281
Μετά την παραίτηση, ο Τιερί Μπρετόν, ανάρτησε και το επίσημο πορτρέτο του για την Κομισιόν: έναν κενό πίνακα. Εχει χιούμορ | REUTERS/Yves Herman/File Photo

Παραιτήθηκε ο γάλλος Επίτροπος, με ευθείες βολές κατά της Φον ντερ Λάιεν

Protagon Team Protagon Team 16 Σεπτεμβρίου 2024, 11:51
Μετά την παραίτηση, ο Τιερί Μπρετόν, ανάρτησε και το επίσημο πορτρέτο του για την Κομισιόν: έναν κενό πίνακα. Εχει χιούμορ
|REUTERS/Yves Herman/File Photo

Παραιτήθηκε ο γάλλος Επίτροπος, με ευθείες βολές κατά της Φον ντερ Λάιεν

Protagon Team Protagon Team 16 Σεπτεμβρίου 2024, 11:51

Ο γάλλος Επίτροπος αρμόδιος για θέματα Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν ανακοίνωσε την Δευτέρα μέσω της πλατφόρμας «Χ», ότι παραιτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κατηγορώντας ευθέως την πρόεδρο της Κομισιόν ότι τον αποκήρυξε αυθαίρετα και για προσωπικούς λόγους.

Στην επιστολή παραίτησής του, την οποία επισυνάπτει στην ανάρτηση, ο Μπρετόν αναφέρει ότι στις 25 Ιουλίου ο γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν τον όρισε επίσημο υποψήφιο της Γαλλίας για μια δεύτερη θητεία στο Σώμα των Επιτρόπων.

Οπως προσθέτει: «Πριν από λίγες ημέρες, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ζήτησε από τη Γαλλία να αποσύρει το όνομά μου, για προσωπικούς λόγους που σε καμία περίπτωση δεν είχε συζητήσει απευθείας μαζί μου». Ως αντάλλαγμα  για την απόσυρση του ονόματός μου, η Φον ντερ Λάιεν προσέφερε ένα χαρτοφυλάκιο με μεγαλύτερη επιρροή για τη Γαλλία και τώρα θα προταθεί ένας άλλος υποψήφιος».

Γράφει επίσης πως υπό το φως αυτών των τελευταίων εξελίξεων – που αποτελούν μια περαιτέρω ένδειξη αμφισβητήσιμης ηγεσίας, όπως αναφέρει- δεν μπορεί να ασκεί πλέον τα καθήκοντά του και υποβάλει παραίτηση, με άμεση ισχύ».

Σχεδόν ταυτόχρονα με την ανακοίνωση της παραίτησης και αφού ευχαρίστησε τους συναδέλφους του στην Κομισιόν, ο Μπρετόν ανάρτησε με χιουμοριστική διάθεση και το «επίσημο πορτρέτο του για την Επιτροπή», που απεικονίζεται ως ένας άδειος πίνακας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...