154
| INTIME NEWS

Κύπρος σε ΟΗΕ: Η Τουρκία θέλει να δημιουργήσει νέα τετελεσμένα

Protagon Team Protagon Team 14 Σεπτεμβρίου 2024, 16:29
|INTIME NEWS

Κύπρος σε ΟΗΕ: Η Τουρκία θέλει να δημιουργήσει νέα τετελεσμένα

Protagon Team Protagon Team 14 Σεπτεμβρίου 2024, 16:29

Τις πολυάριθμες στρατιωτικές παραβιάσεις από τις δυνάμεις κατοχής της Τουρκίας στην Κύπρο καταγγέλλει η μόνιμη Αντιπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας στα Ηνωμένα Έθνη, πρέσβειρα Μαρία Μιχαήλ, με επιστολή της προς τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουντέρες.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ που επικαλείται πηγές από τη Λευκωσία, η επιστολή αποσκοπεί στην αποτύπωση της κατάστασης και η υπενθύμιση ότι ότι η Κυπριακή Δημοκρατία, δεν απεμπολεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα, όπως αυτά απορρέουν από το διεθνές Δίκαιο και τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Οπως καταγγέλλει η κυρία Μιχαήλ στην επιστολή της, οι πολυάριθμες στρατιωτικές παραβιάσεις από τις δυνάμεις κατοχής της Τουρκίας έχουν στόχο τη δημιουργία νέων τετελεσμένων και την υπονόμευση των προσπαθειών επανέναρξης των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό.

Στην επιστολή γίνεται αναφορά σε συνολικά 2.120 αεροπορικές παραβιάσεις και 137 παραβιάσεις ναυτικών κανόνων, ενέργειες που περιλαμβάνουν τη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών και τουρκικές στρατιωτικές ασκήσεις, οι οποίες παραβιάζουν την κυριαρχία της Κύπρου αλλά και τους διεθνείς κανονισμούς αεροπλοΐας.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...