227
| Shutterstock

Νεκρή τουρίστρια από κατολίσθηση στο φαράγγι της Σαμαριάς

Protagon Team Protagon Team 18 Σεπτεμβρίου 2024, 16:10
|Shutterstock

Νεκρή τουρίστρια από κατολίσθηση στο φαράγγι της Σαμαριάς

Protagon Team Protagon Team 18 Σεπτεμβρίου 2024, 16:10

Τραγωδία στο φαράγγι της Σαμαριάς αργά το μεσημέρι της Τετάρτης με μία γυναίκα να χάνει τη ζωή της έπειτα από πτώση βράχου. Η κατολίσθηση, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, προκλήθηκε από την ισχυρή νεροποντή που εκδηλώθηκε στην περιοχή.

Η νεκρή ήταν πεζοπόρος, επισκέπτρια του φαραγγιού και κατέληξε από αιμορραγία, όταν ο βράχος έπεσε στο πόδι της. Το συμβάν έγινε προς την έξοδο του φαραγγιού Σαμαριάς, κοντά στην Αγία Ρουμέλη.

Παράλληλα, δεκάδες άλλοι πεζοπόροι εγκλωβίστηκαν προσωρινά μέσα στο φαράγγι, καθώς οι βράχοι απέκλεισαν τις διόδους. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σύνολο των 1.074 επισκεπτών δεν καταγράφηκαν άλλοι σοβαροί τραυματισμοί. Όλοι οι τουρίστες βγήκαν αργότερα από το φαράγγι, το οποίο θα παραμείνει κλειστό για προληπτικούς λόγους.

Στην επιχείρηση απεγκλωβισμού των τουριστών συμμετείχαν άνδρες της ΕΜΑΚ και της ΕΜΟΔΕ.

Η ανακοίνωση του ΟΦΥΠΕΚΑ

Σήμερα, Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου, στο Φαράγγι της Σαμαριάς, σημειώθηκαν κατολισθήσεις, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό μίας επισκέπτριας. Από το σύνολο των 1.074 επισκεπτών δεν καταγράφηκαν άλλοι σοβαροί τραυματισμοί.

Μέχρι και τις 16:55 εξήλθε το σύνολο των επισκεπτών, εκτός δύο ατόμων, που συνοδεύονται εποπτευόμενα προς την έξοδο Ξυλόσκαλο, ενώ 10 άτομα φιλοξενούνται, προσωρινά, στο χωριό της Σαμαριάς. Ομάδες από την Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ε.Μ.Α.Κ.) και της Πυροσβεστικής επιχειρούν στην περιοχή.

Το φαράγγι θα παραμείνει κλειστό για προληπτικούς λόγους, έως ότου πραγματοποιηθεί αυτοψία από εμπειρογνώμονες της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ) και από ομάδα γεωλόγων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...