311
«Στη δική μας Αριστερά ο αγώνας για ιδέες και αξίες, δεν πάει "πακέτο" με θέσεις και αξιώματα», διαμηνύει ο παραιτηθείς εδώ και καιρό από τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, Διονύσης Τεμπονέρας | Dimitris Peristeris / SOOC

Ο Τεμπονέρας απαντά στα δημοσιεύματα: Οχι, δεν θα είμαι υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 16 Σεπτεμβρίου 2024, 14:25
«Στη δική μας Αριστερά ο αγώνας για ιδέες και αξίες, δεν πάει "πακέτο" με θέσεις και αξιώματα», διαμηνύει ο παραιτηθείς εδώ και καιρό από τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, Διονύσης Τεμπονέρας
|Dimitris Peristeris / SOOC

Ο Τεμπονέρας απαντά στα δημοσιεύματα: Οχι, δεν θα είμαι υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 16 Σεπτεμβρίου 2024, 14:25

Eν μέσω αλληλοσπαραγμού στην Κουμουνδούρου και λυκοσυμμαχιών (βλ. «87»-Πολάκη) όπου προσώρας κανείς δεν ξέρει ποιον θέλει απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη (αν τελικά κατέβει ξανά υποψήφιος), αλλά μόνο ποιους ΔΕΝ θέλουν, ο Διονύσης Τεμπονέρας -στέλεχος που είχε ασκήσει κριτική στον έκπτωτο πια πρόεδρο- ανακοίνωσε (ορθότερα, ξεκαθάρισε) πως δεν πρόκειται να είναι υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Αφορμή για τη διευκρίνισή του αυτή, μέσω ανάρτησης στα social media (δείτε τη κάτω), αποτέλεσαν δημοσιεύματα στον Τύπο που τον ήθελαν ως το καταλληλότερο πρόσωπο για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, που θα μπορούσε να πετύχει τη μεγαλύτερη δυνατή ενότητα στο κόμμα.

«Σε σχέση με δημοσιεύματα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και με αφορούν: Δεν θα είμαι υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όπως δεν υπήρξα ποτέ υποψήφιος βουλευτής, δήμαρχος, ευρωβουλευτής, περιφερειάρχης κλπ.», ξεκαθαρίζει στην ανάρτησή του ο κ. Τεμπονέρας.

«Στη δική μας Αριστερά ο αγώνας για ιδέες και αξίες, δεν πάει “πακέτο” με θέσεις και αξιώματα. Μας έμαθαν βλέπεις να δίνουμε, χωρίς να ζητάμε τίποτα. Είμαι και εγώ εργαζόμενος, άνθρωπος της δουλειάς και του μόχθου που πασχίζει για ένα καλύτερο κόσμο και έτσι σκοπεύω να παραμείνω», διαμηνύει.

Τον περασμένο Ιούνιο -υπενθυμίζεται- ο Διονύσης Τεμπονέρας είχε παραιτηθεί μαζί με τους Αντώνη Κοτσακά και Χάρη Τσιόκα, από τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, παραμένοντας, ωστόσο, όπως διευκρίνιζαν, «στρατευμένοι με στόχο την ανασύνθεση του προοδευτικού και αριστερού χώρου με βάση το αξιακό μας πλαίσιο».

Στην τελευταία συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ο κ. Τεμπονέρας είχε επισημάνει μεταξύ άλλων ότι «κανένα κόμμα του αριστερού και προοδευτικού χώρου δεν μπορεί μόνο του να ανατρέψει την κατάσταση. Αν επικεντρωθούμε στην εσωστρέφεια, στον μικρομεγαλισμό και στη σκοπιμότητα των ηγεμονισμών, δεν πρόκειται να δώσουμε λύση στον προοδευτικό κόσμο».

«Με δεδομένη την πολιτική και οργανωτική αυτοτέλεια των κομμάτων και με τη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών, μπορούμε να συνεννοηθούμε σε ένα minimum κυβερνητικό σχέδιο που θα δίνει διέξοδο», ήταν η εκτίμησή του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...