282
Καπνός υψωνόταν πάνω από τη Γάζα για ακόμη μια ημέρα τη Δευτέρα | REUTERS/Florion Goga

Γάζα: Νέες εντολές εκκένωσης από τον ισραηλινό στρατό

Protagon Team Protagon Team 9 Σεπτεμβρίου 2024, 17:23
Καπνός υψωνόταν πάνω από τη Γάζα για ακόμη μια ημέρα τη Δευτέρα
|REUTERS/Florion Goga

Γάζα: Νέες εντολές εκκένωσης από τον ισραηλινό στρατό

Protagon Team Protagon Team 9 Σεπτεμβρίου 2024, 17:23

Ο ισραηλινός στρατός εξέδωσε τη Δευτέρα νέες εντολές εκκένωσης πολλών περιοχών στο βορειοδυτικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, όπου συνεχίζει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του κατά της Χαμάς, μετά από περισσότερους από έντεκα μήνες πολέμου.

Ο αραβόφωνος εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, Αβιχάι Αντραέ, ανήρτησε στο Χ έναν χάρτη με διάφορες περιοχές «που θεωρούνται επικίνδυνες ζώνες μάχης», ζητώντας από τους κατοίκους τους να τις εγκαταλείψουν.

«Οι τρομοκρατικές οργανώσεις εκτοξεύουν ξανά ρουκέτες στο κράτος του Ισραήλ και πραγματοποιούν τρομοκρατικές ενέργειες από αυτήν την περιοχή» τόνισε ο Αντραέ.

Αξίζει να αναφερθεί πως ο ισραηλινός στρατός είχε ανακοινώσει στις αρχές Ιανουαρίου, όταν πύκνωσαν οι χερσαίες επιχειρήσεις του στο κεντρικό και νότιο τμήμα της Γάζας, ότι «η εξάρθρωση της στρατιωτικής δομής» της Χαμάς στο βόρειο τμήμα του θύλακα είχε ολοκληρωθεί.

Νωρίτερα τη Δευτέρα, οι ταξιαρχίες αλ Κουντς, η ένοπλη πτέρυγα του Ισλαμικού Τζιχάντ, μιας άλλης παλαιστινιακής ένοπλης οργάνωσης στη Γάζα, ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις με ρουκέτες στο Ισραήλ, κυρίως προς την πόλη Ασκελόν.

Ο ισραηλινός στρατός έχει επανειλημμένα εκδώσει εντολές εκκένωσης για στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, η οποία κυβερνά τη Γάζα από το 2007.

Σχεδόν ολόκληρος ο πληθυσμός της Γάζας έχει εκτοπιστεί τουλάχιστον μία φορά στη διάρκεια του πολέμου. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους ή αυτοσχέδια καταφύγια μετά από κάθε εντολή εκκένωσης, παίρνοντας μαζί τους τα υπάρχοντά τους, ορισμένες φορές χωρίς να ξέρουν πού να πάνε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...