202
Σημείο ελέγχου διαβατηρίων στο Τέρμιναλ 5 του λονδρέζικου αεροδρομίου Χίθροου | REUTERS/Toby Melville/File Photo

Με ψηφιακή βίζα 10 λιρών οι Ευρωπαίοι στη Βρετανία

Protagon Team Protagon Team 12 Σεπτεμβρίου 2024, 11:36
Σημείο ελέγχου διαβατηρίων στο Τέρμιναλ 5 του λονδρέζικου αεροδρομίου Χίθροου
|REUTERS/Toby Melville/File Photo

Με ψηφιακή βίζα 10 λιρών οι Ευρωπαίοι στη Βρετανία

Protagon Team Protagon Team 12 Σεπτεμβρίου 2024, 11:36

Επίσημα πράγματα: «Δέκα στερλίνες κοστίζει πλέον η βίζα για να εισέλθει κάποιος Ευρωπαίος στη Βρετανία» έγραψε η Corriere della Sera. «Από τις 2 Απριλίου 2025 όσοι πολίτες χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης θέλουν να επισκεφθούν το Νησί πρέπει πρώτα να πάρουν μέσω web την ηλεκτρονική εξουσιοδότηση και κατόπιν να καταβάλουν το προαναφερθέν ποσόν». Πρόκειται για έναν όμορφο συνδυασμό του Brexit και της ψηφιακής εποχής. Γραφειοκρατία; Μπα, ιδέα σας είναι…

«Το σύστημα ETA έχει ως πρότυπό του το αντίστοιχο αμερικανικό. Η ηλεκτρονική εξουσιοδότηση θα έχει διετή ισχύ και θα επιτρέπει πολλά ταξίδια, με ανώτατο όριο την εξάμηνη παραμονή. Πρόκειται για τουριστική βίζα, η οποία δεν επιτρέπει την εργασία. Η βίζα εργασίας απαιτεί ακόμη πιο πολύπλοκη διαδικασία εκδόσεως».

Κατά το Μέσο του Μιλάνου, ακόμη και όσοι απλώς θα σταματούν «τράνζιτ» στο Λονδίνο, για κάποια πτήση ανταπόκρισης, πρέπει να αγοράζουν αυτήν την ειδική ηλεκτρονική άδεια. Η άξια αναφοράς πληροφορία, που «μυρίζει» μπελάδες για την κυβέρνηση των Εργατικών στο άμεσο μέλλον, είναι η εξής: «Τα αεροδρόμια ήδη διαμαρτύρονται…»

Από το επόμενο έτος η Ευρωπαϊκή Ενωση θα καθιερώσει ένα παρόμοιο μέτρο, το οποίο θα αφορά όλους όσοι δεν είναι υπήκοοι των χωρών-μελών της, συνεπώς και τους Βρετανούς. «Οι εισερχόμενοι θα υποβάλλονται σε βιομετρικούς ελέγχους στα σύνορα από τον προσεχή Νοέμβριο».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...