383
O Μαρκ Τσάβες σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ έξω από το δικαστήριο του Λος Αντζελες όπου ομολόγησε την ενοχή του για τον θάνατο του εικονιζόμενου στην ένθετη φωτογραφία Μάθιου Πέρι | REUTERS/Mike Blake

Ο γιατρός του Μάθιου Πέρι δήλωσε ένοχος για το θάνατο του ηθοποιού

Protagon Team Protagon Team 3 Οκτωβρίου 2024, 09:30
O Μαρκ Τσάβες σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ έξω από το δικαστήριο του Λος Αντζελες όπου ομολόγησε την ενοχή του για τον θάνατο του εικονιζόμενου στην ένθετη φωτογραφία Μάθιου Πέρι
|REUTERS/Mike Blake

Ο γιατρός του Μάθιου Πέρι δήλωσε ένοχος για το θάνατο του ηθοποιού

Protagon Team Protagon Team 3 Οκτωβρίου 2024, 09:30

Είναι ένα ακόμα επεισόδιο στο δράμα του Μάθιου Πέρι, έστω και μετά θάνατον. Οι κατηγορούμενοι για τον χαμό του δημοφιλούς ηθοποιού, ο οποίος πέθανε τον Οκτώβριο του 2023 από υπερβολική δόση κεταμίνης, βρίσκονται αντιμέτωποι με την αμερικανική δικαιοσύνη –η οποία ως συνήθως λειτουργεί ταχύτατα.

Ετσι, την Τετάρτη, ο Μαρκ Τσάβες, ο ένας εκ των δύο γιατρών που κατηγορούνται για τον θάνατο του Πέρι, παραδέχτηκε την ενοχή του ενώπιον του Ομοσπονδιακού δικαστηρίου του Λος Αντζελες.

Ο 54χρονος Τσάβες δήλωσε ένοχος στην κατηγορία της «συνωμοσίας για τη διανομή κεταμίνης».

Η ομολογία ενοχής επισύρει ποινή φυλάκισης έως και 10 ετών.

Είχε προηγηθεί, τον Σεπτέμβριο ο αποδοχή από τον Τσάβες συμφωνίας με την εισαγγελία περί ομολογίας ενοχής, για να αποφύγει τη βάσανο της δίκης και μια πιθανή μεγαλύτερη ποινή φυλάκισης.

Μέσω του συνηγόρου του, Ματ Μπίνινγκερ, τότε δήλωσε «μετανιωμένος» για την πράξη του.

«Ο πελάτης μου αποδέχεται την ευθύνη (που του αναλογεί). Κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να συνεργαστεί… και είναι απίστευτα μετανιωμένος», έχει πει ο Ματ Μπίνινγκερ σε δημοσιογράφους έξω από το δικαστήριο.

♦ Διαβάστε: Η σκοτεινή πλευρά μιας «χαρούμενης» κοινωνίας

Ενας άλλος γιατρός, ο Σαλβαδόρ Πλασέντσια γνωστός και με το όνομα «Δρ. Π.», κατηγορείται ότι αγόρασε κεταμίνη από τον Τσάβες για να την πουλήσει σε πολύ υψηλότερη τιμή στον ηθοποιό, ο οποίος είχε γνωστό ιστορικό εθισμών σε ουσίες ακόμα και από την εποχή που διασκέδασε όλον τον πλανήτη μέσα από τη σειρά «Friends» του NBC.

Ο Πέρι είχε περιγράψει τα προβλήματα του εθισμού του με λεπτομέρειες στα απομνημονεύματά του «Friends, Lovers and the Big Terrible Thing» (Φίλοι, Εραστές και το Μεγάλο, Τρομερό Πράγμα). Εγραψε ότι είχε παρακολουθήσει 6.000 συνεδριάσεις των Ανώνυμων Αλκοολικών, είχε πάει 15 φορές σε κλινική απεξάρτησης και ξόδεψε περισσότερα από 7 εκατ. δολάρια προσπαθώντας να απεξαρτηθεί.

Η Τζάσβιν Σάνγκα, γνωστή και ως «η βασίλισσα της κεταμίνης», κατηγορείται ότι προμήθευσε τη δόση που σκότωσε τον 54χρονο ηθοποιό.

Η δίκη των ανωτέρω έχει προγραμματιστεί να γίνει μέσα στον μήνα.

Συνολικά πέντε άτομα, συμπεριλαμβανομένου του Τσάβες, έχουν κατηγορηθεί σε σχέση με τον θάνατο του Μάθιου Πέρι.

Την ημέρα του θανάτου του, ο Πέρι είχε παίξει pickleball, ένα άθλημα παρόμοιο με το τένις, και βρέθηκε από έναν βοηθό του να επιπλέει «με το πρόσωπο προς τα κάτω» στο υδρομασάζ του. Οι διασώστες διαπίστωσαν τον θάνατό του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...