530
Ο Πολάκης στον Αρειο Πάγο | INTIMENEWS/ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ΙΣΜΗΝΗ

Δικαστικός ακτιβισμός Πολάκη: Στον Αρειο Πάγο για ΚΕΕΛΠΝΟ και αντιπαράθεση με Λινού

Protagon Team Protagon Team 25 Σεπτεμβρίου 2024, 12:42
Ο Πολάκης στον Αρειο Πάγο
|INTIMENEWS/ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ΙΣΜΗΝΗ

Δικαστικός ακτιβισμός Πολάκη: Στον Αρειο Πάγο για ΚΕΕΛΠΝΟ και αντιπαράθεση με Λινού

Protagon Team Protagon Team 25 Σεπτεμβρίου 2024, 12:42

Συνέχεια στην αντιπαράθεσή του με την ανεξάρτητη πλέον βουλευτή Αθηνά Λινού έδωσε ο Παύλος Πολάκης, βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος προσήλθε την Τετάρτη στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, δίνοντας ένα ακόμη σόου –που αποκτά και άλλη πολιτική σημασία εν όψει των εκλογών για την αρχηγία του κόμματος της λεγόμενης αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ως γνωστόν, Πολάκης και Λινού είχαν ακολουθήσει αντίθετη πορεία εντός και εκτός του ΣΥΡΙΖΑ, επί των τελευταίων ημερών του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία του κόμματος: αρχικά είχε αποπεμφθεί ο σφακιανός βουλευτής για εκείνο το επεισόδιο σε συνεδρίαση επιτροπής της Βουλής που είχε ως δευτεραγωνίστρια τη βουλευτή Βορείου Τομέα Αθηνών, αλλά έπειτα τέθηκε εκτός ΚΟ η κυρία Λινού και επέστρεψε ο κ. Πολάκης.

Ο τελευταίος πήγε στον Αρειο Πάγο, υποβάλλοντας δύο αιτήματα: το ένα αφορά την υπόθεση των προσλήψεων στο ΚΕΕΛΠΝΟ –υπόθεση για την οποία πρόσφατα εκδόθηκε αθωωτική απόφαση από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων– το άλλο την αντιπαράθεση που έχει με την κυρία Λινού, η οποία έχει μηνύσει με τη σειρά της τον κ. Πολάκη για τις καταγγελίες του εναντίον της αναφορικά με τo Ινστιτούτου Prolepsis.

Ως προς την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ, ο κ. Πολάκης ζήτησε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου την αναίρεση της απόφασης και εξερχόμενος του δικαστικού Μεγάρου δήλωσε: «Είναι μία υπόθεση που αφορά διασπάθιση δημοσίου χρήματος με παράνομους διορισμούς πάνω από 250.000 ευρώ, που είχε κάνει ο κ. Γεωργιάδης την περίοδο 2013-14 και η οποία παρά τα πορίσματα και τα εισαγγελικά βουλεύματα που αμετάκλητα παρέπεμψαν σε δίκη καταδεικνύοντας την ενοχή, τελικά το δικαστήριο δεν μπήκε στην ουσία. Ζήτησα από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να γίνει άμεσα η καθαρογραφή της απόφασης, καθότι έρχεται σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα άλλη μια τέτοια δίκη για 74 διορισμούς, με τη ζημιά του δημοσίου άνω του 1,5 εκατ. ευρώ και πρέπει η ελληνική δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος της διαφύλαξης του δημόσιου χρήματος», ανέφερε μεταξύ των άλλων ο κ. Πολάκης.

Αναφορικά με την αντιπαράθεσή του με την κυρία Λινού, ο κ. Πολάκης κοινοποίησε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου τη μηνυτήρια αναφορά που έχει καταθέσει κατά παντός υπευθύνου για την υπόθεση και σε δηλώσεις του ανέφερε:

«Πρέπει να έχει εμπλακεί σε διασπάθιση δημοσίου χρήματος άνω των 5 εκατ. ευρώ. Φαίνεται η κυρία Λινού με το προκάλυμμα της φιλανθρωπίας καταναλώνει μεγάλα ποσά δημοσίου χρήματος από Περιφέρειες-Δήμους και προγράμματα τα οποία περιγράφονται στη μηνυτήρια αναφορά από το 2009. Ζητώ από την εισαγγελέα να πράξει τα δέοντα».

Νωρίτερα η κυρία Λινού είχε δημοσιοποιήσει δήλωση με την οποία έκανε γνωστό ότι έστειλε και δεύτερο εξώδικο στον κ. Πολάκη – χωρίς να τον κατονομάζει.

«Οπως είχα δεσμευτεί, όλες οι αναγκαίες νομικές ενέργειες για να αντιμετωπιστούν οι συκοφαντικές επιθέσεις προς το πρόσωπό μου έχουν ξεκινήσει. Παραδόθηκε ήδη το δεύτερο εξώδικο και θα ακολουθήσουν οι αγωγές. Καμία λέξη, κανένα υπονοούμενο δεν θα μείνει αναπάντητο και η αλήθεια θα φανεί στα δικαστήρια. Μέχρι τέλους λοιπόν, ενάντια σε όσους με ύβρεις, συκοφαντίες και ανυπόστατες κατηγορίες πλήττουν τελικά τους ευάλωτους συμπολίτες μας –και κατά κύριο λόγο τα παιδιά που έχουν ανάγκη– για μικροπολιτικούς και επικοινωνιακούς σκοπούς. Γιατί αυτήν την υποχρέωση έχω ως ιατρός, καθηγήτρια, βουλευτής και ευσυνείδητος πολίτης πάνω από όλα».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...