• Η Αχτσιόγλου επιστρέφει στον ακτιβισμό της πλατείας: Υψωσε πανό πάνω από το Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη για την Παλαιστίνη

    Τη θυμάστε την Εφη Αχτσιόγλου; Εκείνη την πρώην υπουργό των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που πέρυσι τέτοιες μέρες διεκδικούσε την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ και που αφού έχασε από τον Στέφανο Κασσελάκη, έφυγε ύστερα από κάνα δυο μήνες και έφτιαξε μαζί με άλλους δυσαρεστημένους τη Νέα Αριστερά; Που η Νέα Αριστερά έφτασε να αριθμεί 11 βουλευτές (και βουλεύτριες εν προκειμένω, το συριζαϊκό λανγκάζ παραμένει) αλλά στις ευρωεκλογές μετρήθηκε στο 2,45% και φυσικά δεν εξέλεξε τίποτα;

     

    Αυτή λοιπόν η πολιτικός, μια σωστή πρωθιέρεια της ριζοσπαστικής Αριστεράς, βιώνοντας πια μια βίαιη πολιτική απαξίωση –κανείς δεν καλεί εκπροσώπους της ΝεΑΡ, ούτε την ίδια, σε τηλεοπτικά πάνελ–, το πήρε απόφαση και επέστρεψε στον ακτιβισμό και στην παλιά δοκιμασμένη συνταγή της «πλατείας»:

     

    Την Τετάρτη το πρωί, απολαμβάνοντας φυσικά τα προνόμια της αστικής δημοκρατίας που της επιτρέπουν να βολτάρει και να κάνει ό,τι θέλει στους φρουρούμενους χώρους του ελληνικού κοινοβουλίου, πρωταγωνιστώντας σε σόου ακόμα και πάνω από το ιερό μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη, η κυρία Αχτσιόγλου και μερικοί άλλοι της Νέας Αριστεράς εμφανίστηκαν μπροστά στη Βουλή και ύψωσαν ένα πανό με συνθήματα για την κρίση στη Μέση Ανατολή και φυσικά υπέρ της Παλαιστίνης.

     

    Μαζί με την κυρία Αχτσιόγλου ήταν ο Νάσος Ηλιόπουλος, βουλευτής Α’ Αθηνών και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝεΑρ, η Θεανώ Φωτίου, βουλεύτρια Νοτίου Τομέα Αθηνών, η Πέτυ Πέρκα, βουλεύτρια Φλωρίνης και ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, βουλευτής Ξάνθης.

    Η ΝεΑρ, σε σχετική ανακοίνωσή της κατηγόρησε το Ισραήλ για γενοκτονία στη Γάζα και για γενίκευση του πολέμου στην ευρύτερη περιοχή. Μάλιστα στηλίτευσε τη στάση του Πρωθυπουργού ο οποίος, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «βρέθηκε στον ΟΗΕ δεν βρήκε να πει μια λέξη καταδίκης για το καθεστώς Νετανιάχου».

     

  • Ο Καλλιάνος κήρυξε αποχή από τις «ανούσιες» τηλεοπτικές εκπομπές, ενοχλώντας τους συναδέλφους του στη ΝΔ

    Ενας άλλο μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπείας δεν έχει τέτοιες ανησυχίες για το αν ακούγεται ο λόγος του. Μάλιστα γνωστοποίησε ότι έχει αποφασίσει συνειδητά να απέχει από τα τηλεοπτικά πάνελ.

     

    Ο λόγος για τον Γιάννη Καλλιάνο, βουλευτή Νοτίου Τομέα Αθηνών της ΝΔ, ο οποίος σε μια μακροσκελή ανάρτησή του στο Facebook, περιέγραψε τις τηλεοπτικές συζητήσεις των πολιτικών ως «ανούσιες» –μια ενδιαφέρουσα άποψη, ιδίως αν αναλογιστεί κανείς πώς πριν από λίγο καιρό ο ίδιος είχε μετατρέψει σε τηλεοπτικό σόου ένα οικογενειακό του πρόβλημα.

    Αυτή η ανάρτηση του κ. Καλλιάνου φαίνεται πάντως να έχει ενοχλήσει πολλούς από τους συναδέλφους του και ομόσταυλούς του στην ΚΟ της ΝΔ, που δίνουν τις τηλεοπτικές μάχες στις κατ’ αυτόν «ανούσιες» εμφανίσεις τους στα κανάλια.

     

    Χαρακτηριστικό το σημείωμα στο «Θεωρείο» της «Καθημερινής», με τίτλο «Ενόχληση με Καλλιάνο»:

     

    «Μια ανάρτηση του βουλευτή Γιάννη Καλλιάνου στα Social media έκανε έξαλλους τους… μισούς συναδέλφους του βουλευτές, αλλά και τηλεοπτικούς δημοσιογράφους. Τι έλεγε η ανάρτηση; Οτι έχει πάρει την απόφαση να απέχει από τις πολιτικές συζητήσεις στην τηλεόραση χαρακτηρίζοντάς τες “ανούσιες” και επιλέγει να δίνει τη μάχη του μέσα στην κοινωνία. Οι βουλευτές έλεγαν πως το παίζει “ποιοτικός” “αφ’ υψηλού”, προσβάλλοντας όλους όσοι επιλέγουν να δίνουν τηλεοπτικές μάχες για την κυβέρνηση, ενώ οι δημοσιογράφοι με τη σειρά τους προσβλήθηκαν γιατί είπε ευθέως τις εκπομπές τους ανούσιες. Δεν το λες και λίγο πάντως αυτό που κατάφερε: να εκνευρίσει ταυτόχρονα δύο κλάδους, πολιτικούς και δημοσιογράφους, που κινούνται σε αντίθετες τροχιές».




text
  • ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μπροστά στις δημοσκοπήσεις. Πέμπτος ο ΣΥΡΙΖΑ. Παλιά κανονικότητα


    27 Σεπτεμβρίου 2024, 09:50