277
Ο Χάρης Δούκας στην ομιλία του στο γήπεδο του Πανελληνίου | Dimitris Kapantais/ SOOC

Δούκας: «Οπως στην Αθήνα, θα το κάνουμε σε όλη την Ελλάδα»

Protagon Team Protagon Team 2 Οκτωβρίου 2024, 23:25
Ο Χάρης Δούκας στην ομιλία του στο γήπεδο του Πανελληνίου
|Dimitris Kapantais/ SOOC

Δούκας: «Οπως στην Αθήνα, θα το κάνουμε σε όλη την Ελλάδα»

Protagon Team Protagon Team 2 Οκτωβρίου 2024, 23:25

Σε μια προεκλογική εκδήλωση στο κλειστό γήπεδο του Πανελληνίου στην Κυψέλη, με πολύ κόσμο και αρκετές διασημότητες –πχ. Βάνα Μπάρμπα– ο Χάρης Δούκας εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μάλιστα από νεολαίους ακούστηκαν πολλές φορές τα συνθήματα «Χάρη, γερά, να πέσει η Δεξιά» και «Κυριάκο, ετοιμάσου, έρχεται η σειρά σου» –όχι και τόσος πολιτικός πολιτισμός βέβαια, αλλά έτσι είναι οι εσωκομματικές εκλογές.

Ο κ. Δούκας στόχευσε κυρίως προς τη Νέα Δημοκρατία και τα αντιδεξιά ένστικτα του εκλογικού σώματος καθώς διαπίστωσε ότι οι επιθέσεις του προς τους συνυποψηφίους του δεν απέδωσαν και τον οδήγησαν και σε κακοτοπιές στο debate, όπου υποαπέδωσε.

Ωστόσο δεν έλειψαν οι αιχμές από τον κ. Δούκα κατά του απερχόμενου προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, για τον τρόπο λειτουργίας του κόμματος. Όπως υποστήριξε, το δίλημμα είναι εάν το ΠΑΣΟΚ συνεχίσει να είναι ένα μικρό και φοβικό κόμμα ή εάν θα μεταμορφωθεί σε μια μεγάλη δημοκρατική παράταξη.

Οπως επίσης ως αιχμή κατά της Αννας Διαμαντοπούλου και του Παύλου Γερουλάνου λογίζεται η αναφορά του «το ΠΑΣΟΚ δεν θα ξαναγίνει δεκανίκι της Νέας Δημοκρατίας», που εκστόμισε –μια έμμεση παραπομπή στη συνεργασία του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ το 2011 (επί Λουκά Παπαδήμου) και το 2012 (στην κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου).

Ο δήμαρχος Αθηναίων ζήτησε, κατά τα άλλα, από τους πολίτες να τον στηρίξουν ώστε να υπάρξει αλλαγή σελίδας και πολιτικής στο κόμμα. Απηύθυνε και μήνυμα ενότητας, αναφέροντας μεταξύ άλλων το γνωστό «το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο, δυνατό» και τονίζοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι μεγάλο και πρέπει να το δείξουμε και στις 6 Οκτωβρίου όλοι μαζί, ενωτικά».

Φέρνοντας ως παράδειγμα τη νίκη της παράταξής του στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, είπε: «όπως στην Αθήνα, θα το κάνουμε σε όλη την Ελλάδα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...