268
| Aris Oikonomou / SOOC

Μεγάλα ύψη βροχής και προβλήματα από την «Αtena»

Protagon Team Protagon Team 10 Σεπτεμβρίου 2024, 10:06
|Aris Oikonomou / SOOC

Μεγάλα ύψη βροχής και προβλήματα από την «Αtena»

Protagon Team Protagon Team 10 Σεπτεμβρίου 2024, 10:06

Μεγάλα ύψη βροχής -και τα πρώτα προβλήματα- καταγράφονται σε Ιόνιο και περιοχές της Δυτικής Ελλάδας από το πέρασμα της κακοκαιρίας «Αtena». Σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις ο καιρός θα παραμείνει βροχερός σε μεγάλο τμήμα της χώρας το επόμενο 48ωρο.

Σε μία πρώτη αποτίμηση, ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), Θοδωρής Κολυδάς, ενημέρωσε με ανάρτησή του στο Χ:

«Εως 100mm βροχής σε 12 ώρες κατέγραψε ο δορυφόρος της @JAXA_jp μέχρι τα μεσάνυχτα της 9/9 στη περιοχή της Ζακύνθου, ενώ άλλα 50-70mm έχουν σημειωθεί σήμερα 10/9 στα νησιά του Ιονίου και τα δυτικά ηπειρωτικά σύμφωνα με το δίκτυο των σταθμών του@meteog. Στη βόρεια Κέρκυρα (Πετάλεια) έχουμε συνολικά φτάσει τα 140mm βροχής».

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών σημαντικά ύψη βροχής έχουν καταγραφεί τοπικά σε τμήματα του Ιονίου και της Δυτικής Ελλάδας τις πρωινές ώρες της Τρίτης 10/09. Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως τις 08:30 έχουν καταγραφεί στους μετεωρολογικούς σταθμούς Ζακύνθου και Κέρκυρας με 70 mm βροχής. Στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζονται τα 8 μεγαλύτερα ύψη βροχής έως τις 08:30.

Προβλήματα σημειώθηκαν σε Κέρκυρα, Κεφαλονιά και Ζάκυνθο.

Ισχυρές καταιγίδες έπληξαν τη νύχτα Ηγουμενίτσα, Πάργα και Αρτα.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...