• Ολα όσα έκανε ο Αδωνις Γεωργιάδης στην 88η ΔΕΘ

    •  

       

     

    Ο Αδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Υγείας και αντιπρόεδρος της ΝΔ, έκανε έναν φεϊσμπουκικό απολογισμό της παρουσίας του στην 88η ΔΕΘ –και είναι τόσο πλούσιος και πυκνός που όπως η Μακεδονία ήταν μικρή για τον Μέγα Αλέξανδρο, η Θεσσαλονίκη και η Εκθεσή της μοιάζουν μικρές για τον Αδωνι.

     

    Ο κ. Γεωργιάδης ανήρτησε την Τρίτη στα social media 80 (!) φωτογραφίες από τις δράσεις του στα περίπτερα της 88ης ΔΕΘ –διότι ο υπουργός δεν επισκέφτηκε μόνο το περίπτερο του ΕΣΥ: η όλη του παρουσία αποτελεί ένα πολιτικό έπος, με συνεντεύξεις, σέλφι με θαυμαστές και θαυμάστριες, ομιλίες και μερικά σουτάκια με μπάλα του μπάσκετ, σε μια φωτογραφία που ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες.

     

  • Ο Γκλέτσος λέει: «Εχω μια προσωπολατρεία για τον Τσίπρα και δεν το κρύβω»

    Την πρώτη του εμφάνιση σε στούντιο –διότι χθες είχε βγει μέσω skype– ως υποψήφιος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ έκανε το πρωί της Τρίτης, στους «Αταίριαστους» του ΣΚΑΙ, ο Απόστολος Γκλέτσος, ηθοποιός, πρώην δήμαρχος Στυλίδας και βιβλική φιγούρα.

     

    Σε αυτή του την παρουσία στο πλατό του ΣΚΑΪ ο κ. Γκλέτσος εμφανίστηκε ως ένα είδος ιερέα μιας θρησκείας, της εκκλησίας του Αλέξη Τσίπρα –παρηκμασμένης θρησκείας, αλλά και πάλι.

     

    «Εχω μια προσωπολατρεία για τον Τσίπρα και δεν το κρύβω», είπε –αν και κάτι είχαμε καταλάβει, όταν πριν τις εκλογές του 2023 τον επευφημούσε «να ‘τος να ‘τος, ο Πρωθυπουργός» και μετά ο κ. Τσίπρας πήρε 17%.

     

    Αλλά ο κ. Γκλέτσος έχει πλέον αναβαθμίσει τη λατρεία του στο πρόσωπο του ηγέτη. «Αν μου πει ο Τσίπρας να μην κατέβω θα το κάνω και δεν θα ρωτήσω και γιατί», είπε σαν πρωτοκλασάτο μέλος της σέχτας των πιστών του πρώην προέδρου.

     

    Ο ίδιος, μάλιστα, προσέθεσε πως «αν εκλεγώ αρχηγός θα έχω υπό μάλης το λυσάρι Τσίπρα και στα δύσκολα και ειδικά για τα θέματα της Ευρώπης θα είναι ο Τσίπρας».

     

    Για τον Στέφανο Κασσελάκη εξήγησε ότι «είμαι απέναντι του για όλα όσα συνέβησαν το τελευταίο 11μηνο. Όσα είπε δεν ήταν για αριστερό πολιτικό».

     

    Ο κ. Γκλέτσος αποκάλυψε, τέλος, ότι στις προηγούμενες εκλογές για την ανάδειξη προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ «την πρώτη Κυριακή ήμουν με τον Νίκο Παππά», και διατηρώντας άσβεστη τη λατρεία στο εικόνισμα του κ. Τσίπρα υιοθέτησε και αυτός τα περί υπονομευτών του πρώην προέδρου: «Τη δεύτερη δεν μπορούσα να πάω με τους υπονομευτές του Τσίπρα με το οικονομικό επιτελείο που μάζευε χρήματα για το μαξιλαράκι που χάρισε στον Μητσοτάκη».

  • Ο Πέτρος Παππάς απειλεί ότι θα φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ αν εκλεγεί πρόεδρος ο Πολάκης

    Μένουμε στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ και στα της αριστερής προσωπολατρείας, για να σταθούμε στην περίπτωση ενός άλλου πιστού, αλλά όχι του Αλέξη Τσίπρα αυτή τη φορά· εδώ θα μιλήσουμε για έναν από τους πιο ένθερμους Κασσελακίστας, για τον βουλευτή Κιλκίς, Πέτρο Παππά.

     

    Ο κ. Παππάς, λοιπόν, που πρέπει να νιώθει ένα είδος ορφάνιας μετά την καθαίρεση του Στέφανου Κασσελάκη από την προεδρία, αφού κατήγγειλε ως «τριτοκοσμική διαδικασία» την ψηφοφορία με κάλπη στην ΚΕ –τριτοκοσμική επειδή έχασε ο αρχηγός–, ξεκαθάρισε ότι αν εκλεγεί αρχηγός ο Παύλος Πολάκης δεν θα είναι στον ΣΥΡΙΖΑ.

     

    «Θεωρώ ότι είναι θεμελιακό στην Αριστερά να πιστεύουμε στην ισότητα των ανθρώπων, ανεξαρτήτου φύλου, φυλής, καταγωγής, σεξουαλικής προτίμησης. Ο κ. Πολάκης έχει μια άλλη στάση απέναντι στο συγκεκριμένο θέμα. Θεωρώ ότι στο κόμμα το οποίο ανήκω ο αρχηγός του να πρεσβεύει αυτές τις αξίες», είπε σε τηλεοπτική παρουσία του, νωρίς το πρωί της Τρίτης, σε πάνελ του ΣΚΑΙ.

     

    Ερωτηθείς για το εάν ο κ. Κασσελάκης θα είναι ξανά υποψήφιος, ο κ. Παππάς απάντησε ότι δεν το γνωρίζει και ότι δεν του έχει μιλήσει.

     

    «Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε μια κατάσταση προβληματική η οποία πηγάζει από μια λειτουργία, από ένα καταστατικό που δεν είναι λειτουργικό, δεν μπορεί ο εκάστοτε πρόεδρος να ασκήσει τις προεδρικές του αρμοδιότητες, δεν μπορεί να διαγράψει στελέχη», είπε, για να προσθέσει:

     

    «Εχουμε αλλαγή προέδρου εν κινήσει, έχουμε μια προεκλογική διαδικασία που δεν ξέρουμε πότε θα ολοκληρωθεί και αν θα πάμε το 2025», τόνισε εκτιμώντας ότι μπορεί εκλογές για την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ να καταλήξουν να γίνουν τον Μάρτιο, επειδή Ιανουάριο και Φεβρουάριο δεν μπορούν να στηθούν κάλπες.

     

    Ο κ. Παππάς είπε ότι «και η βάση είναι διχασμένη και η ΚΟ είναι διχασμένη αν όχι τριχασμένη».

     

    «Ποιο είναι το επόμενο πολιτικό σχέδιο. Ποιο είναι το επόμενο πολιτικό όραμα. Να δεχτώ ότι δεν άρεσε ο Κασσελάκης, τον εκπαραθύρωσαν. Από εδώ και πέρα τι;» διερωτήθηκε.

     

    Δεν ξέρει ότι στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα;

     

    [απολαύστε υπεύθυνα]

  • Η Κασιμάτη λέει ότι ο Κασσελάκης δεν είναι έκπτωτος

    Καθώς τα τεκτενόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι μπορούν να εξηγηθούν μόνο με όρους θρησκειολογίας, η Νίκα Κασιμάτη, βουλεύτρια (κατά το συριζαϊκό λανγκάζ) Β’ Πειραιώς, βγήκε το πρωί της Τρίτης στο Mega, για να ξεκαθαρίσει ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν είναι έκπτωτος.

     

    «Δεν θεωρώ ότι ο Στέφανος Κασσελάκης είναι έκπτωτος», είπε, για να εξηγήσει: «Δεν υπάρχει αυτός ο όρος στο καταστατικό μας. Δεν προβλέπεται κάποια διαδικασία έκπτωσης, αλλά διαδικασία όπου το 50%+1 της ΚΕ μπορεί να αποφασίσει την άρση της εμπιστοσύνης. Αυτό συνέβη και βάσει του καταστατικού οδηγούμαστε σε έκτακτο συνέδριο. Το έκτακτο συνέδριο θα πρέπει να επιλύσει αυτή την διαφορά. Επειδή δεν είμαι τυπολάτρης, προφανώς και πιστεύω ότι πρέπει να πάμε σε εκλογές για να λυθεί καθαρά το πρόβλημα. Να γίνουν εκλογές και για τον πρόεδρο και για τα καθοδηγητικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή για την ΚΕ και στην συνέχεια για την ΠΓ».

     

    Η ίδια απέφυγε να σχολιάσει τα περί υπονόμευσης του κ. Κασσελάκη από τον Νίκο Παππά, πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά επέμεινε ότι ο καθαιρεθείς πρόεδρος πρέπει να είναι ξανά υποψήφιος σε εκλογές που πρέπει να γίνουν άμεσα, ακόμα και μέσα στον Οκτώβριο.

     

    «Δεν ξέρω εάν υπονόμευσε ο κ. Παππάς τον κ. Κασσελάκη. Νομίζω ότι πρέπει να είναι υποψήφιος κ. Κασσελάκης, νομίζω ότι τα μέλη που τον ψήφισαν αυτό θέλουν. Δεν θέλω να κάνω σενάρια, ο κ. Τσίπρας είχε ήδη πει από τον Φεβρουάριο ότι πρέπει να γίνουν εκλογές. Αυτή είναι η άποψή του, το συνέδριο αποδοκίμασε τότε αυτή την πρόταση. Τώρα έγινε με πρωτοβουλία των “87”. Δεν έχει πολλή σημασία αυτό, σημασία έχει τι θα γίνει μετά, και αυτό που θα προκύψει να αποτυπώνει την βούληση των μελών. Είναι νωπή η εντολή του Στέφανου Κασσελάκη, αμφισβητήθηκε από την πρώτη στιγμή», είπε η ίδια.




text
  • Και εκεί που περπατάς οικογενειακώς, έρχεται ένας μεθυσμένος και σε θερίζει. Τύχη, σου λέει…


    11 Σεπτεμβρίου 2024, 18:00