399
Φωτ. αρχείου | Shutterstock

Νεκρός μετανάστης στο Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα

Protagon Team Protagon Team 26 Σεπτεμβρίου 2024, 19:31
Φωτ. αρχείου
|Shutterstock

Νεκρός μετανάστης στο Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα

Protagon Team Protagon Team 26 Σεπτεμβρίου 2024, 19:31

Νεκρός παρελήφθη από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Παντελεήμονα ένας 38χρονος μετανάστης, ο οποίος ήταν υπήκοος Πακιστάν και φέρεται να ζούσε στην Ελλάδα εδώ και πάνω από μία δεκαετία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Καθημερινής», ο άνδρας μετήχθη στις 18 του μήνα στον εισαγγελέα κατηγορούμενος για φθορές, ενώ το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου παρελήφθη νεκρός από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από το παραπάνω Α.Τ.

Μέχρι και το απόγευμα της Πέμπτης, οπότε και έγινε γνωστό το περιστατικό, οι συνθήκες του θανάτου του άνδρα δεν είχαν αποσαφηνιστεί πλήρως.

Ωστόσο, από άτομα του περιβάλλοντός του καταγγέλθηκε ότι πριν καταλήξει, και ενώ ήταν κρατούμενος στο Α.Τ., έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού. Σε αντίστοιχη καταγγελία προέβη και η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και την Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ).

Από την πλευρά της ΕΛ.ΑΣ. πηγές έλεγαν, σε μία πρώτη τοποθέτησή τους, ότι ο θάνατος του 38χρονου προήλθε από παθολογικά αίτια, όπως και ότι ήταν χρήστης ναρκωτικών.

Ακολούθησε επίσημη ανακοίνωση από την Αστυνομία, στην οποία επισημαίνεται ότι ο άνδρας «εντοπίστηκε από αστυνομικούς χωρίς τις αισθήσεις του» στο κρατητήριο όπου βρισκόταν, τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου. Στη συνέχεια κλήθηκε το ΕΚΑΒ, το οποίο και «διαπίστωσε τον θάνατό του», όπως αναφέρεται.

Το Αρχηγείο δεν σχολίασε το περιεχόμενο των καταγγελιών, ωστόσο πρόσθεσε πως «από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε ο αρμόδιος Εισαγγελέας, ο οποίος παρήγγειλε τη διενέργεια προανακριτικής έρευνας». Παράλληλα διατάχθηκε «Προκαταρκτική Διοικητική Εξέταση για τη διερεύνηση της υπόθεσης και από πειθαρχικής πλευράς».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Με αφορμή δημοσιεύματα που αναπαράγονται στο διαδίκτυο σχετικά με το θάνατο αλλοδαπού, σε Αστυνομικό Τμήμα της Αθήνας, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζεται ότι:

-Ο αλλοδαπός συνελήφθη πρωινές ώρες της Τετάρτης, 18 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, για τα αδικήματα της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας, απείθειας και άρνησης λήψης αποτυπωμάτων.

-Ακολούθησε η μεταγωγή του στον αρμόδιο Εισαγγελέα, όπου διατάχθηκε η παραμονή του στα κρατητήρια του Τμήματος, μέχρι να ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία.

-Κατά την παραμονή του στο κρατητήριο, εκδηλώθηκε μικρής κλίμακας επεισόδιο με συγκρατούμενούς του και άμεσα μετακινήθηκε σε διαφορετικό χώρο κράτησης του Τμήματος.

-Πρωινές ώρες του Σαββάτου, 21 Σεπτεμβρίου 2024, εντοπίστηκε από αστυνομικούς χωρίς τις αισθήσεις του και κλήθηκε σταθμός ΕΚΑΒ, που διαπίστωσε τον θάνατό του.

Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε ο αρμόδιος Εισαγγελέας, ο οποίος παρήγγειλε τη διενέργεια προανακριτικής έρευνας, κατά την οποία -μεταξύ άλλων- λήφθηκαν καταθέσεις, ερευνήθηκε ο χώρος από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, ενώ αναμένεται το πόρισμα του αρμόδιου Ιατροδικαστή.

Παράλληλα, διατάχθηκε Προκαταρκτική Διοικητική Εξέταση, για τη διερεύνηση της υπόθεσης και από πειθαρχικής πλευράς.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...