462
Το τεμαχισμένο σώμα της Κριστίνα Γιοκσίμοβιτς βρέθηκε στη Βασιλεία τον περασμένο Φεβρουάριο | Instagram/Kristina Joksimovic

Ελβετία: Σκότωσε την σύζυγό του και την πολτοποίησε στο μπλέντερ

Protagon Team Protagon Team 13 Σεπτεμβρίου 2024, 15:33
Το τεμαχισμένο σώμα της Κριστίνα Γιοκσίμοβιτς βρέθηκε στη Βασιλεία τον περασμένο Φεβρουάριο
|Instagram/Kristina Joksimovic

Ελβετία: Σκότωσε την σύζυγό του και την πολτοποίησε στο μπλέντερ

Protagon Team Protagon Team 13 Σεπτεμβρίου 2024, 15:33

Η  Ελβετία ξαναθυμάται αυτές τις ημέρες την φρικιαστική υπόθεση δολοφονίας της 38χρονης Κριστίνα Γιοκσίμοβιτς. Τον περασμένο Φεβρουάριο, ο σύζυγός της και πατέρας των δύο παιδιών της την στραγγάλισε και στη συνέχεια την τεμάχισε πολτοποιώντας μέρη του σώματός της στο μπλέντερ της κουζίνας.

Το θύμα ήταν πρώην μοντέλο και φιναλίστ του διαγωνισμού ομορφιάς. Οπως αναφέρει ρεπορτάζ της βρετανικής Telegraph, η Γιοκσίμοβιτς βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στην επαρχία Μπίνιγκεν, κοντά στη Βασιλεία. Ο σύζυγός της –που αναφέρεται στον Τύπο με το όνομα «Τόμας»– παραδέχτηκε ότι τη σκότωσε τον περασμένο Μάρτιο, σύμφωνα με το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν σε αυταμύνα, καθώς η 38χρονη είχε κινηθεί εναντίον του κρατώντας ένα μαχαίρι. Ωστόσο, ο ισχυρισμός του κατέπεσε από την ιατροδικαστικά ευρήματα, ενώ απόφαση του δικαστηρίου που δημοσιοποιήθηκε την Τετάρτη διαπιστώνει ότι υπήρχαν «αδιάσειστες ενδείξεις ψυχικής ασθένειας» στη βάση της υπόθεσης.

Η νεκροψία που περιλαμβάνεται στην απόφαση αναφέρει ότι το σώμα της διαμελίστηκε με ένα κοφτερό μαχαίρι και ένα ψαλίδι κήπου στο πλυσταριό του σπιτιού. Τα υπολείμματά της στη συνέχεια πολτοποιήθηκαν με ένα μπλέντερ χειρός και διαλύθηκαν σε χημικό διάλυμα.

(Instagram/Kristina Joksimovic)

Τα τεμαχισμένα μέλη της άτυχης μητέρας ανακαλύφθηκαν στις 13 Φεβρουαρίου έξω από το σπίτι του ζεύγους, από έναν γείτονα. Ο «Τόμας» συνελήφθη από τις Αρχές την επόμενη ημέρα, και υποστήριξε ενώπιον των ανακριτών πως όταν διαπίστωσε ότι ήταν νεκρή πανικοβλήθηκε και γι’ αυτό την διαμέλισε.

Σύμφωνα με τους ερευνητές της υπόθεσης, ο «Τόμας» επέδειξε «εμφανώς υψηλό επίπεδο εγκληματικής ενέργειας». Οι εμπειρογνώμονες μίλησαν για «έλλειψη ενσυναίσθησης και ψυχρότητα μετά τη δολοφονία» και πρόσθεσαν ότι ο δράστης είχε «σαδιστικά-κοινωνιοπαθητικά χαρακτηριστικά».

Το ζευγάρι, που παντρεύτηκε το 2017, φέρεται να αντιμετώπιζε δυσκολίες στο γάμο του, με την αστυνομία να έχει κληθεί στον τόπο διαμονής τους πριν από το περιστατικό, λόγω καταγγελιών για σωματική βία. Μόλις τέσσερις εβδομάδες πριν από τη δολοφονία της, η Γιοκσίμοβιτς μοιράστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες της με το σύζυγό της σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο πάνω από τη λίμνη της Λουκέρνης.

Το ζευγάρι είχε δύο μικρές κόρες. Το θύμα είχε στεφθεί «Μις Βορειοδυτική Ελβετία» το 2007 και αργότερα ήταν φιναλίστ στον διαγωνισμό «Μις Ελβετία». Ζούσαν σε μια εύπορη περιοχή της Βασιλείας, όπως αναφέρει η ελβετική εφημερίδα 20 Minuten.

Φίλος του ζευγαριού είπε στη γερμανόφωνη ελβετική εφημερίδα Blick: «Οι δυο τους φαίνονταν σαν την τέλεια οικογένεια». Αλλά ένας άλλος φίλος τους ανέφερε ότι η σχέση τους ήταν «σε κρίση» εδώ και μήνες.

Μετά τη συμμετοχή της στο διαγωνισμό ομορφιάς, η Γιοκσίμοβιτς ξεκίνησε καριέρα ως προπονήτρια πασαρέλας και διαγωνιζομένων σε καλλιστεία – ανάμεσά τους και την Ντομινίκ Ρίντερνεχτ, που κέρδισε τον τίτλο «Μις Ελβετία» και μετείχε στον διαγωνισμό της «Μις Κόσμος» του 2013. Πολλά από αυτά τα μοντέλα απέκτησαν φιλικές σχέσεις μαζί της και εξέφρασαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το σοκ και τα λύπη τους μετά την είδηση του φρικτού θανάτου της.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...