204
Η Ουκρανία υποδέχεται 103 αιχμαλώτους πολέμους που μόλις έχει απελευθερώσει η Ρωσία | Volodymyr Zelenskiy Via Telegram/Handout via REUTERS

Ρωσία και Ουκρανία αντάλλαξαν δεκάδες αιχμαλώτους πολέμου

Protagon Team Protagon Team 14 Σεπτεμβρίου 2024, 17:26
Η Ουκρανία υποδέχεται 103 αιχμαλώτους πολέμους που μόλις έχει απελευθερώσει η Ρωσία
|Volodymyr Zelenskiy Via Telegram/Handout via REUTERS

Ρωσία και Ουκρανία αντάλλαξαν δεκάδες αιχμαλώτους πολέμου

Protagon Team Protagon Team 14 Σεπτεμβρίου 2024, 17:26

H Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι αντάλλαξε με την Ουκρανία από 103 αιχμαλώτους πολέμου, στους οποίους περιλαμβάνονται Ρώσοι στρατιώτες που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της ουκρανικής επίθεσης στην περιφέρεια Κουρσκ.

O Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι επιβεβαίωσε ότι το Κίεβο υποδέχτηκε 103 στρατιώτες στο πλαίσιο αυτής της δεύτερης ανταλλαγής ανάμεσα στις δύο χώρες μέσα σε δύο ημέρες. Ο ίδιος έδωσε στη δημοσιότητα και φωτογραφικό υλικό από την υποδοχή των στρατιωτών.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων WAM μετέδωσε οτι τα ΗΑΕ μεσολάβησαν για να πραγματοποιηθεί η ανταλλαγή επισημαίνοντας ότι αυτή ήταν η όγδοη τέτοια διαμεσολάβηση.

Ουκρανός αιχμάλωτος που μόλις έχει απελευθερωθεί φιλάει το χώμα, τυλιγμένος με την σημαία της χώρας του. REUTERS/Vladyslav Musiienko

«Όλοι οι Ρώσοι στρατιώτες βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη Λευκορωσία, όπου λαμβάνουν την απαραίτητη ψυχολογική και ιατρική βοήθεια», ανέφεραν ρωσικές πηγές

Σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης, αυτοί οι συλληφθέντες του Κουρσκ ήταν κυρίως κληρωτοί και συνοριοφύλακες. Οι Ρώσοι στρατεύσιμοι δεν πολεμούν στην Ουκρανία, αλλά εκτελούν την υποχρεωτική στρατιωτική τους θητεία σε εθνικό έδαφος και γενικά δεν έχουν πραγματική στρατιωτική εμπειρία.

Στις 24 Αυγούστου, η Ρωσία και η Ουκρανία είχαν ανακοινώσει μια ακόμη ανταλλαγή που αφορούσε 230 αιχμαλώτους και πάλι με τη διαμεσολάβηση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...