217
O Ερντογάν μίλησε για δύο κράτη και δύο έθνη στην Κύπρο | REUTERS/Shannon Stapleton

Ο Ερντογάν ζήτησε αναγνώριση του ψευδοκράτους από το βήμα του ΟΗΕ

Protagon Team Protagon Team 24 Σεπτεμβρίου 2024, 19:04
O Ερντογάν μίλησε για δύο κράτη και δύο έθνη στην Κύπρο
|REUTERS/Shannon Stapleton

Ο Ερντογάν ζήτησε αναγνώριση του ψευδοκράτους από το βήμα του ΟΗΕ

Protagon Team Protagon Team 24 Σεπτεμβρίου 2024, 19:04

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε, από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, την αναγνώριση του ψευδοκράτους από τη διεθνή κοινότητα, μιλώντας για δύο κράτη και δύο έθνη.

«Σήμερα, καλώ και πάλι τη διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου και να συνάψει διπλωματικές, πολιτικές και οικονομικές σχέσεις». Αυτά είπε μεταξύ άλλων ο Ερντογάν από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, λίγο πριν συναντήσει τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Η κυρίαρχη ισότητα και το ισότιμο διεθνές καθεστώς των Τουρκοκυπρίων, τα οποία αποτελούν κεκτημένα δικαιώματα, πρέπει να επαναβεβαιωθούν και η απομόνωση πρέπει να τερματιστεί» πρόσθεσε σύμφωνα με την ΕΡΤ.

«Οι αξίες του ΟΗΕ πεθαίνουν στη Γάζα»

Σε σχέση με τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, είπε ότι οι αξίες του συστήματος των Ηνωμένων Εθνών και του δυτικού κόσμου «πεθαίνουν στη Γάζα».

Στην ομιλία του, επίσης, ζήτησε να συγκροτηθεί μια «συμμαχία της ανθρωπότητας» που θα σταματήσει το Ισραήλ, κατηγορώντας την ισραηλινή κυβέρνηση ότι αγνοεί τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα. «Όπως τον Χίτλερ τον σταμάτησε η συμμαχία της ανθρωπότητας πριν από 70 χρόνια, έτσι και ο Νετανιάχου και το δίκτυο των δολοφόνων του πρέπει να τους σταματήσει η συμμαχία της ανθρωπότητας», είπε.

«Δεν πεθαίνουν μόνο τα παιδιά, στη Γάζα, πεθαίνει και το σύστημα του ΟΗΕ» πρόσθεσε, προσθέτοντας ότι ο ΟΗΕ έχει γίνει μια «δυσλειτουργική δομή».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...