276
Από την μεταγωγή του 46χρονου στην ανακρίτρια | INTIME NEWS / ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Τροχαίο στη Θέρμη: Στη φυλακή ο 46χρονος

Protagon Team Protagon Team 14 Σεπτεμβρίου 2024, 14:19
Από την μεταγωγή του 46χρονου στην ανακρίτρια
|INTIME NEWS / ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Τροχαίο στη Θέρμη: Στη φυλακή ο 46χρονος

Protagon Team Protagon Team 14 Σεπτεμβρίου 2024, 14:19

Στη φυλακή οδηγήθηκε μετά την απολογία του στην 3η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, ο 46χρονος οδηγός που κατηγορείται ότι υπό την επήρεια αλκοόλ παρέσυρε και τραυμάτισε το ζευγάρι και το δύο ετών παιδί τους, στη Θέρμη. Η 34χρονη γυναίκα ήταν έγκυος στον 5ο μήνα και την Παρασκευή έγινε γνωστό ότι έχασε το μωρό. Η ίδια δίνει μάχη για τη ζωή της στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου». Διασωληνωμένος σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει και ο σύζυγός της ενώ το παιδί έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Ο 46χρονος διώκεται σε βαθμό κακουργήματος για επικίνδυνη οδήγηση στους δρόμους, «εξαιτίας της κατανάλωσης οινοπνεύματος, με αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη τριών ατόμων» (σ.σ. ασκήθηκε συμπληρωματική δίωξη για το ανήλικο παιδί), και για «σωματική βλάβη από αμέλεια κατά συρροή» (πλημμέλημα).

Απολογούμενος στην ανακρίτρια φέρεται να παραδέχθηκε ότι είχε πιει ένα ποτήρι τσίπουρο κατά τη διάρκεια γεύματος που είχε προηγηθεί της τριπλής παράσυρσης. Υποστήριξε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι δεν είχε αναπτύξει ταχύτητα και πως ο δρόμος στο σημείο που έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου είναι «επικίνδυνος».

Ανακρίτρια και εισαγγελέας, ομόφωνα, αποφάσισαν την προσωρινή του κράτηση στις φυλακές Λάρισας, λαμβάνοντας υπ’ όψιν και το ιστορικό του 46χρονου ο οποίος κατά το παρελθόν είχε εντοπιστεί άλλες πέντε φορές να οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ. Σε μια από αυτές τις περιπτώσεις, το 2020, παρέσυρε και τραυμάτισε μία 77χρονη γυναίκα στην Καλαμαριά.

Η έκτη φορά που συνελήφθη να οδηγεί έχοντας καταναλώσει αλκοόλ ήταν το πρωί της περασμένης Τετάρτης, 11 Σεπτεμβρίου, στην επαρχιακή οδό Περαίας-Πολυγύρου, όπου παρέσυρε την οικογένεια. Οι δύο μετρήσεις στις οποίες υπεβλήθη μετά από το τροχαίο έδειξαν ότι είχε καταναλώσει αλκοόλ παραπάνω από το επιτρεπτό όριο οδήγησης και συγκεκριμένα 0,64 και 0,75 mg/l, αντίστοιχα.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...