460
Ο γενικός γραμματέας της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα σε τηλεοπτικό του μήνυμα στις 19 Σεπτεμβρίου | Al-Manar TV via REUTERS

Ισραήλ: Ο Νασράλα είναι νεκρός

Protagon Team Protagon Team 28 Σεπτεμβρίου 2024, 11:23
Ο γενικός γραμματέας της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα σε τηλεοπτικό του μήνυμα στις 19 Σεπτεμβρίου
|Al-Manar TV via REUTERS

Ισραήλ: Ο Νασράλα είναι νεκρός

Protagon Team Protagon Team 28 Σεπτεμβρίου 2024, 11:23

Ο Χασάν Νασράλα είναι νεκρός. Αυτό ανακοίνωσαν λίγο μετά τις 11 το πρωί του Σαββάτου οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF).

«O Χασάν Νασράλα δεν θα μπορεί πλέον να τρομοκρατεί τον κόσμο», ανέφερε η ανάρτηση τους στην πλατφόρμα Χ.

Το μεσημέρι του Σαββάτου, η Χεζμπολάχ επιβεβαίωσε ότι ο επί τρεις και πλέον δεκαετίες ηγέτης της είναι νεκρός.

Δεν υπάρχουν, προς το παρόν λεπτομέρειες, για το πώς το Ισραήλ επιβεβαίωσε τον θάνατο του ηγέτη της Χεζμπολάχ η οποία μοιάζει τώρα να είναι ακέφαλη, καθώς τις προηγούμενες ημέρες εξοντώθηκαν, σύμφωνα με το Ισραήλ, όλα τα ανώτατα στελέχη της.

Στον επίσημο λογαριασμό του κράτους του Ισραήλ στο X, αναφέρεται μόνο ότι ο Χασάν Νασράλα εξοντώθηκε την Παρασκευή μαζί με τον Αλί Κάρκι, τον Διοικητή του Νοτίου Μετώπου της Χεζμπολάχ, και κάποιους άλλους διοικητές της οργάνωσης.

Η ίδια ανάρτηση συνοδεύεται και από ένα διάγραμμα – πυραμίδα που αποτυπώνει το «οργανόγραμμα» της Χεζμπολάχ με τις φωτογραφίες των στελεχών της και την ένδειξη «eliminated» (εξουδετερώθηκε).

Ακολούθησαν άλλες τρεις αναρτήσεις σχετικά με το «τέλος της τρομοκρατίας του Νασράλα». Η τρίτη περιλαμβάνει τις φωτογραφίες και τα ονόματα 12 παιδιών και αναφέρει ότι ο Νασράλα τα είχε δολοφονήσει ενώ έπαιζαν ποδόσφαιρο.

Την Παρασκευή, το Ισραήλ εξαπέλυσε ένα συντριπτικό πλήγμα σε κέντρο διοίκησης της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό, με στόχο, όπως αργότερα επιβεβαίωσε, να χτυπήσει τον Νασράλα.

Ωστόσο, μέχρι και το πρωί του Σαββάτου οι πληροφορίες για την τύχη του ηγέτη της Χεζμπολάχ ήταν συγκεχυμένες και καμία πλευρά δεν είχε κάνει σχετική αναφορά.

Η επίθεση της Παρασκευής ήταν σύμφωνα με το Reuters μακράν η ισχυρότερη επίθεση του Ισραήλ στη Βηρυτό κατά τη διάρκεια σχεδόν ενός έτους πολέμου με τη Χεζμπολάχ και η σφοδρότερη από το 2006.

Νωρίτερα το Σάββατο οι IDF ανακοίνωσαν ότι εξουδετέρωσαν τον Μοχάμεντ Αλί Ισμαήλ, διοικητή της μονάδας πυραύλων της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο, και τον αναπληρωτή του, Χουσεΐν Αχμάντ Ισμαήλ. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Αλί Ισμαήλ ήταν καθοδηγητής πολυάριθμων τρομοκρατικών επιθέσεων κατά του Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένης της εκτόξευσης ρουκετών προς το ισραηλινό έδαφος και της εκτόξευσης ενός πυραύλου εδάφους-εδάφους προς το κεντρικό Ισραήλ την Τετάρτη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...