470
Ευχαριστώ αλλά δεν θα πάρω άλλο ή «I ll be back» από τον Στέφανο Κασσελάκη; | SOOC

Ο Κασσελάκης έκπτωτος – και τώρα τι γίνεται;

Protagon Team Protagon Team 9 Σεπτεμβρίου 2024, 09:34
Ευχαριστώ αλλά δεν θα πάρω άλλο ή «I ll be back» από τον Στέφανο Κασσελάκη;
|SOOC

Ο Κασσελάκης έκπτωτος – και τώρα τι γίνεται;

Protagon Team Protagon Team 9 Σεπτεμβρίου 2024, 09:34

Σε μία διαδικασία στα όρια της κωμωδίας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, με παρόντες να ψηφίζουν στην κάλπη και απόντες από το… τηλέφωνο (άραγε με απόκρυψη;), ο προεδρος Στέφανος Κασσελάκης κηρύχθηκε και επισήμως έκπτωτος και ταυτόχρονα άρχισε και ο συνωστισμός υποψηφίων για να τον διαδεχθούν στην ηγεσία του κόμματος, χωρίς να έχει καν συμπληρώσει έναν χρόνο στο αξίωμα.

Ο ίδιος δήλωσε λυτρωμένος, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι ξανά υποψήφιος, αλλά και μία πισινή να εγκαταλείψει οριστικά την περιπέτεια της Κουμουνδούρου (μένει βέβαια το σπίτι στο Κολωνάκι και κάποιες άλλες κινήσεις μονιμότητας στις οποίες είχε βιαστεί -όπως τελικά αποδείχθηκε- να προχωρήσει).

Και για να συμπληρωθεί το σκηνικό της ιλαροτραγωδίας του ΣΥΡΙΖΑ, βγήκε να μιλήσει και για «κουκούλες» που μπήκαν ώστε κάποιοι, θεωρούμενοι «σίγουροι» ως υποστηρικτές του, να τον καταψηφίσουν!

Και τώρα, τι γίνεται τώρα; Τουλάχιστον σε επίπεδο διαδικασιών:

Πρώτο βήμα είναι η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας εντός της Δευτέρας.

Ο αιφνιδιασμένος -κατά ορισμένους στην Κουμουνδούρου- από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για τη μομφή κατά Κασσελάκη, Νίκος Παππάς, θα ετοιμάσει «όπως-όπως» την ομιλία του για τη ΔΕΘ όπου με την ιδιότητα του προέδρου της  Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ θα μας παρουσιάσει το σχέδιο του κόμματος για τη χώρα, όταν δεν υπάρχει καν για το ίδιο το κόμμα!

Μέσα σε 15 ημέρες πρέπει να συνεδριάσει εκ νέου η Κεντρική Επιτροπή με αντικείμενο «πώς θα πάμε» στο έκτακτο συνέδριο που θα επικυρώσει τις νέες υποψηφιότητες, οι οποίες εν τω μεταξύ πληθαίνουν: Παύλος Πολάκης, Νίκος Φαραντούρης, Σωκράτης Φάμελλος (με ερωτηματικό), μέχρι και ο Απόστολος Γκλέτσος που δέχθηκε ήδη και το σχετικό τρολάρισμα στο Διαδίκτυο για την απόφασή του να «βγει μπροστά» κα να διεκδικήσει την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Εκπεφρασμένη επιθυμία και προτροπή της πλευράς Πολάκη τουλάχιστον,είναι  «κοιτάξετε να έχουμε τελειώσει με όλα σε ενάμισι μήνα το πολύ», από την άλλη όμως κάποιοι άλλοι (βλ. «87»,) δεν δείχνουν να βιάζονται και τόσο πολύ -ειδικά τώρα που η όψιμη συμμαχία με τον βουλευτή Χανίων, με τον οποίο υπάρχουν γνωστές και βαθιές διαφορές σε επίπεδο πολιτικής και πολιτικής-κοινοβουλευτικής συμπεριφοράς- έχει πια τελειώσει αφού επιτέλεσε τον σκοπό της.

Το έκτατκο συνέδριο πάει πιθανότατα για τα μέσα Οκτωβρίου, με εκλογή νέων συνέδρων και ορισμό αντιπροσώπων από τις οργανώσεις του κόμματος. Το συνέδριο θα κληθεί να επικυρώσει τις υποψηφιότητες -απαιτούνται 30 υπογραφές μελών της ΚΕ- και την ημερομηνία των εκλογών (όχι νωρίτερα από τα μέσα Νοεμβρίου).

Ζητούμενο και στόχος, ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει πρόεδρο πριν από τη συζήτηση του Προϋπολογισμού στη Βουλή. Μετά θα έρθει και το πρόγραμμα…

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...