282
|

Πώς βρέθηκε ο 78χρονος από την Κοζάνη που είχε χαθεί στην Κωνσταντινούπολη

Protagon Team Protagon Team 13 Σεπτεμβρίου 2024, 14:19

Πώς βρέθηκε ο 78χρονος από την Κοζάνη που είχε χαθεί στην Κωνσταντινούπολη

Protagon Team Protagon Team 13 Σεπτεμβρίου 2024, 14:19

Βρέθηκε τελικά, έπειτα από αναζητήσεις επτά και πλέον ημερών, ο 78χρονος από τα Σέρβια Κοζάνης, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί στην Κωνσταντινούπολη, όπου είχε πάει εκδρομή μαζί με άλλους συνταξιούχους.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ηλικιωμένος βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής, κάτι που επιβεβαίωσε και το οικογενειακό του περιβάλλον. Οπως έγινε γνωστό, είναι καλά στην υγεία του.

Τα ίχνη του 78χρονου είχαν χαθεί από την προηγούμενη Πέμπτη λίγες ώρες μετά την άφιξή του στην Κωνσταντινούπολη, όταν είχε πάει για βόλτα στην πλατεία Ταξίμ.

Αμέσως μετά την εξαφάνισή του ενημερωθηκαν οι προξενικές μας Αρχές στην Πόλη. Για τον εντοπισμό του υπήρξε κινητοποίηση της τουρκικής αστυνομίας, ενώ είχε εκδοθεί σήμα και από την Ιντερπόλ.

Καθοριστική για τον εντοπισμό του φαίνεται ότι ήταν η συμβολή δύο οδηγών ταξί στην Κωνσταντινούπολη που τον αναγνώρισαν μέσα από φυλλάδια και φωτογραφίες που είχαν διαμοιραστεί από τις Αρχες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο ένας εκ των δυο ταξιτζήδων είδε τον 78χρονο να περιφέρεται σε πάρκο της Κωνσταντινούπολης, σε απόσταση περίπου 4 χλμ από την πλατεία Ταξίμ, όπου είχαν χαθεί τα ίχνη του.

Αρχικά τον μετέφερε στο ξενοδοχείο όπου διέμενε και στη συνέχεια ενημέρωσε το ελληνικο προξενείο, το οποίο με τη σειρά του ειδοποίησε την τουρκική αστυνομία.

Ο 78χρονος οδηγήθηκε με ασφάλεια στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα και παράλληλα ενημερωθηκαν και οι συγγενείς του.

«Είναι καλά στην υγεία του ευτυχώς. Ακόμη δεν πήγα κοντά του, γιατί βρισκόμουν σε άλλη περιοχή και χρειάζεται λίγος χρόνος για να φτάσω εκεί. Τον βρήκε  ένας ταξιτζής σε ένα πάρκο, τον αναγνώρισε και κάλεσε την αστυνομία. Εμένα με ενημέρωσαν οι προξενικές Αρχές και πρέπει να πάω στην αστυνομία για καταθέσεις και διατυπώσεις μου είπαν» δήλωσε ο γιος του.

Αναμενόταν η κατάθεση του ηλικιωμένου για το τι ακριβώς του συνέβη και αγνοείτο επί τόσες ημέρες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...