435
O Kώστας Ζαχαριάδης στην τηλεοπτική του εμφάνιση στον ΣΚΑΪ το πρωί της Δευτέρας | Youtube/ ΣΚΑΪ

Ζαχαριάδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διαλύεται – ο Τσίπρας είναι εδώ αλλά πρέπει να μάθουμε να περπατάμε χωρίς να μας κρατάει το χέρι…

Protagon Team Protagon Team 9 Σεπτεμβρίου 2024, 11:54
O Kώστας Ζαχαριάδης στην τηλεοπτική του εμφάνιση στον ΣΚΑΪ το πρωί της Δευτέρας
|Youtube/ ΣΚΑΪ

Ζαχαριάδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διαλύεται – ο Τσίπρας είναι εδώ αλλά πρέπει να μάθουμε να περπατάμε χωρίς να μας κρατάει το χέρι…

Protagon Team Protagon Team 9 Σεπτεμβρίου 2024, 11:54

Τριπλή αναφορά στο όνομα του Αλέξη Τσίπρα περιελάμβανε το πρώτο σχόλιο του πρώην βουλευτή και υποψήφιου δημάρχου του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα, Κώστα Ζαχαριάδη, για όσα κωμικοτραγικά εκτυλίσσονται τα τελευταία 24ωρα στην Κουμουνδούρου με τον έκπτωτο -πια- πρόεδρο.

Σε μια προσπάθεια να τα αντιπαρέλθει όλα αυτά, ο κ. Ζαχαριαδης μίλησε για αλλαγή σελίδας στο βιβλίο του ΣΥΡΙΖΑ ειδικά μετά την αποχώρηση -λόγω απανωτών εκλογικών ηττών- Αλέξη Τσίπρα:

Γυρίζουμε σελίδα, ολοκληρώθηκε ένας κύκλος, αρκέστηκε να πει σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, για να σημειώσει παράλληλα ότι το αποτέλεσμα από τη διαδικασία στην Κεντρική Επιτροπή ουδείς το αμφισβητεί!

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διαλύεται, θέλησε να πείσει (μάλλον και τον εαυτό του εκτός από τους «συντρόφους» του), ο ΣΥΡΙΖΑ προχωράει, το κρίσιμο που πρέπει να εκπεμφθεί σε αυτές τις κρίσιμες ώρες είναι να σταλεί ένα μήνυμα ενότητας και προωθητικού διαλόγου…

«Οι πρόεδροι δεν είναι σε βάθρα. Τα κόμματα είναι συλλογικοί δημοκρατικοί φορείς. Πάρθηκε η απόφαση με μεγάλη πλειοψηφία γιατί υπήρξαν συγκεκριμένοι λόγοι, επειδή κρίναμε όσοι υπερψήφισαν την πρόταση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με τη σημερινή του ηγεσία δεν πηγαίνει στη σωστή κατεύθυνση», παρατήρησε, αν και όπως είπε, είναι ρηχή ανάλυση να πούμε ότι υπεύθυνος είναι μόνο ο πρόεδρος.

Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να συζητήσουμε πού θέλουμε να πάμε. Χρειάζεται η αξιωματική αντιπολίτευση να δυναμώσει, να γίνει συγκεκριμένη. Εκτιμώ ότι μπορούμε να αλλάξουμε, να ανασυγκροτηθούμε και να γίνουμε πρωταγωνιστές στην πολιτική ζωή του τόπου ξανά», δήλωσε για τη δύσκολη συνέχεια, για να συμπληρώσει:

«Προέχει να συζητηθούν οι πολιτικές και πως ήταν λάθος που πέρυσι κατά την επιλογή αρχηγού, η συζήτηση ήταν περισσότερο γύρω από τα πρόσωπα. Ηταν σε δραματική αναντιστοιχία οι θέσεις της ηγεσίας του κόμματος που αποκαλύπτονταν».

Στόχος, επανέλαβε ο κ. Ζαχαριάδης σαν να άκουγε κανείς κάποιο ηχογραφημενο απόσπασμα από δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ πριν ακριβώς από έναν χρόνο, είναι  να ενώσουμε το κόμμα, είμαστε όλοι μαζί τα 300 μέλη της ΚΕ, όλα τα σενάρια διασπάσεων και εκφυλισμού του κόμματος έπεσαν στο κενό.

Εκτίμησή του ήταν επίσης πως η συρρίκνωση του τελευταίου διαστήματος σημειώθηκε επειδή η συζήτηση δεν γινόταν γύρω από την πολιτική, γι’ αυτό -τόνισε- και ρέπει να πρωταγωνιστήσουμε πολιτικά για τα προβλήματα του κόσμου.

Οσο για το ενδεχόμενο επιστροφής Τσίπρα, ο κ. Ζαχαριάδης απάντησε ότι αυτό θα το πει ο ίδιος, αλλά «με βάση αυτά που γνωρίζω, δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή τέτοιο θέμα».

«Ο Τσίπρας δεν έχει φύγει. Οπως είπε πέρυσι, παραμέρισε, δεν έφυγε. Με έναν ορίζοντα ο Τσίπρας μπορεί και είναι παρών για τα ζητήματα της χώρας, αλλά δεν θα κάνω εγώ υποδείξεις στον Αλέξη Τσίπρα», πρόσθεσε στην απάντηση του κατέληξε λέγοντας :

« Πρέπει στον ΣΥΡΙΖΑ να μάθουμε να περπατάμε και χωρίς να μας κρατάει από το χέρι ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος είναι εδώ»».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...