465
| Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Νίκος Παππάς κατά Κασσελάκη: «Ολα τα αξιώματα είναι ανακλητά»

Protagon Team Protagon Team 15 Σεπτεμβρίου 2024, 21:07
|Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Νίκος Παππάς κατά Κασσελάκη: «Ολα τα αξιώματα είναι ανακλητά»

Protagon Team Protagon Team 15 Σεπτεμβρίου 2024, 21:07

Σε συνέντευξη για τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ εξελίχθηκε η συνέντευξη Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ την Κυριακή, εξαιτίας του συνεχιζόμενου εμφυλίου στην Κουμουνδούρου.

Απαντώντας στους ισχυρισμούς Κασσελάκη ότι παραμένει πρόεδρος του κόμματος παρά την υπερψήφιση της πρότασης μομφής σε βάρος του από την Κεντρική Επιτροπή, ο Νίκος Παππάς υιοθέτησε την ερμηνεία που προέβαλαν οι εσωκομματικοί αντίπαλοι του εξ Αμερικής ορμώμενου επιχειρηματία (παλιοί και νέοι), λέγοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει Καταστατικό και το Καταστατικό του δεν προβλέπει ούτε εκτροπές ούτε πραξικοπήματα. Προβλέπει πεντακάθαρα, όμως, ότι όλες οι εξουσίες και όλα τα αξιώματα είναι και ελεγκτέα και ανακλητά. Ππως προβλέπεται ότι ο πρόεδρος είναι ανακλητός από την Κεντρική Επιτροπή, η Πολιτική Γραμματεία επίσης είναι ανακλητή από την Κεντρική Επιτροπή και η Κεντρική Επιτροπή είναι ανακλητή από ένα έκτακτο Συνέδριο».

«Αρα δε νοείται και δε νομίζω ότι πιστεύει κανένας ότι το Καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ θα προέβλεπε, υπό οποιαδήποτε συνθήκη, μια εντολή η οποία δεν υπόκειται σε έλεγχο και δε νοείται αυτό, νομίζω, και στις ανεπτυγμένες δημοκρατίες συνολικά, πόσο μάλλον σε ένα κόμμα το οποίο είναι και το πιο δημοκρατικά οργανωμένο στην Ελλάδα» ισχυρίστηκε ο νέος (ελέω Κασσελάκη) πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ίδιος αρνήθηκε να σχολιάσει το γεγονός ότι ο κ. Κασσελάκης ανακάλεσε το πληρεξούσιο που είχε κάνει, ως πρόεδρος, στον διευθυντή του κόμματος, ζήτημα που «έφτασε» στα δημοσιογραφικά γραφεία μεσούσης της συνέντευξης (περισσότερα εδώ), όπως και το αν τον «πούλησε», όπως το έθεσε δημοσιογράφος.

Ο Νίκος Παππάς αρνήθηκε, επίσης, να απαντήσει αν ο ίδιος θα μετάσχει στην κούρσα των εσωκομματικών εκλογών.

«Δεν υπάρχει καμία τέτοια κουβέντα αυτή τη στιγμή. Εχουμε διοχετεύσει όλες μας τις δυνάμεις στο να εκπληρώσουμε τα καθήκοντα που μας έχουν ανατεθεί (σ.σ. στον ίδιο η Κ.Ε. ανέθεσε την εκπροσώπηση του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ, εξαιτίας της «έξωσης» Κασσελάκη από την Κουμουνδούρου) και αυτό δεν αφορά μόνο το πρόσωπό μου, αφορά τους πάντες. Αρα καμία τέτοια κουβέντα δεν υπάρχει» περιορίστηκε να δηλώσει.

Ο κ. Παππάς δεν είχε απάντηση για ακόμα ένα πρόσφατο εσωκομματικό μέτωπο, αυτό που αφορά στην Αθηνά Λινού.

«Για την κυρία Λινού δεν έχω να σας πω κάτι νεότερο, έγιναν αυτά που έγιναν, δεν δόθηκαν επαρκείς εξηγήσεις και πάρθηκε η συγκεκριμένη απόφαση» απάντησε σε ερώτηση για το αν υπάρχει συνέχεια στην υπόθεση, δεδομένου ότι ο κ. Κασσελάκης είχε εμφανιστεί να ερευνά τις σχετικές καταγγελίες προσωπικά.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε πως το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας που «καθαίρεσε» τον Στέφανο Κασσελάκη «ήταν καθαρό».

Απαντώντας, ωστόσο, σε ερώτηση για τον αν τίθεται ζήτημα συμμετοχής του στην εκλογική διαδικασία για ανάδειξη νέας ηγεσίας ο κ. Παππάς είπε πως «όχι», παρά το γεγονός ότι στελέχη όπως η Ολγα Γεροβασίλη και η Κατερίνα Νοτοπούλου έχουν εισηγηθεί ακόμη και διαδικασίες για τη διαγραφή Κασσελάκη.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη Tύπου του Νίκου Παππά στην 88η ΔΕΘ:

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...