906
Ο Στέφανος Κασσελάκης έδειχνε οργισμένος σε αρκετά σημεία της ομιλίας του | IntimeNews

Δεν σήκωσε το γάντι ο Κασσελάκης: Οχι σε εκλογές – «Ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε»

Protagon Team Protagon Team 7 Σεπτεμβρίου 2024, 15:34
Ο Στέφανος Κασσελάκης έδειχνε οργισμένος σε αρκετά σημεία της ομιλίας του
|IntimeNews

Δεν σήκωσε το γάντι ο Κασσελάκης: Οχι σε εκλογές – «Ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε»

Protagon Team Protagon Team 7 Σεπτεμβρίου 2024, 15:34

Με μία συναισθηματικά φορτισμένη —ή θεατράλε, κατά τους επικριτές του— ομιλία, ο Στέφανος Κασσελάκης προσπάθησε το μεσημέρι του Σαββάτου να απαντήσει στο τσουνάμι κριτικής και πολεμικών σχολίων που δέχεται εδώ και αρκετό καιρό από στελέχη και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.

Το κλίμα στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, στον απόηχο της νέας έκκλησης που απηύθυναν 99 μέλη της Επιτροπής για προσφυγή στις κάλπες, θύμιζε εκείνο το επεισοδιακό μεσημέρι του περασμένου Νοεμβρίου με αρκετούς να διακόπτουν και πάλι τον πρόεδρο και να σχολιάζουν τα λεγόμενά του.

Ο κ. Κασσελάκης αρνήθηκε να πάει σε εσωκομματικές εκλογές ενώ κάλεσε τους διαφωνούντες να καταθέσουν πρόταση μομφής εναντίον. Τελικά, αυτό έγινε λίγη ώρα αργότερα.

«O ΣΥΡΙΖΑ ή θα αλλάξει ή θα βουλιάξει»

«Η σημερινή Κεντρική Επιτροπή διεξάγεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην έναρξη της θυελλώδους όπως εξελίχθηκε συνεδρίασης και εξήγησε: «Καλούμαστε είτε να γράψουμε τον οδικό χάρτη για το μέλλον για να απαλλάξουμε την χώρα από την κυβέρνηση Μητσοτάκη ή να συνεχίσουμε μία στείρα εσωκομματική αντιπαράθεση που δεν αφορά την κοινωνία και πληγώνει την βάση του κόμματος».

Ακολούθως είπε ότι «δεν πρέπει να γίνουμε ο χρήσιμος ηλίθιος της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Όσο εμείς ασχολούμαστε με τα εσωκομματικά καταστρέφεται η χώρα». Ακολούθως άσκησε κριτική στην κυβέρνηση μιλώντας χαρακτηριστικά για «Δυστοπία Μητσοτάκη».

Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ: «Ενώ εμείς η αξιωματική αντιπολίτευση και πέρυσι και εφέτος έπρεπε να πούμε στη ΝΔ “φύγετε” κάποιοι φωνάζουν στον πρόεδρο τους “φύγετε”. Ζούμε αυτό που έχει πει ο Αντόνιο Γκράμσι ‘το παλιό έχει πεθάνει και το νέο ακόμη δεν έχει γεννηθεί’. Η φύση του νέου είναι να γεννιέται. Η μάχη του παλιού με το καινούργιο είναι αναπόφευκτη». Συνεχίζοντας για τα εσωκομματικά είπε: «Αν εξαιρέσουμε την “Ομπρέλα” που έκανε ζημιά στο κόμμα, ήθελα όλοι και όλες να πάμε μαζί, έδωσα αξιώματα και θέσεις σε όλες τις πλευρές».

Ο κ. Κασσελάκης είπε ακόμη ότι προσπαθεί να αλλάξει τον ΣΥΡΙΖΑ απέναντι σε μία «αδυσώπητη κομματική γραφειοκρατία» και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ή θα αλλάξει ή θα βουλιάξει. Κατηγόρησε την εσωκομματική αντιπολίτευση ότι «δεν θέλουν να αλλάξει τίποτε και τον κατηγορούν ότι θέλει να φτιάξει ΙΧ κόμμα».

«Το ξέφωτο για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι το Καταστατικό Συνέδριο. Για αυτό το λόγο κάποιοι θα κάνουν τα πάντα, για να μην φτάσουμε εκεί» ανέφερε χαρακτηριστικά, διαμηνύοντας πως «θα διαλύσω κάθε φράξια, κάθε φρουρά, κάθε παραμάγαζο».

Η αναφορά στον Τσίπρα

Στη συνέχεια, ο κ. Κασσελάκης αναφέρθηκε και στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι «ακόμα και οι φατρίες έκαναν τον Τσίπρα να παραιτηθεί. Τότε ήταν ο Φίλης και ο Τσακαλώτος, τώρα απλώς άλλαξαν τα ονόματα». «Και αυτές οι φατρίες δεν άφησαν τον Αλέξη να αλλάξει το κόμμα, ενώ κατάφερε να αλλάξει πολλά στη χώρα» πρόσθεσε, θυμίζοντας κάπως το «ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε» του άλλοτε προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου.

«Οποτε πάω να φύγω μπροστά, μια ριζική αλλαγή, βρίσκομαι εγκλωβισμένος από ένα σύστημα που έχει φτιαχτεί για να μην αλλάζει τίποτα. Ο ΣΥΡΙΖΑ ή αλλάζει ή βουλιάζει, αυτή είναι η αλήθεια. Θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις για να γεννηθεί το νέο και το καινούργιο. Ο αγώνας είναι δύσκολος και άνισος. Το ξέφωτο για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι το καταστατικό συνέδριο», είπε επίσης.

Απαντώντας σε όσους σχολιάζουν ότι οι Αμερικανοί τον φύτεψαν στην πολιτική είπε ότι «ο Τσίπρας είναι αυτός που με έφερε στην πολιτική. Αυτός με φύτεψε στο Επικρατείας. Τιμώ την κυβέρνησή του και μας. Εχω τρεις επιμέρους διαφωνίες, το πρώτο εξάμηνο, τον νόμο Κατρούγκαλου και το ύψος του μαξιλαριού. Η παρέμβασή του στο συνέδριο με αιφνιδίασε. Ο σεβασμός μου είναι μεγάλος και του λέω “Αλέξη έλα και ανάλαβε αλλά αν δεν θες να αναλάβεις στήριξε τον εκλεγμένο πρόεδρο”. Το ότι δεν έγινε κάτι από τα δύο είναι προσωπική του επιλογή και το σέβομαι».

«Καρότο και μαστίγιο» σε Πολάκη

Σε ό,τι αφορά την διαγραφή του Παύλου Πολάκη (που τελικά ήταν προσωρινή) είπε ότι επέδειξε μια μη ορθή συμπεριφορά. «Παρασύρθηκα από ένα θεατρικό παιχνίδι και όταν αυτό αποδείχθηκε η δική μου ηθική επέβαλε τη διόρθωση του λάθους. Προτίμησα να τα έχω καλά με τον εαυτό μου και ας ήξερα ότι θα δω πρωτοσέλιδα ότι ο Κασσελάκης υποτάχθηκε στον Πολάκη».

Την ίδια ώρα πάντως, σχολιάζοντας τα όσα είπε ο βουλευτής Χανίων για «μασκαριλίκια του lifestyle» τάχθηκε κατά της χυδαιότητας και ανέβασε τους τόνους λέγοντας: «Αγαπητέ Παύλο ανεβάζεις φωτογραφίες με τα ψαρέματα και την οικογένειά σου και καλά κάνεις. Πού αρχίζει και πού τελειώνει το lifestyle; Μήπως είναι αυτό αποδεκτό lifestyle επειδή είναι της αντρικής σχολής; Εγώ επιλέγω να κινούμαι και πάνω και κάτω από τα 200 μέτρα γιατί αυτή είναι η ζωή μου».

Η απάντηση στους «87»

Αναφερόμενος στην εισήγηση των μελών της Κεντρικής Επιτροπής για προσφυγή στις κάλπες είπε ότι «θα ήμουν ευτυχής και λυτρωμένος να πάω αύριο σε εκλογές γιατί δεν έχω άλλο από τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ. Τραγική ειρωνεία να λένε ότι είμαι κολλημένος σε ένα κόμμα που όποιος δεν θέλει αλλαγές χαϊδεύει τις καρέκλες. Δεν την έχω ανάγκη την καρέκλα ελάχιστα κάθισα σε αυτήν, στον δρόμο ήμουν. Δεν είναι άνετη η καρέκλα του προέδρου, δεν μπορώ να ακουμπήσω στην πλάτη της από τα μαχαίρια. Εμαθα νωρίς κάτι που δεν έχουν μάθει άλλοι. Να διαβάζω τι λέει ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ. Αφενός έχουμε πρόεδρο και αφετέρου κουράσατε. Αυτό λέει, δεν το ακούτε;»

«Οσο ελκυστικό κι αν είναι να σηκώνεις το γάντι επιλέγω τήρηση της νομιμότητας και του καταστατικού»  πρόσθεσε. «Καταθέστε πρόταση μομφής εναντίον μου, όπως προβλέπει το καταστατικό», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...