453
Ο Τζεφ Μπέζος, με περιουσία που ξεπερνά τα 172 δισ. ευρώ, μαζί με την αρραβωνιαστικιά του Λόρεν Σάντσεζ | Shutterstock/Fred Duval

Ο Τζεφ Μπέζος απέκρυψε την ταυτότητά του για να αγοράσει φθηνότερα μια έπαυλη

Protagon Team Protagon Team 12 Σεπτεμβρίου 2024, 22:29
Ο Τζεφ Μπέζος, με περιουσία που ξεπερνά τα 172 δισ. ευρώ, μαζί με την αρραβωνιαστικιά του Λόρεν Σάντσεζ
|Shutterstock/Fred Duval

Ο Τζεφ Μπέζος απέκρυψε την ταυτότητά του για να αγοράσει φθηνότερα μια έπαυλη

Protagon Team Protagon Team 12 Σεπτεμβρίου 2024, 22:29

Νομικά έγγραφα αποκαλύπτουν ότι ο Τζεφ Μπέζος κράτησε κρυφή την ταυτότητά του όταν διαπραγματευόταν την τιμή ενός σπιτιού επτά υπνοδωματίων στο νησί Ιντιαν Κρικ του Μαϊάμι, που αποκαλείται και «καταφύγιο δισεκατομμυριούχων». Με αυτόν τον τρόπο, ο επιχειρηματίας με περιουσία άνω των 172 δισ. ευρώ εξασφάλισε έκπτωση 6 εκατ. δολαρίων (5,45 εκατ. ευρώ).

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Times, το ποσό μπορεί να είναι αμελητέο για έναν επιχειρηματία του διαμετρήματος του ιδρυτή της Amazon, αλλά ο πωλητής Λίο Κρις, συνιδρυτής της βραζιλιάνικης εταιρείας παιχνιδιών και ηλεκτρονικών ειδών Tectoy, δεν είδε με καλό μάτι τη φημολογούμενη εξαπάτηση.

Ο Κρις μηνύει την Ντάγκλας Ελιμαν, τη μεσιτική εταιρεία που χειρίστηκε και τις δύο πλευρές της συναλλαγής, ισχυριζόμενος ότι θα μπορούσε να πουλήσει το σπίτι του στην πλήρη τιμή που ζητούσε εάν γνώριζε ότι ο αγοραστής ήταν ο Μπέζος, όπως αναφέρει ρεπορτάζ της Wall Street Journal.

Ο βραζιλιάνος επιχειρηματίας διέθεσε για πώληση το σπίτι –το οποίο διαθέτει κάβα κρασιών, βιβλιοθήκη και ιδιωτικό θέατρο– για 85 εκατ. δολάρια (77,16 εκατ. ευρώ) τον Μάιο του 2023. Οταν δέχτηκε μια προσφορά λίγο μετά την αγορά του διπλανού ακινήτου από τον Μπέζος για 68 εκατ. δολάρια (61,73 εκατ. ευρώ), ο Κρις υποψιάστηκε ότι ο αμερικανός δισεκατομμυριούχος βρισκόταν πίσω από αυτήν.

Ωστόσο, ένας υπάλληλος της Ντάγκλας Ελιμαν διαβεβαίωσε τον Κρις τηλεφωνικά ότι η υποψία του ήταν λανθασμένη, προσθέτοντας ότι ο αγοραστής δεν θα πλήρωνε περισσότερα από 79 εκατ. δολάρια (71,72 εκατ. ευρώ) για το ακίνητο. Ο Κρις συμφώνησε στην τιμή, αλλά αργότερα πληροφορήθηκε ότι στην πραγματικότητα είχε πουλήσει το σπίτι του σε μια εταιρεία που συνδέεται με τον Μπέζος.

Στην καταγγελία, που κατατέθηκε σε δικαστήριο της κομητείας του Μαϊάμι-Ντέιντ, ο Κρις ισχυρίζεται ότι η γνώση της ταυτότητας του Μπέζος θα ήταν «πολύ σημαντική για τις διαπραγματεύσεις και την απόφασή του για την τελική τιμή πώλησης».

Η δικηγόρος του Κρις, Ντάνα Κλέιτον, δήλωσε ότι «η Ντάγκλας Ελιμαν δεν εκπλήρωσε τα καθήκοντά της απέναντι στον πελάτη μου. Γνώριζαν, ή έπρεπε να γνωρίζουν, ποιος ήταν ο τελικός αγοραστής και απέκρυψαν αυτό το πολύ σημαντικό γεγονός από τον πελάτη μας».

Δεν είναι ασυνήθιστο για τους υπερπλούσιους να παραμένουν ανώνυμοι όταν κάνουν προσφορές για ένα ακίνητο, λόγω ανησυχίας ότι η ζητούμενη τιμή θα αυξηθεί. Αλλωστε οι επιχειρηματίες σε όλον τον κόσμο δεν φτιάχνουν τις περιουσίες τους χωρίς να γνωρίζουν την τέχνη της διαπραγμάτευσης.

Το Ιντιαν Κρικ είναι μια κλειστή κοινότητα πάνω σε ένα τεχνητό νησί στον κόλπο Μπισκέιν του Μαϊάμι, που βρέθηκε στην κορυφή της λίστας με τις πιο ακριβές γειτονιές των ΗΠΑ το 2001. Οι κάτοικοί του περιλαμβάνουν επώνυμους όπως ο αθλητής του αμερικανικού φούτμπολ Τομ Μπρέιντι, ο γάλλος DJ και παραγωγός Νταβίντ Γκετά και η κόρη τού Ντόναλντ Τραμπ, Ιβάνκα, με τον σύζυγό της Τζάρεντ Κούσνερ.

Το «καταφύγιο δισεκατομμυριούχων» των 300 στρεμμάτων διαθέτει 41 οικόπεδα ακινήτων γύρω από το διάσημο κλαμπ του γκολφ Ιντιαν Κρικ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...