• Επίθεση on air της Ελενας Ακρίτα στη δημοσιογράφο Ελένη Καλογεροπούλου

    Ο ΣΥΡΙΖΑ παράγει πλέον περισσότερο θόρυβο από αυτόν που μπορεί κανείς να καταναλώσει –και φυσικά περισσότερο θόρυβο από αυτόν που του αναλογεί, αν σκεφτούμε πως η GPO μέτρησε το συγκεκριμένο κόμμα στο 9,3%.

     

    Χαρακτηριστική η περίπτωση του καβγά που έγινε στο πλατό του Action24 με πρωταγωνίστρια τη βουλεύτρια (κατά το συριζαϊκό λανγκάζ) Επικρατείας Ελενα Ακρίτα, η οποία τσακώθηκε με τη δημοσιογράφο Ελένη Καλογεροπούλου (που δεν τη λες και αντισύριζα μέτωπο, τουναντίον).

     

    Σε ένα σημείο της παρουσίας της στο πάνελ της εκπομπής «Πίσω από τις γραμμές», η κυρία Ακρίτα αναφέρθηκε στις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και αφού είπε ότι κατά τη γνώμη της ο Στέφανος Κασσελάκης παραμένει πρόεδρος, παρά την υπερψήφιση της πρότασης μομφής εναντίον του από την Κεντρική Επιτροπή, συμπλήρωσε ότι υπάρχουν κάποια σημεία με τα οποία διαφώνησε και διαφωνεί μαζί του.

     

    «Δεν τα πιστεύω όσα είπε για τα μαύρα ταμεία», είπε η κυρία Ακρίτα για τον κ. Κασσελάκη και την επίμαχη εκείνη δήλωσή του, τον περασμένο Ιούλιο, η οποία ήταν μια σαφής και δηλητηριώδης αιχμή κατά του προκατόχου του.

     

    «Ποιος τον στήριξε όμως και ποιος πραγματικά δεν τον περίμενε με το τουφέκι απλωμένο για να τον στήσει στα έξι μέτρα;», διερωτήθηκε στη συνέχεια η ίδια.

     

    Τότε η κυρία Καλογεροπούλου τη ρώτησε: «Και επειδή δεν τον στήριξαν, έπρεπε να πει για τα μαύρα ταμεία;».

     

    «Κυρία Καλογεροπούλου, είστε εμμονική, σας έχω απαντήσει δύο φορές, είστε σαφέστατα εμμονική. Είστε προκατειλημμένη» της απάντησε σε έντονο ύφος η κυρία Ακρίτα.

     

    «Μπορώ να σας κάνω μία ερώτηση;» επέμεινε η κυρία Καλογεροπούλου.

     

    «Αν είναι σαν τις προηγούμενες, πρέπει να το ξανασκεφτείτε. Είστε σε έναν μόνιμο εκνευρισμό, έχετε και ένα πρόβλημα με την πίεση και εύχομαι τα καλύτερα για εσάς», συνέχισε μάλλον άκομψα η κυρία Ακρίτα, ενώ, απευθυνόμενη στον παρουσιαστή της εκπομπής, Γιώργο Πιέρρο, του εξήγησε για την κυρία Καλογεροπούλου: «Της απαντάς και δεν το ακούει…».

     

    Στο σημείο εκείνο η κυρία Καλογεροπούλου σημείωσε: «Δεν θα ρωτήσω, δεν θέλω να σας στενοχωρήσω». Με την κυρία Ακρίτα να ανταπαντά: «Εάν νομίζετε πως έχετε αυτή τη δύναμη, πλανάσθε πλάνην οικτράν».

     

    [απολαύστε υπεύθυνα]

  • Ο Δουδωνής λέει ότι ο Ραγκούσης εγκαταλείπει τον ΣΥΡΙΖΑ και ονειρεύεται σωτηρία στο ΠΑΣΟΚ

    Θα διαβάσατε στο «Ημερολόγιο ΠΑΣΟΚ», τη νέα στήλη του Protagon, για την εισήγηση του Γιάννη Ραγκούση στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ να ζητηθεί από μέρους τους μια συγγνώμη από τη Χαριλάου Τρικούπη για την απρέπεια του Στέφανου Κασσελάκη να ειρωνευτεί τη γιορτή για τα 50χρονα του ΠΑΣΟΚ στο Ζάππειο στις 3 Σεπτεμβρίου, χαρακτηρίζοντάς την ως «παρέλαση σημιτικής διαπλοκής».

     

    Σε αυτήν την κίνηση καλής θέλησης, αν όχι στο φλερτ, του κ. Ραγκούση –ο οποίος προτού γίνει στελεχάρα και συνείδηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν υπουργάρα και γραμματέας του ΠΑΣΟΚ– απάντησε, την Πέμπτη, ο Παναγιώτης Δουδωνής, βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

     

    Μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά 90,1», ο κ. Δουδωνής σχολίασε πως «για λάθος λόγους ζητά συγγνώμη από τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ ο κ. Ραγκούσης. Εκεί που πήγε, αυτά θα άκουγε και για το ΠΑΣΟΚ και για τα 50 χρόνια του».

     

    Και υπενθυμίζοντας το πασοκικό παρελθόν του κ. Ραγκούση –είχε διεκδικήσει και την αρχηγία στις εσωκομματικές εκλογές του 2017–, προσέθεσε: «Συγγνώμη θα έπρεπε να ζητήσει από τους απλούς πολίτες που στήριξαν το ΠΑΣΟΚ και αυτόν προσωπικά όταν ήταν γραμματέας του και υποψήφιος πρόεδρός του και τους αγνόησε μετά για μια βουλευτική θέση στον ΣΥΡΙΖΑ. Ίσως συγγνώμη θα έπρεπε να ζητήσει και από τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ που τον εγκαταλείπει τώρα στα δύσκολα. Αλλά αν ονειρεύεται προσωπική σωτηρία διά του ΠΑΣΟΚ, θέλουμε να τον ενημερώσουμε ότι πλανάται πλάνην οικτράν. Το ΠΑΣΟΚ θα μείνει ΠΑΣΟΚ και έχει ιστορική μνήμη».

     

    Φαίνεται, λοιπόν, ότι η πλευρά του Νίκου Ανδρουλάκη –ο κ. Δουδωνής θεωρείται άνθρωπος του προέδρου– επιμένει σε μια κομματική καθαρότητα και στον αποκλεισμό κάθε παλαιού στελέχους του ΠΑΣΟΚ που έσπευσε να μεταπηδήσει για μια καρέκλα στον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό ως αντίστιξη με το φλερτ του Χάρη Δούκα με τον ΣΥΡΙΖΑ.

  • O Πέτρος Παππάς λέει ότι τον σταματούν στον δρόμο και τον ρωτάνε: «Είναι αυτή εικόνα σοβαρού κόμματος;»

    Επιστρέφουμε στον κασσελακικό ΣΥΡΙΖΑ για να πούμε ότι ο Πέτρος Παππάς, βουλευτής του Κιλκίς και από τους πιο ένθερμους λάτρεις του Στέφανου, βγήκε το πρωί της Πέμπτης στο Open και αφού κατήγγειλε «πραξικόπημα» και «στήσιμο» κατά του προέδρου, προχώρησε σε μια όμορφη οπτικοποίηση του τι είναι πλέον αυτό το κόμμα που κάποτε κυβέρνησε τη χώρα (μαζί με κάτι ακροδεξιούς, τους οποίους θέλουν τώρα να ξεχνάνε).

     

    «Αυτό που γνωρίζω είναι πως έχουμε μπει σε μια περιδίνηση στον ΣΥΡΙΖΑ, έχουμε μπει σε έναν περιττό κύκλο εσωστρέφειας, σε μια μακρά προεκλογική εκστρατεία 2,5 μηνών και αντί στον ΣΥΡΙΖΑ, αυτό που θέλαμε και θέλουμε να κάνουμε, να προσεγγίσουμε και να διευρύνουμε δηλαδή τη βάση μας, κινδυνεύουμε να χάσουμε όλα τα μέλη μας» αναγνώρισε ο κ. Παππάς.

     

    Και συνέχισε: «Έχουμε έναν κόσμο εξοργισμένο, έναν κόσμο που δεν πιστεύει στις διαδικασίες, έναν κόσμο που διαβάζει έγκριτους συνταγματολόγους, όπως τον κ. Κοντιάδη, ο οποίος λέει πως δεν έγινε η διαδικασία όπως έπρεπε, ότι ο πρόεδρος που χάνει την εμπιστοσύνη της Κεντρικής Επιτροπής, πηγαίνει στο συνέδριο του κόμματος και αυτό κρίνει τις εξελίξεις και οδηγεί σε εκλογές».

     

    Σε ερώτηση για το αν η διαδικασία ανατροπής του Στέφανου Κασσελάκη ήταν «πραξικοπηματική», ο κ. Παππάς απάντησε:

     

    «Έγινε μια βίαιη ανατροπή του, μια βίαιη ανατροπή της βάσης του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό που δέχομαι καθημερινά και μου προκαλεί μεγάλη θλίψη, είναι εκατοντάδες μηνύματα, τηλεφωνήματα, με σταματάνε άνθρωποι στο δρόμο και μου λένε “τι είναι αυτά που κάνετε, είναι αυτή εικόνα σοβαρού κόμματος;”». Οχι δεν είναι, αλλά ίσως να μην ήταν και ποτέ εδώ που τα λέμε.

     

    «Έστησαν δηλαδή τον Κασσελάκη;» ήταν η επόμενη ερώτηση των δημοσιογράφων για το ίδιο θέμα, με τον κ. Παππά να απαντά: «Προφανώς, ήταν μια διαδικασία έωλη από όπου και αν την πιάσεις».

     

    [απολαύστε υπεύθυνα]




text
  • Πώς είδε η κυβέρνηση το αποτέλεσμα στο ΠΑΣΟΚ; Μάλλον με χαμόγελο


    14 Οκτωβρίου 2024, 16:00