289
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη στη συνέντευξη του στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ την Πέμπτη | ΥοuTube// ΣΚΑΪ

Χρυσοχοΐδης για παραβατικότητα ανηλίκων: Να ξαναδούμε τις ποινές για τους γονείς

Protagon Team Protagon Team 26 Σεπτεμβρίου 2024, 10:52
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη στη συνέντευξη του στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ την Πέμπτη
|ΥοuTube// ΣΚΑΪ

Χρυσοχοΐδης για παραβατικότητα ανηλίκων: Να ξαναδούμε τις ποινές για τους γονείς

Protagon Team Protagon Team 26 Σεπτεμβρίου 2024, 10:52

Στην αυστηροποίηση των ποινών για τους γονείς, ως ένα ακόμη μέσο αντιμετώπισης της παραβατικότητας των ανηλίκων, αναφέρθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, με αφορμή το τελευταίο επεισόδιο του άγριου ξυλοδαρμού της 14χρονης στη Γλυφάδα.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης μίλησε για αύξηση των συλλήψεων κατά 50% – όπως είπε, το 2023 η Αστυνομία συνέλαβε περίπου 6.150  ανήλικους δράστες, ενώ το 2024 ο αντίστοιχος αριθμός άγγιξε τους 9.000 (8.978) και ενώ τα καταγεγραμμένα περιστατικά είναι περίπου 20% λιγότερα.

«Πρέπει να δούμε το πρόβλημα στην πραγματική του διάσταση, να κοιταχτούμε όλοι στον καθρέφτη, οι γονείς, όπως και όλη η κοινωνία», τόνισε, διότι όλα αυτά δεν γίνονται ξαφνικά.

«Δεν εμφανίζεται ξαφνικά ένα παραβατικό παιδί. Το παιδί το παραβατικό έχει μία ιστορία πίσω του. Εχουν γίνει καταγγελίες στο σχολείο, στη γειτονιά, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει διαχείριση και κάποια στιγμή αυτό θα εκραγεί. Πολλοί γονείς μαθαίνω ότι νιώθουν και μια περηφάνια που το παιδί έχει αυτές τις ικανότητες να δέρνει ή να κακοποιεί άλλα παιδιά. Θέλω να πω ότι όλα αυτά συνδέονται με ένα ιστορικό, με την οικογένεια, τους γονείς, την ανοχή που δείχνουν οι γονείς στην παραβατικότητα και ούτω καθεξής», παρατήρησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, εκτιμώντας ότι «πρέπει να ξαναδούμε τις ποινές», στο πλασίο του Ποινικού Κώδικα, που προβλέπονται για τους γονείς σε τέτοιες περιπτώσεις.

Οταν κάποιος παραμελεί με τρόπο επιδεικτικά ακραίο την επιμέλεια ενός παιδιού, νομίζω οι πρέπει να υπάρχουν συνέπειες, ανέφερε ο κ. Χρυσοχοΐδης, επισημαίνοντας την ανάγκη αλλαγής του ισχύοντος πλαισίου.

Ο υπουργός αναφέρθηκε εξάλλου στη λειτουργία του πενταψήφιου αριθμού 10201 για καταγγελίες παραβατικής συμπεριφοράς ανηλίκων, όπου όπως διευκρίνισε, διασφαλίζεται η ανωνυμία του καταγγέλλοντος, και εκ νέου στο κουμπί πανικού για ανηλίκους, Save Youth, το οποίο θα είναι έτοιμο σε λίγες ημέρες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...