472
| Dimitris Kapantais / SOOC

Χρησμός Κασσελάκη για υποψηφιότητα – τι είπε σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 18 Σεπτεμβρίου 2024, 14:46
|Dimitris Kapantais / SOOC

Χρησμός Κασσελάκη για υποψηφιότητα – τι είπε σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 18 Σεπτεμβρίου 2024, 14:46

Ως προαναγγελία μιας νέας υποψηφιότητάς του για την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ, ερμηνεύονται, σύμφωνα με παρατηρητές, τα λεγόμενα του Στέφανου Κασσελάκη προς βουλευτές του κόμματος –όσους τουλάχιστον θεωρούνται ακόμα πιστοί σε αυτόν, μετά την καθαίρεσή του από την Κεντρική Επιτροπή.

«Θα κάνω τα πάντα για να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης της δικής σας κι όλων των μελών του ΣΥΡΙΖΑ που αγωνιούν για το μέλλον του κόμματος»: αυτά είναι τα λόγια που φέρεται ότι χρησιμοποίησε ο κ. Κασσελάκης, συνομιλώντας, την Τετάρτη, με κάποιους κοινοβουλευτικούς του κόμματος.

Κατά πληροφορίες, ο κ. Κασσελάκης είναι πιθανό να ανακοινώσει μέσα στις επόμενες ημέρες τις προθέσεις του αναφορικά με το εάν θα διεκδικήσει εκ νέου την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμα όμως και αν βάλει υποψηφιότητα δεν σημαίνει ότι αυτή θα εγκριθεί. Στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ συζητείται η πρόταση της νέας πλειοψηφίας που έχει διαμορφωθεί, για η υιοθέτηση αυστηρών προϋποθέσων για να είναι κάποιος υποψήφιος πρόεδρος.

Στη συνεδρίαση της ΠΓ την Τρίτη διατυπώθηκε η θέση ότι οι υποψήφιοι για την αρχηγία οφείλουν να δεσμευτούν ότι σέβονται και αποδέχονται το καταστατικό και τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων. Τέθηκαν και κάποια κριτήρια διαφάνειας, όπως η απαίτηση κατάθεσης δήλωσης «πόθεν έσχες» (κάτι που, ως γνωστόν, δεν έχει ο κ. Κασσελάκης).

H πρόταση των «87» περιλαμβάνει και τη διερεύνηση του κατά πόσον υπάρχουν τεράστιες οφειλές προς το Δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία και εφορία από κάποιον υποψήφιο –σε αυτά τα ζητήματα ενδέχεται να είναι ανοιχτός, λόγω οικογενειακών βαρών από τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του πατέρα του, ο κ. Κασσελάκης. Στο τραπέζι μπήκε και η υποχρέωση κατάθεσης του ποινικού μητρώου του υποψηφίου. Ενστάσεις για τα περαιτέρω κριτήρια φέρεται να εξέφρασε ο Παύλος Πολάκης όσο και η Θεοδώρα Τζάκρη, ενώ ύστερα από νομικά ζητήματα που τέθηκαν αποφασίστηκε το συγκεκριμένο θέμα να ξανασυζητηθεί.

Γεροβασίλη: Δεν έχει θέση στο κόμμα ο Κασσελάκης

Σε κάθε περίπτωση το κλίμα είναι πολύ βαρύ για τον κ. Κασσελάκη, με πολλούς να θέλουν να τον διώξουν από το κόμμα.

Την Τετάρτη, μιλώντας στο Mega, η βουλευτής Αρτας Ολγα Γεροβασίλη διατύπωσε την άποψη ότι ο κ. Κασσελάκης δεν έχει θέση στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυρία Γεροβασίλη αναφέρθηκε στα γεγονότα που οδήγησαν στην ψήφιση της πρότασης μομφής κατά του κ. Κασσελάκη λέγοντας μεταξύ άλλων: «Επειδή δεν του αρέσει το αποτέλεσμα του σώματος, έφτασε στο σημείο να μιλήσει για κουκούλες (…) Πιστεύω ότι μετά από ένα χρόνο στην Ελλάδα θα έπρεπε να γνωρίζει τα βασικά στοιχεία της Αριστεράς και να ξέρει ότι το σώμα απέναντί του περιελάμβανε ανθρώπους που φυλακίστηκαν στη δικτατορία, ενάντια σε εκείνους που με κουκούλες κατέδιδαν τους Ελληνες».

Η ίδια επανήλθε στο θέμα καταγγελιών για bullying από τον κ. Κασσελάκη προς στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο στη βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου. Το ζήτημα της επιθετικής συμπεριφοράς του κ. Κασσελάκη απασχολεί γενικά – ο πρώην βουλευτής Γιάννης Ραγκούσης είπε ότι και μια άλλη γυναίκα, ανώτερο στέλεχος του κόμματος, δέχτηκε εκφοβισμό από τον καθαιρεθέντα πρόεδρο σε βαθμό που να βάλει τα κλάματα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...