447
| INTIMEnews

Χρυσοχοΐδης: Κόντρα στο Σύμφωνο όσα κάνει η Γερμανία – «Εμεις κάνουμε το χρέος μας στην Ευρώπη, φυλάμε τα σύνορα»

Protagon Team Protagon Team 12 Σεπτεμβρίου 2024, 14:07
|INTIMEnews

Χρυσοχοΐδης: Κόντρα στο Σύμφωνο όσα κάνει η Γερμανία – «Εμεις κάνουμε το χρέος μας στην Ευρώπη, φυλάμε τα σύνορα»

Protagon Team Protagon Team 12 Σεπτεμβρίου 2024, 14:07

Την ανησυχία του για τις τελευταίες κινήσεις της Γερμανίας στο μέτωπο του Μεταναστευτικού,που όπως παρατήρησε, βρίσκονται σε αντίθεση με το ευρωπαϊκό Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Ασυλο, εξέφρασε σε δηλώσεις του το πρωί της Πέμπτης στην ΕΡΤ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη,  Μιχάλη Χρυσοχοΐδης,

«Αυτά που θέλει να εφαρμόσει η Γερμανία, είναι κόντρα στο Σύμφωνο», υπογράμμισε ο κ. Χρυσοχοΐδης αφήνοντας με τη σειρά του -μετά και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη (εδώ)- αιχμές για την απότομη προσγείωση του Βερολίνου στην πραγματικότητα των προβλημάτων που φέρνει η χαλαρή μεταναστευτική πολιτική που ακολουθούσε τα τελευταία χρόνια.

Εμείς, τόνισε, «κάνουμε το χρέος μας στην Ευρώπη, φυλάμε τα σύνορα» και έκανε ειδική αναφορά στον φράχτη του Εβρου, η επέκταση του οποίου είναι σε εξέλιξη.

«Δεν έχουμε ολοκληρώσει τον φράχτη στον Εβρο, σε ένα χρόνο θα είναι έτοιμος», διευκρίνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, για να αναφερθεί στη συνέχεια στη σημασία της στήριξης των αστυνομικών και συνοριοφυλάκων:

«Αίτημά μου -είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης- είναι να αυξηθούν οι μισθοί των αστυνομικών». Αξίζουν την αμέριστη στήριξη της Πολιτείας, τόνισε και δεσμεύθηκε ότι θα ακολουθήσουν επιπλέον ενισχύσεις του εισοδήματός τους.

Επαναλαμβάνοντας δε τη δέσμευση της κυβέρνησης προς τα σώματα ασφαλείας, διαβεβαίωσε εκ νέου ότι θα συνεχίσει να στηρίζει τα στελέχη τους έμπρακτα, τόσο οικονομικά όσο και επιχειρησιακά.

Ερχεται σε 15 ημέρες το «Safe YOUth»

Στο πλαίσιο της συνέντευξής του στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε την ενεργοποίηση μίας νέας εφαρμογής: του «Safe YOUth», με στόχο την πρόληψη και την άμεση καταγγελία περιστατικών βίας ανηλίκων.

Πρόκειται για ένα νέο panic button, το οποίο όπως επεσήμανε ο υπουργός, δεν θα αφορά μόνο τους ανήλικους, αλλά και τους γονείς και όλους όσους θέλουν να καταγγείλουν περιστατικά που εξελίσσονται εν θερμώ, είτε σε δημόσιους χώρους όπως πλατείες, είτε σε γειτονιές.

Η νέα εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη σε 15 ημέρες και η ανάπτυξή της είναι αποτέλεσμα ευγενικής χορηγίας της Vodafone προς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, διευκρίνισε παραπέμποντας για περισσότερα στις ανακοινώσεις του θα γίνουν προσεχώς.

Αυστηροποίηση ποινών

Ο κ. Χρυσοχοΐδης υπογράμμισε εξάλλου την ανάγκη αυστηροποίησης της νομοθεσίας για τη χρήση φονικών όπλων, όπως μαχαίρια και σιδερογροθιές: «Η χρήση των φονικών μαχαιριών απαγορεύεται, αλλά οι ποινές δεν είναι αυτές που πρέπει», αναγνώρισε, δεσμευόμενος ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει άμεσα σε νομοθετικές ρυθμίσεις για την αυστηροποίηση των ποινών, ώστε να αποτραπούν μελλοντικά περιστατικά βίας.

Εκφράζοντας, τέλος, την ανησυχία του για τις διαστάσεις που έχει πάρει η βία στους ανηλίκους, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ενημέρωσε ότι το 2023 σημειώθηκε αύξηση κατά 50% στους ανήλικους δράστες σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

«Το οκτάμηνο φέτος έχουμε 7.706 δράστες, εκ των οποίων πολλοί ασχολούνται με κλοπές, διαρρήξεις, ναρκωτικά και βία. Και μάλιστα μιλάμε για σκληρή βία», υπογράμμισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...