480
O Χουάν Κάρλος σε τελετή αποφοίτησης αξιωματικών των ενόπλων δυνάμεων τον Ιούλιο του 2012 στη Μαδρίτη | Carlos Alvarez/Getty Images

Μάρτυρας των ερωτικών περιπτύξεων του Χουάν Κάρλος… ο στρατός

Protagon Team Protagon Team 2 Οκτωβρίου 2024, 10:31
O Χουάν Κάρλος σε τελετή αποφοίτησης αξιωματικών των ενόπλων δυνάμεων τον Ιούλιο του 2012 στη Μαδρίτη
|Carlos Alvarez/Getty Images

Μάρτυρας των ερωτικών περιπτύξεων του Χουάν Κάρλος… ο στρατός

Protagon Team Protagon Team 2 Οκτωβρίου 2024, 10:31

ο ότι ο Χουάν Κάρλος της Ισπανίας ήταν ανέκαθεν ένας αμετανόητος Καζανόβας (και η βασίλισσα Σοφία μια ιδιαίτερα ανεκτική και πολύ υπομονετική σύζυγος) ήταν γνωστό εδώ και πολύ καιρό. Αλλά το ότι μάρτυρας των ερωτικών περιπετειών, ακόμη και των ερωτικών περιπτύξεων του ισπανού πρώην μονάρχη υπήρξε ο ισπανικός στρατός είναι μια είδηση που συγκλονίζει βαθιά ακόμη και τους πιο σκληροπυρηνικούς οπαδούς της μοναρχίας στην Ισπανία.

Το σκάνδαλο άρχισε να εξυφαίνεται την προηγούμενη εβδομάδα, όταν το ολλανδικό περιοδικό Privé δημοσίευσε μερικές παλιές φωτογραφίες που απεικονίζουν τον ερωτύλο μονάρχη να φιλάει παθιασμένα την ηθοποιό/τηλεπερσόνα Μπάρμπαρα Ρέι, εν έτει 1994, δηλαδή 20 χρόνια πριν ο Χουάν Κάρλος Α’ παραδώσει τα σκήπτρα στον γιο του Φελίπε Στ’, το 2014, λόγω μιας σειράς οικονομικών σκανδάλων στα οποία εμπλεκόταν ο Οίκος των Βουρβόνων.

Το ολλανδικό δημοσίευμα, το οποίο θύμισε σε όλους την ελευθεριότητα που χαρακτήριζε τον ισπανό πρώην βασιλιά, ακολούθησε μια συνέντευξη-βόμβα στο ισπανικό περιοδικό El Plural: «Ο Χουάν Κάρλος έχει κοιμηθεί με εκατοντάδες διαφορετικές γυναίκες» υποστήριξε, ή μάλλον επιβεβαίωσε, ο απόστρατος συνταγματάρχης Αμαντέο Μαρτίνεθ Ινγκλές, ο οποίος υπηρέτησε επί σχεδόν 40 χρόνια στον ισπανικό στρατό και παρασημοφορήθηκε, μάλιστα, για τη δράση του στον Πόλεμο του Ινφι (Δυτική Σαχάρα).

«Υπάρχουν πολύ πολύ σκληρά βίντεο από τις στενές επαφές του βασιλιά Χουάν Κάρλος. Οχι μόνο με την Μπάρμπαρα Ρέι, αλλά και με άλλες διασημότητες» αποκάλυψε ο πρώην στρατιωτικός, ο οποίος είναι επικριτικός εδώ και χρόνια απέναντι στον γηραιό γαλαζοαίματο. «Ο στρατός κινηματογραφούσε τον βασιλιά Χουάν Κάρλος με τη μία και με την άλλη… Υπάρχουν και ηχητικά ντοκουμέντα… το περιεχόμενο είναι σκανδαλώδες» πρόσθεσε, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι ανώτεροι αξιωματικοί του ισπανικού στρατού όχι μόνο γνώριζαν για την κινηματογράφηση του μονάρχη τους σε ιδιαίτερα προσωπικές στιγμές του, αλλά παρακολουθούσαν κιόλας τα επίμαχα βίντεο.

«Ο βασιλιάς Χουάν Κάρλος παρακολουθούνταν στενά από τις υπηρεσίες πληροφοριών του στρατού. Πίσω του είχε πάντα έναν κατάσκοπο. Εστελναν τα πάντα στο τμήμα πληροφοριών του στρατού. Αυτό γινόταν για προφανείς λόγους εθνικής ασφάλειας. Ο αρχηγός του κράτους δεν μπορεί να είναι ένας σάτυρος που το μόνο που τον νοιάζει είναι να πηγαίνει με τη μια και με την άλλη. Γιατί η ζωή αυτού του ανθρώπου […] ήταν ένα σεξουαλικό αρπακτικό. Πλάγιασε με όλες τις διάσημες γυναίκες της Ισπανίας».

Οπως σημειώνει ο Σάρα Γκαντόλφι της Corriere della Sera, από τη συνέντευξη που δημοσιεύθηκε στο El Plural μπορεί επίσης να συναχθεί ότι ο ισπανικός στρατός ήταν γεμάτος… ηδονοβλεψίες: «Πολλές φορές, μόλις φτάναμε στο στρατόπεδο το πρωί, το πρώτο πράγμα που έκανε ένας συνάδελφος των μυστικών υπηρεσιών ήταν να μας βάζει να δούμε το τελευταίο βίντεο για να σπάσουμε πλάκα. Αυτό δεν σημαίνει πως υπήρχε ένα δωμάτιο όπου όλοι μπορούσαν να πηγαίνουν και να χαζεύουν τον βασιλιά. Μιλάμε για πολύ διακριτικούς ανώτερους αξιωματικούς στο αρχηγείο του στρατού».

Επίσημη αντίδραση από τα ανάκτορα δεν υπήρξε, ωστόσο οι σύμβουλοι του βασιλιά Φελίπε ανησυχούν για το ενδεχόμενο να δημοσιευθούν και άλλες παλιές φωτογραφίες του Χουάν Κάρλος που θα μπορούσαν πλήξουν την εικόνα της ισπανικής μοναρχίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...