312
Οι δύο τρομοκράτες εξέρχονται συρμού του μετρό ενώ έχουν σκορπίσει το θάνατο γύρω τους - αμφότεροι φέρονται να είναι Παλαιστίνιοι απο τη Δυτική Οχθη | Χ

Ελληνας μεταξύ των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης «μοναχικών λύκων» στο Τελ Αβίβ

Protagon Team Protagon Team 2 Οκτωβρίου 2024, 12:52
Οι δύο τρομοκράτες εξέρχονται συρμού του μετρό ενώ έχουν σκορπίσει το θάνατο γύρω τους - αμφότεροι φέρονται να είναι Παλαιστίνιοι απο τη Δυτική Οχθη

Ελληνας μεταξύ των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης «μοναχικών λύκων» στο Τελ Αβίβ

Protagon Team Protagon Team 2 Οκτωβρίου 2024, 12:52

Μεταξύ των επτά νεκρών της τρομοκρατικής επίθεσης «μοναχικών λύκων» (δράστες  φέρονται να είναι Παλαιστίνιοι από τη Δυτική Oχθη) στην περιοχή Γιάφα στο Τελ Αβίβ, είναι και ένας Ελληνας -κάτοικος Ιερουσαλήμ, με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη- όπως επιβεβαίωσε την Τετάρτη το υπουργείο Εξωτερικών.

Στην τρομοκρατική επίθεση (δείτε βίντεο κάτω) που εξαπολύθηκε λίγο πριν από την εναρξη της μαζικής επίθεσης με βαλλιστικούς πυραύλους του Ιράν κατά του Ισραήλ, σκοτώθηκαν συνολικά επτά άτομα –ο πρώτος απολογισμός έκανε λόγο για έξι νεκρούς και 16 τραυματίες λίγο αργότερα όμως ένας από τους τραυματίες υπέκυψε στα τραύματά του.

Ο ένας εκ των δραστών έπεσε νεκρός επιτόπου και ο δεύτερος μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος από τα πυρά που δέχθηκε, στο νοσοκομειο.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη για τον θάνατο του ελληνα πολίτη από τα πυρά των τρομοκρατών και τα ειλικρινή συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους οικείους του.

Η ελληνική διπλωματική αποστολή στο Ισραήλ βρίσκεται σε στενή επικοινωνία με τις τοπικές Aρχές για την παροχή στήριξης στην οικογένεια του θύματος και τη διευθέτηση των απαραίτητων διαδικασιών.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στην περιοχή Γιάφα του Τελ Αβίβ. Ανακοινώνουμε με βαθύτατη θλίψη ότι μεταξύ των θυμάτων της επίθεσης είναι ένας Έλληνας πολίτης, κάτοικος Ιεροσολύμων. Εκφράζουμετα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του θύματος».

Oπως έγινε γνωστό αργότερα την Τετάρτη, πρόκειται για τον φοιτητή Ιωνά Καρούση, γιο του καταξιωμένου γιατρού, καθηγητή νευρολογίας, Δημήτρη Καρούση. Ηταν 26 ετών…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...