• Ποινή τριών ετών, εξαγοράσιμη για 10 ευρώ ημερησίως, στον Ανδρέα Πάτση

    Τον θυμάστε τον Ανδρέα Πάτση; Οχι; Ηταν εκείνος ο βουλευτής Γρεβενών της ΝΔ, ο οποίος πριν από δύο χρόνια, Οκτώβριο του 2022, είχε διαγραφεί με συνοπτικές διαδικασίες από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, όταν είχε γίνει γνωστό πως εκτός από την πολιτική είχε και μια επιχειρηματική δραστηριότητα: αλλαδαπές εταιρείες, οι οποίες σύμφωνα με τις τότε καταγγελίες είχαν εξαγοράσει «κόκκινα» δάνεια ύψους 62 εκατ. ευρώ έναντι μόλις 4,3 εκατ. ευρώ.

     

    Αυτός λοιπόν ο πρώην βουλευτής αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για ανακριβείς δηλώσεις «πόθεν έσχες» τα έτη 2019 έως και 2022, καθώς και για συμμετοχή σε αλλοδαπή εταιρείαγια, καταδικάστηκε από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων σε ποινή φυλάκισης τριών ετών κατά συγχώνευση.

     

    Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Πάτσης ήλθε σε συμφωνία με τον εισαγγελέα, στο πλαίσιο ποινικής διαπραγμάτευσης για την υπόθεση των ανακριβών και ελλιπών «πόθεν έσχες».

     

    Στη συγκεκριμένη υπόθεση κατηγορούνται για συνέργεια η πρώην και η νυν σύζυγος του υπόχρεου πρώην βουλευτή. Το δικαστήριο καταδίκασε την πρώην σύζυγο, σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών και τη νυν σε ποινή 20 μηνών.

     

    Ολες οι ποινές κρίθηκαν εξαγοράσιμες κατά 10 ευρώ ημερησίως.

    Ο κ. Πάτσης ήλθε σε συμφωνία με τον εισαγγελέα κατόπιν αιτήματός του στο ακροατήριο για ποινική διαπραγμάτευση. Στο πρακτικό διαπραγμάτευσης που συντάχθηκε από τον εισαγγελέα περιλαμβάνονται η ομολογία του κατηγορουμένου, η συμφωνηθείσα ποινή και ο τρόπος έκτισής της, ενώ υπογράφεται τόσο από τον εισαγγελικό λειτουργό όσο και από τον κατηγορούμενο και την υπεράσπισή του.

     

    Σύμφωνα με τον νόμο, μετά τη συμφωνία το δικαστήριο, σε δημόσια συνεδρίαση, κηρύσσει ένοχο τον κατηγορούμενο βάσει του πρακτικού διαπραγμάτευσης και επιβάλλει σε αυτόν ποινή η οποία δεν μπορεί να υπερβαίνει τη συμφωνηθείσα μεταξύ εισαγγελέα και κατηγορούμενου.

     

    Ετσι, το δικαστήριο επικύρωσε απλώς, την Τρίτη, το σχετικό πρακτικό.

  • Ο Τάιλερ Μακμπέθ ανοίγει γυμναστήριο στο Κολωνάκι

    Θεωρητικά δεν έχει κάποια σημασία, αφού ο Τάιλερ Μακμπέθ είναι πια ο σύζυγος ενός μέλους του ΣΥΡΙΖΑ και όχι του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά επειδή μπορεί να το βρούμε μπροστά μας σε κάποιο άλλο «πόθεν έσχες», είναι άξιο αναφοράς:

     

    Ο σύζυγος του Στέφανου Κασσελάκη, ανοίγει γυμναστήριο με την επωνυμία «Barry’s Greece».

     

    Η σύσταση έγινε με αρχικό κεφάλαιο 1.000 ευρώ και έδρα της εταιρείας ορίστηκε η μεζονέτα την οποία αγόρασε προ μηνών το ζευγάρι στο Κολωνάκι.

     

    Οπως αναφέρεται στο έγγραφο σύστασης της εταιρείας, σκοπός της είναι υπηρεσίες γυμναστηρίων, υπηρεσίες γυμναστηρίου ειδικών γυμναστικών (αεροβικής, πιλάτες, γιόγκα κλπ), καθώς υπηρεσίες γυμναστηρίου ανόργανης ή μη γυμναστικής.  Η διάρκεια της εταιρείας ορίζεται σε 30 έτη, ενώ το κεφάλαιό της σε 1.000 ευρώ που διαιρείται σε 100 εταιρικά μερίδια κεφαλαιακών εισφορών, ονομαστικής αξίας 10 ευρώ το καθένα ενώ «βεβαιώνεται από τους συμβαλλόμενους στο παρόν εταίρους ότι είναι ολοσχερώς καταβεβλημένο κατά την σύσταση της».

     

    Το κεφάλαιο εισέφερε, όπως σημειώνεται, ο Tyler Matthew Mcbeth, του James Herbert jr, ο οποίος κατέβαλε 1.000 ευρώ μετρητά και έλαβε 100 εταιρικά μερίδια, ονομαστικής αξίας 10 ευρώ έκαστο. Περαιτέρω διευκρινίζεται ότι «η διοίκηση της εταιρείας, η διαχείριση γενικά των εταιρικών υποθέσεων και η δικαστική και εξώδικη εκπροσώπηση της εταιρείας ανατίθεται για ορισμένη διάρκεια η οποία ορίζεται στα 30 έτη, στον Tyler Matthew Mcbeth, ο οποίος εκπροσωπεί και δεσμεύει την εταιρεία μεμονωμένα».

     

    Κατά τα άλλα ο κ. Κασσελάκης ετοιμάζει την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ.

     




text
  • Στη Βουλή η σύμβαση των 500 εκατ. που είχε υπογράψει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για ιπτάμενα «σαπάκια». Πάμε για το νέο come back Τσίπρα-Καμμένου


    1 Οκτωβρίου 2024, 17:33