218
| REUTERS / Luke MacGregor (BRITAIN)/File Photo

Βρέθηκε το κλεμμένο «Κορίτσι με το μπαλόνι» του Banksy

Protagon Team Protagon Team 13 Σεπτεμβρίου 2024, 13:48
|REUTERS / Luke MacGregor (BRITAIN)/File Photo

Βρέθηκε το κλεμμένο «Κορίτσι με το μπαλόνι» του Banksy

Protagon Team Protagon Team 13 Σεπτεμβρίου 2024, 13:48

Στις 8 Σεπτεμβρίου, την περασμένη Κυριακή δηλαδή, το «Κορίτσι με το Μπαλόνι» χάθηκε.

Το πασίγνωστο έργο του βρετανού καλλιτέχνη Banksy –με το κοριτσάκι που αφήνει ένα μπαλόνι σε σχήμα καρδιάς– «έκανε φτερά» από την αίθουσα τέχνης Grove Gallery στο κεντρικό Λονδίνο, ύστερα από διάρρηξη. Ηταν, δε, το μοναδικό έργο που άρπαξαν οι διαρρήκτες από την γκαλερί, παρ’ ότι υπήρχαν εκεί έργα συνολικής αξίας άνω των 1,8 εκατ. λιρών, όπως μεταδίδει το BBC. Την κλοπή διαπίστωσε ο διευθυντής της γκαλερί τη Δευτέρα, όταν βρήκε τον χώρο παραβιασμένο και τη γυάλινη προθήκη σε χίλια κομμάτια στο πάτωμα.

Την Παρασκευή έγινε γνωστό ότι το «Κορίτσι» –που είχε ψηφιστεί ως το αγαπημένο έργο τέχνης του έθνους της Βρετανίας το 2017– βρέθηκε.

Επέστρεψε στην γκαλερί, τυλιγμένο σε… σακούλα της αστυνομίας, η οποία απήγγειλε κατηγορίες εναντίον δύο ανδρών για την κλοπή του έργου. Πρόκειται για έναν 47χρονο και έναν 53χρονο, οι οποίοι θα παρουσιαστούν ενώπιον της Δικαιοσύνης στις 9 Οκτωβρίου.

Το «Κορίτσι με Μπαλόνι» εμφανίστηκε πρώτη φορά το 2002 στους δρόμους της συνοικίας Σόρντιτς του Λονδίνου, με τον Banksy να δημιουργεί στη συνέχεια εκδοχές του έργου του στη Νότια Οχθη του Λονδίνου το 2004 και στο ισραηλινό τείχος στη Δυτική Οχθη το 2005.

Τον περασμένο μήνα, ο Banksy παρουσίασε μια σειρά έργων με θέμα τα ζώα διάσπαρτα σε όλη τη βρετανική πρωτεύουσα, συμπεριλαμβανομένου ενός στο ζωολογικό κήπο του Λονδίνου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...