312
|

Το πρώτο Hellenic International Jazz Festival έρχεται στην Αθήνα

Protagon Team Protagon Team 12 Σεπτεμβρίου 2024, 16:24

Το πρώτο Hellenic International Jazz Festival έρχεται στην Αθήνα

Protagon Team Protagon Team 12 Σεπτεμβρίου 2024, 16:24

Υπό την αιγίδα του δήμου Πετρούπολης πραγματοποιείται το «Jazzét Festival -1st Hellenic International Jazz Festival», μία τριήμερη γιορτή της τζαζ, που στοχεύει να καθιερωθεί ως ετήσιος πολιτιστικός θεσμός, και να φιλοξενεί σχήματα και καλλιτέχνες από την εγχώρια και την παγκόσμια τζαζ σκηνή, εστιάζοντας σε έλληνες δημιουργούς με διεθνείς συνεργασίες.

Στο «1st Hellenic International Jazz Festival», συμμετέχει το σχήμα «Galassio», με καλλιτέχνες διεθνούς φήμης, όπως ο νορβηγός κοντραμπασίστας Arild Andersen («Jan Garbarek Group» & «ECM»), ο βραβευμένος με επτά Grammy αμερικανός ντράμερ Paul Wertico («Pat Metheny Group»), και ο έλληνας κιθαρίστας Λευτέρης Χριστοφής («Blue Note Records» & «Benedetto Guitars Artist»).

Ακόμα, η ανερχόμενη συνθέτης και τραγουδίστρια Katerina Pipili με το κουαρτέτο της, από τη Γαλλία, το βραβευμένο «Claude Diallo Situation» από την Ελβετία, η Ελλη Πασπαλά και το πρότζεκτ «Elly loves Jazz» με τη συμμετοχή του David Lynch και του Τάκη Φαραζή, και το κατανυκτικό «BYS Trio», με guests τους Χάρη Λαμπράκη και Αννα Λινάρδου. Και τέλος, το Ntinos Manos Quintet, με κορυφαίους μουσικούς της τζαζ σκηνής της Θεσσαλονίκης.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, στον υπαίθριο χώρο του Θεάτρου Πέτρας, παράπλευρες καλλιτεχνικές δράσεις και δρώμενα από ομάδες τζαζ χορού και κρουστών, έκθεση τζαζ φωτογραφίας με τίτλο «Jazz as a Portrait Art» του John D. Carnessiotis και περίπτερα δισκογραφικών εταιριών, ωδείων, μουσικών σχολών, πολιτιστικών φορέων και οργανισμών θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον των θεατών, ακροατών και επισκεπτών του «1st Hellenic International Jazz Festival» 2024.

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔIEΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΗΣ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΦΕΣΤΙΒΑΛ: ΙΛΑΝ ΣΟΛΟΜΩΝ

Οι πόρτες ανοίγουν στις 19:00

Ωρα έναρξης συναυλιών: 21:00

Τιμές εισιτηρίων:

Προπώληση: 12 ευρώ

Ταμείο: 15 ευρώ

Για όλες τις συναυλίες: 30 ευρώ (περιορισμένος αριθμός)

Προπώληση

Ηλεκτρονικά

jazzetfestival.gr

ticketservices.gr/event/jazzet-festival-2024/

Φυσικά σημεία: Music Center Athens/Jazzét Music Hall: Καραϊσκάκη 99, Χαϊδάρι – 210 5815626, [email protected].

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...