• Ο Πολάκης τρολάρει τον Κασσελάκη και δίνει τη μάχη στο Facebook για likes και καρδούλες

    Για να έχουμε μια εικόνα τού πόσο αστεία, εφηβική, τραγική, είναι πια η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ, αξίζει να αναφερθεί ότι μετά την –«είμαι εδώ» και λίγο σαν εξώφυλλο CD– ανάρτηση του καθαιρεθέντος προέδρου Στέφανου Κασσελάκη, ο Παύλος Πολάκης, βουλευτής Χανίων και υποψήφιος για την αρχηγία, ανήρτησε και αυτός το πρόσωπό του προφίλ και έγραψε «Κι εγώ εδώ είμαι!».

     

    Μάλιστα, ο κ. Πολάκης στην ανάρτησή του υπενθύμισε ότι εκείνος έχει βάλει υποψηφιότητα και κανείς άλλος, ενώ απόρησε: «Καμιά σοβαρή κουβέντα θα πούμε;»

    Βέβαια και αυτό σαν γλυκόπικρο αστείο ακούγεται, καθότι σοβαρότητα και ΣΥΡΙΖΑ είναι συνήθως έννοιες ασύμβατες.

     

    Ομως μπορεί να προσφέρει και κάποια άλλη πληροφορία. Η ανάρτηση του κ. Κασσελάκη στο Facebook είχε συγκεντρώσει σε 24 ώρες (από τις 14:09 της Δευτέρας ως τις 14:30 της Τρίτης), περί τα 1.800 likes και 1.200 καρδούλες. Η ανάρτηση του κ. Πολάκη είχε συγκεντρώσει σε 21 ώρες (από τις 17:11 της Δευτέρας ως τις 14:30 της Τρίτης) περί τα 1.500 likes και 407 καρδούλες.

     

    Εδώ που φτάσαμε, τέτοιες μετρήσεις έχουν τη σημασία τους για ένα κόμμα που έχει χάσει πλέον κάθε σοβαρότητα…

     

  • Η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με έλληνα καντινιέρη στη Νέα Υόρκη

     

    Προτού φορέσει παπιγιόν και επίσημο κοστούμι για να τιμηθεί με το Βραβείο του Παγκοσμίου Πολίτη (Global Citizen Award) του Ατλαντικού Συμβουλίου (Atlantic Council), ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε μια βόλτα στη Νέα Υόρκη. Και εκεί είχε μια όχι και τόσο απρόσμενη, αν αναλογιστείς την παραδοσιακή σύνδεση της ελληνικής ομογένειας με την εστίαση, συνάντηση με έναν έλληνα που είχε καντίνα.

     

    Ο Πρωθυπουργός μόλις εντόπισε την καντίνα με τα ελληνικά εδέσματα έσπευσε να χαιρετήσει το άνθρωπο που βρισκόταν μέσα.

     

    «Γεια σου, τι κάνεις, πώς σε λένε;» ρώτησε ο κ. Μητσοτάκης για να πάρει την απάντηση: «Νίκος». Μάλιστα τον ρώτησε από πού κατάγεται και ο Νίκος τού απάντησε «από την ορεινή Ναυπακτία». Στη συνέχεια ο Νίκος ζήτησε να βγάλει μια φωτογραφία μαζί με τον κ. Μητσοτάκη.

     

    Το όλο συμβάν το περιέγραψε ο ΣΚΑΪ.

     

    [απολαύστε υπεύθυνα]

  • Ο ΣΥΡΙΖΑ στα μεσημεριανάδικα: Ο Γκλέτσος τσακώνεται με την Καινούργιου και τη λέει «ομοφοβικούλα», ενώ στη Σκορδά λέει ότι «θα πάρω τα άσπρα μου μαλλιά και πάω σπίτι μου»

    Κατ’ αρχάς, ουδεμία έκπληξη: ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και καιρό έχει κατ’ ουσίαν εκπέσει από τα επίπεδα της πολιτικής επικαιρότητας και εμπίπτει στη δικαιοδοσία των λεγόμενων «μεσημεριανάδικων» –μην ξεχνάμε ότι εξέλεξε, άλλωστε, ολόκληρο πρόεδρο, τον Στέφανο Κασσελάκη, μέσα από τις εκπομπές του Γιώργου Λιάγκα και της Ναταλίας Γερμανού. Ομως αυτό που συνέβη στην εκπομπή «Super Κατερίνα» του Alpha, είναι ένα βήμα παραπέρα.

     

    Την εκπομπή παρουσιάζει η Κατερίνα Καινούργιου με ένα ετερόκλητο πάνελ, από τον ραδιοφωνικό παραγωγό και κριτή ταλέντων Νίκο Μουρατίδη μέχρι τον άλλοτε βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνο Μπογδάνο. Και καλεσμένος της ήταν ο Απόστολος Γκλέτσος, ο οποίος, ως γνωστόν, όχι μόνο έχει εκδηλώσει την πρόθεση να είναι υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά εμφανίζεται ως ένα είδος πυξίδας κομματικής συνείδησης –αυτοί το ξεκίνησαν αυτό το αστείο, όχι εμείς.

     

    Κάποια στιγμή λοιπόν η κυρία Καινούργιου έθεσε ένα ερώτημα: αν ο ΣΥΡΙΖΑ πλήρωσε την προβολή που έκανε ο κ. Κασσελάκης στην προσωπική του ζωή. Ο κ. Γκλέτσος είπε ότι πρόβλημα ήταν μόνο η προβολή του πλούτου που έκανε ο καθαιρεθείς πρόεδρος. Τότε η κυρία Καινούργιου έθεσε το θέμα της ομοφυλοφιλίας του κ. Κασσελάκη. Και τότε ήρθε η έκρηξη:

     

    «Το 2024 δεν θα με κρατήσει αυτό το θέμα εμένα. Εμένα δεν θα μου βάλετε τέτοιες τρικλοποδιές για να κάνετε τηλεθέαση. Το 2025 για μένα αυτό το θέμα δεν υπάρχει! Όσο το κουβεντιάζουμε, του κάνουμε κακό», αντέδρασε έντονα ο κ. Γκλέτσος.

     

    «Είσαι ομοφοβική, σε κατηγορώ, και προσπαθείς να κάνεις τηλεθέαση με αυτό το θέμα!» προσέθεσε, με την παρουσιάστρια να εκπλήσσεται με τα σχόλια που ακούει. «Μαζί μου μιλάς; Με προσβάλλει αυτό που λες! Με ξέρεις τόσα χρόνια!».

     

    «Γιατί, ομοφοβικούλα, το βάζεις αυτό για συζήτηση; Πάμε παρακάτω, ομοφοβικούλα μου! Εμένα δεν θα μου πουλάς πνεύμα και μάλιστα όταν είμαι στο τηλέφωνο. Πού σε ξέρω; Δεν σε ξέρω και ούτε θέλω να σε μάθω. Δυο φορές έχουμε μιλήσει όλες κι όλες. Είσαι ομοφοβική και το δείχνουν οι εκπομπές σου! Προσπαθείς από το τίποτα να βγάλεις ξύγκι και να κάνεις τηλεθέαση!», συνέχισε σε έξαλλη κατάσταση ο κ. Γκλέτσος, κλείνοντας απότομα τη σύνδεση με την εκπομπή.

     

    Οχι ότι ο κ. Γκλέτσος έμεινε μετά από αυτό τηλεοπτικά άστεγος. Την Τρίτη βγήκε στην εκπομπή «Buοngiorno», με παρουσιάστρια την αντίστοιχη Καινούργιου του Mega, τη Φαίη Σκορδά.

     

    Και σε αυτήν την εκπομπή ξεκαθάρισε πως αν ο κ. Κασσελάκης επανεκλεγεί αρχηγός, θα φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ.

     

    «Προσωπικά δεν είμαι βουλευτής και δεν έχω κάποια επίσημη θέση στον ΣΥΡΙΖΑ. Παίρνω τα άσπρα μου γένια και τα άσπρα μου μαλλιά και πάω σπίτι μου. Δεν θα δώσω καν συνέντευξη για να το πω, θα σιωπήσω και θα πάω στο σπιτάκι μου», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γκλέτσος, ο οποίος είναι μεν ηθοποιός, αλλά ως πολιτικός είχε διατελέσει δήμαρχος Στυλίδας για μια οκταετία, ιδρυτής του κόμματος Τελεία (το μακρινό 2015 είχε πάρει 1,77%) και υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας (το 2023 είχε πάρει 75.000 ψήφους).

     

     

  • Ο Κοτζιάς επιτίθεται σε Κασσελάκη και αδειάζει Τσίπρα: Οπαδοί του Κασσελάκη είναι «νεοχουλιγκάνοι» αλλά και οι «νεοδεξιοί» που έφερε ο Τσίπρας

    Μια προσπάθεια να ειπωθεί κάτι σοβαρό για τον ΣΥΡΙΖΑ έκανε ο Νίκος Κοτζιάς, άλλοτε υπουργός Εξωτερικών των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Ο κ. Κοτζιάς ήταν καλεσμένος, το βράδυ της Δευτέρας, στην εκπομπή «Πίσω από τις γραμμές» στο Action24.

     

    Και αφού ανακάλυψε και αυτός το κακό που κάνουν τα διαδικτυακά τρολ που συνδέονται με την Κουμουνδούρου –όταν βέβαια αυτός ο οχετός στοχοποιούσε τους πολιτικούς αντιπάλους των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ήταν μια χαρά– επιτέθηκε στον Στέφανο Κασσελάκη, αναγνωρίζοντας πως έχει φανατικούς οπαδούς και ότι τα βασικά του στηρίγματα είναι τρία: «νεοχουλιγκάνοι», «νεοδεξιοί» και «νεογραφειοκράτες», όπως είπε χαρακτηριστικά.

     

    Βέβαια, ο κ. Κοτζιάς παραδέχτηκε πως «νεοδεξιοί» είναι πρόσωπα που «μάζεψε» στον ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας και που τώρα «κουνάνε το δάχτυλο και μας λένε τι είναι η Αριστερά».

     

    «Καταλαβαίνω ο (Ευάγγελος) Αντώναρος να στηρίζει τον Κασσελάκη, αλλά όχι να κουνάει το δάχτυλο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κοτζιάς. Ως προς τους «νεογραφειοκράτες», εξήγησε πως πρόκειται για πρόσωπα της κομματικής γραφειοκρατίας που «σε ένα ευρύτερο σχήμα ή σε έναν διαφορετικό ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορούσαν να έχουν τις θέσεις που έχουν».

     

    Σε ερώτηση που του έγινε για τον κ. Τσίπρα, o πρώην υπ. Εξωτερικών σχολίασε:

     

    «Εκανε λάθη τα οποία τα πληρώνει ο ίδιος σήμερα. Εφερε έναν κόσμο που μπορεί να είναι λαμπρός, αλλά δεν είναι αριστερός. Και ξαφνικά το κόμμα του έχει αριστερό κόσμο, αλλά δεν είναι αριστερό κόμμα. Επίσης την τετραετία 2019-2023 δεν έκανε αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ».

     

    Συνεχίζοντας την κριτική του προς τον κ. Κασσελάκη είπε: «Το να λέει “έλιωσα τις σόλες μου” με δύο μήνες τρέξιμο, δεν είναι και πολύ σεμνό, ούτε ταιριάζει στην Αριστερά».

     

    Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του είπε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα κόμμα άρρωστο και πριν τον Κασσελάκη», ενώ, σε σχέση με το ύφος και την αισθητική της εσωκομματικής αντιπαράθεσης βγήκε και αυτός στο ξέφωτο της αλήθειας και απεφάνθη πως «τα τρολ είναι η σύγχρονη λογοκρισία».

     

    «Εχουμε μια λογοκρισία στην οποία, όταν κάποιος λέει κάτι που δεν αρέσει, προσπαθούν να τον χαμηλώσουν και να τον απαξιώσουν», είπε ο κ. Κοτζιάς. Τι λες βρε παιδί μου… Τόσα χρόνια και αυτός δεν είχε πάρει είδηση τι είναι τα τρολ. Τώρα το κατάλαβε.

     

    [απολαύστε υπεύθυνα]

     




text
  • Παντρεύτηκε η Θοδώρα η Γλύξμπουργκ και έτρεχε ο κόσμος να μαζέψει τα λουλούδια. Η μιζέρια των παραμυθιών


    29 Σεπτεμβρίου 2024, 13:00