518
Η vivral ατάκα του Πρωθυπουργού στο βιντεάκι του TikTok ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς | Kyriakos Mitsotakis (@kyriakosmitsotakis_) Official

Μητσοτάκης στο TikTok για το πρώτο κουδούνι: «Οι 10 αλλαγές που θα δεις στο σχολείο, πριν το… GTA 6»

Protagon Team Protagon Team 11 Σεπτεμβρίου 2024, 09:46
Η vivral ατάκα του Πρωθυπουργού στο βιντεάκι του TikTok ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς
|Kyriakos Mitsotakis (@kyriakosmitsotakis_) Official

Μητσοτάκης στο TikTok για το πρώτο κουδούνι: «Οι 10 αλλαγές που θα δεις στο σχολείο, πριν το… GTA 6»

Protagon Team Protagon Team 11 Σεπτεμβρίου 2024, 09:46

Αγιασμός στα σχολεία της χώρας την Τετάρτη -με εξαίρεση λόγω καιρού, εκείνα σε Ανατολική Μακεδονία Θράκη, Σαμοθράκη, Θάσο, Λήμνο, και Αγιο Ευστράτιο) και λίγες ώρες νωρίτερα ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθύνθηκε στους μαθητές μέσω ΤikTok,παρουσιάζοντας τις δέκα σημαντικότερες αλλαγές που φέρνει η φετινή σχολική χρονιά.

Και για να τραβήξει την προσοχή τους, στο βιντεάκι του ΤikTok επέλεξε να χρησιμοποιήσει ατάκες και όρους πιο κοντά στη δική τους κοινωνιόλεκτο:

Αυτές, λοιπόν -λέει- είναι οι «10 αλλαγές που θα δεις στο σχολείο, πριν το… GTA 6», κάνοντας αναφορά στο πασίγνωστο βιντεοπαιχνίδι που έχει γίνει ανάρπαστο τα τελευταία χρόνια – με την ατάκα να γίνεται viral.

Στο βίντεο (δείτε το επάνω), ο Πρωθυπουργός αναφέρεται στην αύξηση του διδακτικού προσωπικού, στις αυτόνομες τάξεις στις ακριτικές περιοχές, στους διαδραστικούς πίνακες, στην εφαρμογή του eparents, στον νέο κανονισμό λειτουργίας των σχολείων, στις δράσεις για την ενδοσχολική βια, στο ψηφιακό φροντιστήριο, στον επαγγελματικό προσανατολισμό, στην πληροφορική και βέβαια στο σύνθημα της φετινής χρονιάς «το κινητό στην τσάντα».

Συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρει ως πρώτη  αλλαγή ότι φέτος η χρονιά ξεκινάει με 10.000 παραπάνω μόνιμο διδακτικό προσωπικό και 20.000 αναπληρωτές στην παράλληλη στήριξη, ο μεγαλύτερος αριθμός που έχει δοθεί μέχρι σήμερα.

Δεύτερη αλλαγή είναι η δημιουργία των αυτόνομων τάξεων στις ακριτικές περιοχές. Πολύ μικρά νησιά αποκτούν σχολεία με φυσική παρουσία εκπαιδευτικών για τα βασικά μαθήματα. Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Μικρά νησιά όπως η Γαύδος και οι Αρκιοί αποκτούν σχολεία με φυσική παρουσία εκπαιδευτικών για τα βασικά μαθήματα σε συνδυασμό με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση για όλα τα υπόλοιπα μαθήματα.

Τρίτη αλλαγή, το μάθημα θα γίνεται με τους 40.000 διαδραστικούς πίνακες που θα εγκατασταθούν ως το τέλος του 2024 σε όλες τις τάξεις από την Πέμπτη Δημοτικού εως την Τρίτη Λυκείου. Ήδη 8 στα 10 σχολεία διαθέτουν τέτοιους διαδραστικούς πίνακες .

Τέταρτη αλλαγή, οι γονείς μέσα από την εφαρμογή eparents θα μπορούν να παρακολουθούν βαθμούς και απουσίες.

Πέμπτη, ο νέος κανονισμός λειτουργίας των σχολείων που υποχρεώνει τους γονείς να πληρώσουν από την τσέπη τους τη ζημιά που θα προκαλέσει το παιδί τους στο σχολείο.

Εκτη, η εκκίνηση των δράσεων του ενεργού πολίτη για την ενδοσχολική βία και το Περιβάλλον.

Εβδομη, το Ψηφιακό Φροντιστήριο για 120,000 μαθητές της Τρίτης Λυκείου.

Ογδοη, η ατομική συμβουλευτική στους μαθητές της Α’ Λυκείου για τον επαγγελματικό προσανατολισμό.

Ενατη αλλαγή, η έμφαση στην Πληροφορική και η επικαιροποίηση του περιεχομένου των σχολικών βιβλίων στο Γυμνάσιο.

Δέκατη αλλαγή, τέλος, είναι το μεγάλο στοίχημα που, όπως υπογραμμίζει ο Πρωθυπουργός, πρέπει να κερδίσουμε όλοι μαζί: κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου: το κινητό στην τσάντα.

Το πρωί της Τετάρτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε -μαζί με τον υπουργό Παιδείας, Κυριάκο Πιερρακάκη- στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας για τον αγιασμό  ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς (φωτογραφία επάνω) και αργότερα το μεσημέρι είναι προγραμματισμένη η αναχώρησή του για τη Βιέννη, όπου στις 15.30, ώρα Ελλάδας, θα έχει συνάντηση με τον καγκελάριο της Αυστρίας Καρλ Νεχάμερ.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου παραβρέθηκε  στην τελετή του αγιασμού στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών στην Καλλιθέα, όπου συστεγάζονται το Ολοήμερο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Τυφλών, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Τυφλοκωφών και το Ειδικό Νηπιαγωγείο Τυφλών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...