάλιστα τον Νίκο Πλακιά ότι σε επικοινωνία που είχε το γραφείο του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Αρβανίτη, προσπάθησε και επιδίωξε να μπλοκάρει την παρουσία της και την ομιλία της στο Ευρωκοινοβούλιο!

«Ο Σύλλογος ακόμη και τώρα θέλει να είναι ενωμένος και κρατάει μία στάση άμυνας ή υποχώρησης. Πληροφορήθηκα ότι ο κ. Πλακιάς επικοινώνησε με το γραφείο του κ. Αρβανίτη, προσπαθώντας να μπλοκάρει την παρουσία μου στο Ευρωκοινοβούλιο, λέγοντας πως λειτουργώ για τον εαυτό μου και άλλες 2-3 οικογένειες, ότι δεν εκπροσωπώ κανέναν και ρώτησε γιατί με βοηθάει. Τότε, αναγνώρισα, παρόλο που δεν ήθελα να το πιστέψω, ότι το θέμα είναι προσωπικό και δεν θα σταματήσει ποτέ. Αφού λοιπόν είναι προσωπικό και αφορά τον δικό μου αγώνα, δεν μπορώ να αφήσω εμπόδια στον δρόμο μου, ακόμη κι αν προέρχονται από συγγενείς θυμάτων, που για κάποιον λόγο θέλουν να βρίσκονται απέναντί μου. Αυτή είναι η δική μου κόκκινη γραμμή. Για αυτό προχώρησα σε αυτό το εξώδικο», είπε η κυρία Καρυστιανού θέλοντας να δικαιολογήσει την ενέργειά της με την αποστολή του εξώδικου.

Σε επικοινωνία, πάντως, της εκπομπής του ΑΝΤ1 με τον ευρωβουλευτή, ο κ. Αρβανίτης διέψευσε πως δέχθηκε τέτοια παρέμβαση από την οικογένεια Πλακιά.

«Δεν είμαι εγώ εχθρός του κυρίου Πλακιά ούτε ο κύριος Πλακιάς δικός μου», επανήλθε η κυρία Καρυστιανού σε δεύτερη παρέμβασή της στην εκπομπή.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Πλακιάς διέψευσε ότι επικοινώνησε με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για να «μπλοκάρει» την ομιλία Καρυστιανού στο ΕΚ, επαναλαμβάνοντας πως δεν έχει προσωπικό μένος με κανέναν. «Για εμένα λέει ψέματα. Να βγει να ζητήσει συγγνώμη και μετά να συζητήσουμε ό,τι θέλει», πρόσθεσε.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...