• Ο Γκλέτσος λέει ότι έχει τον μηχανισμό για να εκλεγεί πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

    Μετά την καλοκαιρινή ανάπαυλα, η στήλη επιστρέφει στις επάλξεις. Αλλωστε η πολιτική επικαιρότητα δεν αστειεύεται –ή μάλλον η Βαβέλ επιστρέφει ακριβώς επειδή η πολιτική επικαιρότητα δεν σταματά να αστειεύεται. Χαρακτηριστικά τα όσα συνέβησαν στον ΣΥΡΙΖΑ με την καθαίρεση, από την Κεντρική Επιτροπή, του Στέφανου Κασσελάκη από την προεδρία του κόμματος –και την ανάδειξη ως υποψηφίου αρχηγού του Απόστολου Γκλέτσου, ηθοποιού, πρώην δημάρχου Στυλίδας και ιδρυτή προ δεκαετίας του κόμματος Τελεία.

     

    Διότι αν το καλοσκεφτείς, αν απέδειξε ένα πράγμα η περίπτωση Κασσελάκη –ενός ανθρώπου που προβάλλοντας μπράτσα, σκυλί, χρήμα και κολλητά ρούχα έφτασε να ηγείται του δεύτερου μεγαλύτερου κόμματος της χώρας– είναι ότι στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει δόξα για όλους. Γιατί όχι λοιπόν και για τον κ. Γκλέτσο; Έναν, μάλιστα, κ. Γκλέτσο, ανανεωμένο, με νέο μοναστηριακό look;

     

    Λίγες ώρες μετά την ανάρτηση με την οποία δήλωσε παρών στις διαδικασίες εκλογής προέδρου, ο κ. Γκλέτσος εμφανίστηκε, γενειοφόρος, το πρωί της Δευτέρας, στην ενημερωτική εκπομπή του Action24, και αφού έκρινε ότι ο κ. Κασσελάκης ήταν παντελώς ακατάλληλος για αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, επιβεβαίωσε ότι θα είναι ο ίδιος υποψήφιος πρόεδρος –προφανώς πιστεύοντας πως αυτός είναι κατάλληλος.

     

    «Το βιογραφικό μου δικαιολογεί να πω και να γίνει απολύτως πιστευτό ότι (η υποψηφιότητα) δεν έχει να κάνει με προσωπικές φιλοδοξίες και ατζέντα. Έχει να κάνει με το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε μια περιδίνηση και έχει να κάνει με το ότι θέλουμε να βάλουμε πλάτη. Θέλουμε να βάλουμε πλάτη για την ενότητα και την επόμενη ημέρα», είπε.

     

    «Εάν οι σύντροφοί μου και η βάση το θέλουν θα μπορώ να ανταποκριθώ και σε αυτό το εγχείρημα να είμαι ο επόμενος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ», συμπλήρωσε.

     

    Στο δημοσιογραφικό δε ερώτημα, αν διαθέτει τον απαραίτητο μηχανισμό για να εκλεγεί αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε με νόημα: «Εχω κάνει επτά εκλογές στην αυτοδιοίκηση, έχω κατεβάσει και δικό μου κόμμα (το Τελεία, τον Ιανουάριο του 2015) με 1,75% στην επικράτεια σε 40 ημέρες , σου λέει κάτι αυτό;»

     

    Κατά τον κ. Γκλέτσο, «ο κ. Κασσελάκης ήταν απολύτως ακατάλληλος για τον ΣΥΡΙΖΑ. Τον στήριξα, την δεύτερη Κυριακή τον ψήφισα μέχρι του σημείου που άρχισα να καταλαβαίνω πόσο ακατάλληλος ήταν για την πολιτική».

     

    «Δεν καταλάβαινε τι λέει, έλεγε πράγματα που αν τα αθροίσεις βλέπεις ότι δεν υπάρχουν τα χρήματα. Δεν κάνει για την Αριστερά. Το μόνο που έκανε ήταν επίδειξη πλούτου στα κανάλια. Ως αρχηγός της Αριστεράς οφείλει να στρατευτεί» πρόσθεσε στην κριτική του ο κ. Γκλέτσος, ο οποίος προειδοποίησε ότι αν επανεκλεγεί ο κ. Κασελάκης, ο ίδιος θα φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ.

     

    Κι αν εκλεγεί ο Παύλος Πολάκης; Σε αυτό το ενδεχόμενο κ. Γκλέτσος είπε ότι όχι μόνο θα μείνει αλλά θα είναι και «πιστός κωπηλάτης» στο σκάφος του Σφακιανού.

     

    [απολαύστε υπεύθυνα]

  • Η Ακρίτα ξεκαθαρίζει: Δεν θα στήριζα ποτέ έναν ομοφοβικό όπως ο Πολάκης

    Μένουμε στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ για να πούμε ότι ο Απόστολος Γκλέτσος, μπορεί να θέλει να εκλεγεί πρόεδρος και να το θεωρεί και πιθανό, αλλά έχει ένα μεγάλο εμπόδιο: την Ελενα Ακρίτα, βουλεύτρια (κατά το συριζαϊκό λανγκάζ) Επικρατείας, η οποία απεφάνθη ότι θα ξαναβγεί πρόεδρος ο Στέφανος Κασσελάκης.

     

    Τι κι αν οι συνεργάτες του κ. Κασσελάκη έχουν ήδη εγκαταλείψει τα πόστα τους; «Εγώ πιστεύω ότι θα ξαναβγεί ο Κασσελάκης, θέλω να είναι υποψήφιος και θα τον στηρίξω ανεξάρτητα ποιος θα είναι απέναντι. Το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ για μένα είναι ο Κασσελάκης» δήλωσε η βουλεύτρια το πρωί της Δευτέρας, σε παρουσία της στο στούντιο του Open.

     

    Στην προβοκατόρικη ερώτηση αν θα στήριζε τον… Παύλο Πολάκη, τον βουλευτή Χανίων με τον οποίο η ίδια ξεμαλλιάστηκε στο Facebook για τις παρένθετες μητέρες, και έχει εκφράσει την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, η κυρία Ακρίτα απάντησε κατηγορηματικά αρνητικά:

     

    «Κάποιον που ψήφισε το σύμφωνο συμβίωσης το 2015 αλλά καταψήφισε τον γάμο, μου λέτε αν υπάρχει περίπτωση να τον στηρίξω; Ακόμα και το Σάββατο η ομιλία του ήταν ξεκάθαρα ομοφοβική. Το να πει κάποιος “εγώ δεν είμαι ομοφοβικός”, δεν μου λέει κάτι. Είναι σαν αυτούς που λένε “έχω φίλους γκέι αρκεί να μην προκαλούν”».

     

    Και προσέθεσε: «Επειδή ο Πολάκης θεωρεί ότι δεν κάνει ο Κασσελάκης, δεν κάνει ο Κασσελάκης; Ο Πολάκης είπε για τον Κασσελάκη ότι “είναι καλό παιδί αλλά δεν μπορεί” αλλά η βάση λέει άλλα. Η βάση ποδοπατείται από την ηγεσία του κόμματος».

     

    Η ίδια υπερασπίστηκε τον κ. Κασσελάκη: «Από την πρώτη στιγμή του έχουν φάει τα συκώτια. Δεν βοηθήθηκε από κανένα, οι άνθρωποι αυτοί που θέλουν καρέκλες δεν έχουν απλώσει χέρι για να βοηθήσουν. Δεν μπορεί ο κ. Σπίρτζης να βγαίνει κάθε μέρα και να χρησιμοποιεί ανοίκειους χαρακτηρισμούς».

     

    «Ποιος από αυτούς που του ροκάνιζαν την καρέκλα είπε “είναι νέος, ας τον βοηθήσουμε”. Από την πρώτη ημέρα τον υπονόμευαν αυτοί που τον υπονομεύουν μέχρι και σήμερα» συνέχισε.

     

    Οταν πάντως ρωτήθηκε αν «θα είστε όλοι μαζί μετά τις εκλογές;», η κυρία Ακρίτα ήταν αφοπλιστική: απάντησε ξερά «όχι».

     

    [απολαύστε υπεύθυνα]

  • Το ΠΑΣΟΚ «φλερτάρει» με την Κατερίνα Νοτοπούλου

    Μια άλλη ενδιαφέρουσα περίπτωση στο οικοσύστημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι η Κατερίνα Νοτοπούλου, βουλεύτρια (κατά την κομματική ιδιόλεκτο) Α’ Θεσσαλονίκης.

     

    Η οποία, στη θυελλώδη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος την περασμένη Πέμπτη, είχε καταγγείλει «πλήρη διάλυση του κόμματος» και στην Κεντρική Επιτροπή ζήτησε και εκείνη προσφυγή στις κάλπες για την αρχηγία, αμφισβητώντας ανοιχτά τον Στέφανο Κασσελάκη.

     

    Ομως την ίδια ώρα κάποιοι τη συνδέουν με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, γεγονός που εκ πρώτης όψεως δεν είναι απαραίτητα τόσο μεγάλο πρόβλημα για την ίδια την κυρία Νοτοπούλου –που δείχνει ότι έχει πέραση–, όσο μάλλον για τη Χαριλάου Τρικούπη, όπου ο καθένας κάνει ό,τι θέλει.

     

    Εγραψε η «Καθημερινή της Κυριακής» στην στήλη «Θεωρείο»:

     

    «Υψηλόβαθμος πασοκικός παράγων λέγεται ότι κάνει στενό πρέσινγκ στην Κατερίνα Νοτοπούλου για να μεταπηδήσει στο ΠΑΣΟΚ. Προσώρας το φλερτ παραμένει φλερτ, αλλά ποτέ μη λες ποτέ, καθώς το επόμενο δίμηνο θα υπάρξουν πολλές εξελίξεις στον χώρο και καλά γνωρίζοντες λένε πως θα δούμε πολλές ανακατατάξεις».




text
  • Σήμερα ΣΥΡΙΖΑ, αύριο ΠΑΣΟΚ. Μούρλια Σαββατοκύριακο, γεμάτο θέαμα


    12 Οκτωβρίου 2024, 06:24