568
Ο Ντε Νίρο είναι ένας από τους πιο σκληρούς επικριτές του Ντόναλντ Τραμπ | EPA/Guillaume Horcajuelo

Νέα σκληρή επίθεση του Ρόμπερτ Ντε Νίρο στον Ντόναλντ Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 18 Σεπτεμβρίου 2024, 13:15
Ο Ντε Νίρο είναι ένας από τους πιο σκληρούς επικριτές του Ντόναλντ Τραμπ
|EPA/Guillaume Horcajuelo

Νέα σκληρή επίθεση του Ρόμπερτ Ντε Νίρο στον Ντόναλντ Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 18 Σεπτεμβρίου 2024, 13:15

Οι χαρακτήρες που έχει ερμηνεύσει κατά καιρούς στη μεγάλη οθόνη προκαλούν συχνά τρόμο. Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο χρησιμοποίησε αυτή την «γκανγκστερική» συμπεριφορά για άλλη μια φορά, επιτιθέμενος δημόσια στον Ντόναλντ Τραμπ, χαρακτηρίζοντάς τον «τρελό» και «ηλίθιο», και υποστηρίζοντας ότι εάν ο πρώην πρόεδρος επανεκλεγεί τον Νοέμβριο, δεν θα παραδώσει ποτέ την εξουσία.

Στο παρελθόν τον έχει χαρακτηρίσει «καθυστερημένο» και έχει δηλώσει ότι μερικές φορές σκέφτεται να βρεθεί απέναντί του και να τον γρονθοκοπήσει. Στις αρχές της χρονιάς συγκρούστηκε με τους υποστηρικτές του μεγιστάνα έξω από το δικαστήριο, όπου διεξαγόταν η δίκη του με την κατηγορία της δωροδοκίας στην πορνοστάρ, Στόρμι Ντάνιελς.

Σύμφωνα με τον Independent, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην εκπομπή του γνωστού παρουσιαστή Κρις Γουάλας στο συνδρομητικό κανάλι Max, ο Ντε Νίρο ρωτήθηκε αν πιστεύει ότι ο Τραμπ θα εγκαταλείψει οικειοθελώς την εξουσία, έχοντας υπηρετήσει μια πιθανή δεύτερη θητεία.

«Ξέρεις ότι δεν θα το κάνει», απάντησε ο ηθοποιός. «Ξέρουμε ότι δεν θα το κάνει – άλλωστε το έχει πει και ο ίδιος. Δεν πρόκειται να παραδώσει την εξουσία ποτέ. Και όποιος εξακολουθεί να αυταπατάται ότι θα το κάνει, θα έπρεπε να ντρέπεται», συμπλήρωσε με πάθος.

Ο Γουάλας στη συνέχεια ρώτησε τον Ντε Νίρο εάν είχε καμία σύγκρουση με τον μεγιστάνα των ακινήτων στη Νέα Υόρκη κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του 1970 και του 1980, και αν υπήρχε προσωπική έριδα ανάμεσά τους. «Οχι, ποτέ δεν ήθελα οποιαδήποτε σχέση μαζί του», απάντησε ο βραβευμένος με Οσκαρ ηθοποιός. «Είναι ένας τρελός, ένας ηλίθιος – ποιος θέλει να γνωρίσει έναν τέτοιο κλόουν;».

Αναφερόμενος στην εκλογική αναμέτρηση του Νοεμβρίου, ο Ντε Νίρο υποστήριξε την υποψηφιότητα της αντιπροέδρου, Κάμαλα Χάρις, λέγοντας ότι υπάρχουν πολίτες που δεν θα ικανοποιηθούν από τις πολιτικές της, αλλά τουλάχιστον εκείνη έχει τις ευαισθησίες ώστε να ανταποκριθεί στον ρόλο της προέδρου. «Κι εκείνη θα κάνει λάθη, αλλά χρειαζόμαστε έναν υποψήφιο με καλές προθέσεις», είπε, «και η Κάμαλα τις έχει – ο άλλος είναι παράφρων. Τελεία και παύλα».

Στη συνέχεια, ο οικοδεσπότης του σόου ρώτησε τον σταρ σχετικά με τις συγκρίσεις που γίνονται μεταξύ της οικογένειας Τραμπ και των γκανγκστερικών χαρακτήρων που ερμήνευσε ο Ντε Νίρο σε ταινίες όπως τα «Καλά Παιδιά», το «Καζίνο» και ο «Νονός 2». «Νομίζει ότι είναι γκάνγκστερ», απάντησε ο ηθοποιός.

Και συμπλήρωσε: «Δεν πιστεύω ότι οι γκάνγκστερ σε αυτόν τον κόσμο θα τον συμπαθούσαν. Ξέρεις, υπάρχει εντιμότητα ανάμεσα στους γκάνγκστερ. Αν δεν τηρήσεις το λόγο σου, και δεν κάνεις το σωστό απέναντι στους ανθρώπους, ανεξάρτητα από το επάγγελμά σου, θα εξοστρακιστείς. Ειδικά στον κόσμο της παρανομίας, τα πράγματα είναι λίγο πιο δύσκολα».

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα έγινε γνωστό ότι ο ηθοποιός επέκρινε καταπρόσωπο την Ελίζαμπεθ Μέρντοκ, κληρονόμο της αυτοκρατορίας των συντηρητικών μέσων ενημέρωσης Fox που ίδρυσε ο πατέρας της, Ρούπερτ. «Μπορείς να αγαπάς τον πατέρα σου και ταυτόχρονα να του πεις ότι αυτό που κάνει σε αυτή τη χώρα είναι λάθος», της είπε.

Εν μέσω μιας διαδικασίας διαδοχής, που θα κρίνει την πολιτική κατεύθυνση του Ομίλου Μέρντοκ, το αμερικανικό ειδησεογραφικό κανάλι Fox News του αυστραλού μεγιστάνα –που συνταξιοδοτήθηκε πρόσφατα– εξακολουθεί να υποστηρίζει τον Ντόναλντ Τραμπ και να προωθεί τις αναλήθειες, τις υπερβολές και τα σενάρια συνωμοσίας που εκφράζει ο πρώην πρόεδρος.

Ο Ντε Νίρο είναι παραδοσιακά φιλελεύθερος και χρόνιος υποστηρικτής των Δημοκρατικών υποψηφίων. Παρότι σχεδόν όλο το Χόλιγουντ δεν χάνει ευκαιρία να επιτεθεί στις πολιτικές που υποστηρίζει ο Ντόναλντ Τραμπ, ειδικά ο σταρ των γκανγκστερικών ταινιών έχει υιοθετήσει μια σκληροπυρηνική στάση απέναντι στον μεγιστάνα από την εποχή της εκλογής του στο Λευκό Οίκο, με απαξιωτικές και σαρκαστικές εκφράσεις.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...