445
Το αντιαεροπορικό σύστημα «Σφεντόνα του Δαβίδ» καταρρίπτει τον πύραυλο της Χεζμπολάχ κοντά στο Τελ Αβίβ | REUTERS/Amir Cohen

Τελ Αβίβ: Καταρρίφθηκε βαλλιστικός πύραυλος της Χεζμπολάχ

Protagon Team Protagon Team 25 Σεπτεμβρίου 2024, 10:02
Το αντιαεροπορικό σύστημα «Σφεντόνα του Δαβίδ» καταρρίπτει τον πύραυλο της Χεζμπολάχ κοντά στο Τελ Αβίβ
|REUTERS/Amir Cohen

Τελ Αβίβ: Καταρρίφθηκε βαλλιστικός πύραυλος της Χεζμπολάχ

Protagon Team Protagon Team 25 Σεπτεμβρίου 2024, 10:02

Η Χεζμπολάχ εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο εναντίον του γενικού αρχηγείου της Μοσάντ, της υπηρεσίας εξωτερικής ασφαλείας του Ισραήλ, κοντά στο Τελ Αβίβ, το πρωί της Τετάρτης, ο οποίος καταρρίφθηκε από την ισραηλινή αντιαεροπορική ασπίδα «Σφεντόνα του Δαβίδ».

«Η “Ισλαμική Αντίσταση” εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο Qader 1 στις 06:30 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) της Τετάρτης (…) με στόχο το γενικό αρχηγείο της Μοσάντ σε προάστιο του Τελ Αβίβ», ανακοίνωσε η Χεζμπολάχ.

Σειρήνες προειδοποίησης ήχησαν το πρωί της Τετάρτης στο Τελ Αβίβ την ώρα που το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας του Ισραήλ αναχαίτιζε έναν πύραυλο εδάφους- εδάφους, ο οποίος εντοπίστηκε να εισέρχεται στον ισραηλινό εναέριο χώρο προερχόμενος από τον Λίβανο, επεσήμανε από την πλευρά του ο ισραηλινός στρατός.

Προειδοποιητικές σειρήνες ήχησαν και σε άλλες περιοχές του κεντρικού Ισραήλ, μεταξύ των οποίων η πόλη Νετάνια.

Σφυροκόπημα των Ισραηλινών

Λίγο αργότερα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι εξαπολύει πλήγματα «ευρείας κλίμακας» στο νότιο Λίβανο.

Ο στρατός «διεξάγει αυτή τη στιγμή πλήγματα ευρείας κλίμακας στον νότιο Λίβανο και την περιοχή της Μπεκάα (ανατολικά). Θα ακολουθήσουν λεπτομέρειες», επεσήμαναν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση σε σιιτική πόλη στην ορεινή επαρχία Κεσερουάν, βόρεια της Βηρυτού, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας.

«Το πλήγμα του ισραηλινού στρατού στο χωριό Μααϊσράχ στην επαρχία Κεσερουάν προκάλεσε τον θάνατο τριών ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων εννέα», επεσήμανε το υπουργείο.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που η περιοχή αυτή, η οποία βρίσκεται περίπου 30 χιλιόμετρα βόρεια της Βηρυτού και η πλειονότητα των κατοίκων της οποίας είναι χριστιανοί, γίνεται στόχος πληγμάτων του ισραηλινού στρατού μετά την πρόσφατη όξυνση των εχθροπραξιών μεταξύ Χεζμπολάχ και Ισραήλ.

Πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της δήλωσε ότι «ισραηλινή επιδρομή είχε στόχο ένα σπίτι στο χωριό Μααϊσράχ».

Οι κάτοικοι επιβεβαίωσαν ότι άκουσαν δύο ισχυρές εκρήξεις. «Ένα σπίτι και ένα καφέ» καταστράφηκαν, είπε μία κάτοικος του χωριού σε τηλεφωνική της επικοινωνία με το AFP.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου ANI μετέδωσε ότι «δύο ρουκέτες έπεσαν στη Μααϊσράχ».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...