321
Πολυώροφη πολυκατοικία στη συνοικία Ραμένσκογιε της Μόσχας, «πληγωμένη» από τα ουκρανικά drones | REUTERS/Maxim Shemetov

Ουκρανικό χτύπημα με drones στη Μόσχα

Protagon Team Protagon Team 10 Σεπτεμβρίου 2024, 10:59
Πολυώροφη πολυκατοικία στη συνοικία Ραμένσκογιε της Μόσχας, «πληγωμένη» από τα ουκρανικά drones
|REUTERS/Maxim Shemetov

Ουκρανικό χτύπημα με drones στη Μόσχα

Protagon Team Protagon Team 10 Σεπτεμβρίου 2024, 10:59

Σμήνη επιθετικών drones εξαπέλυσε την Τρίτη η Ουκρανία, πλήττωντας τη Μόσχα και άλλες οκτώ περιοχές στη δυτική Ρωσία.

Οπως μετέδωσε το Reuters, ήταν μια από τις μεγαλύτερες επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, στην οποία σκοτώθηκε μια γυναίκα, ενώ καταστράφηκαν δεκάδες κτίρια. Τρία από τα τέσσερα αεροδρόμια της Μόσχας έκλεισαν για τουλάχιστον τρεις ώρες μετά τις επιθέσεις, σύμφωνα με την ρωσική αεροπορική αρχή Rosaviatsia.

Από το ρωσικό υπουργείο Αμυνας, δήλωσαν ότι αναχαίτισαν τουλάχιστον 20 drones πάνω από την περιοχή της Μόσχας και άλλα 124 πάνω από οκτώ άλλες περιοχές.

Σύμφωνα με το Reuters, οι επιθέσεις προκάλεσαν ζημιές σε τουλάχιστον δύο πολυώροφες πολυκατοικίες στη συνοικία Ραμένσκογιε της Μόσχας, όπου έχασε τη ζωή της μια 46χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της και άλλοι τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν. Σύμφωνα με την τοπική Αρχή, 43 άνθρωποι απομακρύνθηκαν σε κέντρα προσωρινής φιλοξενίας.

Η εν λόγω συνοικία βρίσκεται περίπου 50 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από το Κρεμλίνο και έχει πληθυσμό περίπου 250.000 άτομα.

Τα αεροδρόμια της Μόσχας Ντομοντέντοβο, Ζουκόφσκι και Βνούκοβο επαναλειτούργησαν ύστερα από τουλάχιστον τρεις ώρες. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, εξαιτίας της επίθεσης αυτής δημιουργήθηκαν προσωρινά προβλήματα και στο διεθνές αεροδρόμιο του Καζάν, δυτικά της Μόσχας.

Σοϊγκού: Καμία συνομιλία με τους Ουκρανούς μέχρι να αποχωρήσουν από τα ρωσικά εδάφη

Οπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού, δήλωσε την Τρίτη ότι η Ρωσία δεν πρόκειται να συμμετέχει σε οποιεσδήποτε συνομιλίες με το Κίεβο, μέχρι οι ουκρανικές δυνάμεις να αποχωρήσουν από το ρωσικό έδαφος.

Από την πλευρά της, η στρατιωτική διοίκηση του Κιέβου ανακοίνωσε πως για ακόμη ένα βράδυ ενεργοποιήθηκε χθες η αντιαεροπορική άμυνα για να αποκρούσει επιδρομή ρωσικών drones στην περιφέρεια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...