207
|

Τριπλάσια πρόστιμα για κατάληψη πεζοδρόμων και κοινόχρηστων χώρων – νομοσχέδιο υπ. Εσωτερικών

Protagon Team Protagon Team 26 Σεπτεμβρίου 2024, 11:34

Τριπλάσια πρόστιμα για κατάληψη πεζοδρόμων και κοινόχρηστων χώρων – νομοσχέδιο υπ. Εσωτερικών

Protagon Team Protagon Team 26 Σεπτεμβρίου 2024, 11:34

Τριπλασιασμό των προστίμων για την αυθαίρετη χρήση κοινόχρηστων χώρων, πεζοδρόμων κτλ, προβλέπει νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που κατατέθηκε στη Βουλή.

Οπως αναφέρεται, με το σχέδιο νόμου «Ρυθμίσεις για τους χερσαίους συνοριακούς σταθμούς, την ενίσχυση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και λοιπές διατάξεις» που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών, Θοδωρής Λιβάνιος, ρυθμίζονται ζητήματα που αφορούν τη βελτίωση της λειτουργίας των Δήμων και των Περιφερειών της χώρας, την αναβάθμιση των χερσαίων συνοριακών σταθμών, αλλά και θέματα που διευκολύνουν άμεσα την καθημερινότητα των πολιτών.

Μεταξύ άλλων, προβλέπεται ο τριπλασιασμός των προστίμων για αυθαίρετη χρήση κοινόχρηστων χώρων και αυστηροποίηση κυρώσεων για τη μη συμμόρφωση των παραβατών.

Στις περιπτώσεις που η αυθαιρεσία αφορά οδεύσεις τυφλών ή ελεύθερη ζώνη σε πεζόδρομο, για τα οποία σήμερα προβλέπεται αυστηρότερο πρόστιμο, και αυτό διπλασιάζεται σε σχέση με το ισχύον.

Σε περίπτωση υποτροπής, αν επιβληθεί σφράγιση καταστήματος που αυθαιρετεί καταλαμβάνοντας δημόσιο χώρο, και αυτή παραβιαστεί, τότε αφαιρείται οριστικά η άδεια λειτουργίας.

Στο ίδιο νομοσχέδιο περιλαμβάνεται και η ρύθμιση για τη δυνατότητα ρύθμισης οφειλών προς τους Δήμους και τα νομικά τους πρόσωπα με αποπληρωμή έως 60 δόσεις και ειδική μέριμνα για τους ευάλωτους οφε  ιλέτες, για τους οποίους θεσπίζεται επιπλέον απαλλαγή από τις προσαυξήσεις έως και 95%.

Επίσης, παγίως, θεσπίζεται η δυνατότητα προσφυγής στον εξωδικαστικό συμβιβασμό για οφειλές σε δήμους που υπερβαίνουν τις 10.000€.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...